Сега ще ти го вдигна пак .. тъй де .. пулса
Всичко е строго индивидуално. Има и такива и онакива жени. Ще дам житейски личен пример: аз и една "бивша" приятелка сме коренно различни (или поне станахме след като завършихме училище). Още от сега казвам, че не ми е целта да се хваля, защото няма защо да го правя пред вас, но каква по-добра база за сравнение от личния опит и умения.
Тя - 22 г., скоро ще стане на 23, зодия Водолей, мързелива, живее с тяхните, като вкъщи мие от време на време САМО чиниите, имала е 1-2 гаджета до сега за по 2-3 дни, защото "тоя не е такъв дето ми харесва", търси Брато Пит

, лежи по цял ден и яде вафла Споко пред ТВ-то на Планета канала. Безотговорна. Не работи, още не е завършила висшето в Аграрния университет, което мама я е записала и плаща. Без планове за бъдещето. Ден за ден. Беше сервитьорка за 2 месеца ама орева квартала кво гадно нещо било. Беше на бригада един път в Англия, прибра се по-рано. Изкара толкова, колкото да си върне парите дето ги е дала за заминаването й. Орева квартала и затова колко било ужасно. Умишлено съзнателно (естествено казва, че просто някакси се е случило ей така, не е виновна) унищожи доказателство за това, че аз съм постигнала нещо в живота си и някъде ми пише публично името. Не е нещо супер важно за околните, но за мен беше с повече от сантиментална стойност и много добре го знаеше - завист, целенасочено да ме нарани, защото тя нищо не е постигнала. Добре, че съм упорита и успях да си намеря втори брой на доказателството. За 1 година ме е потърсила 2 пъти. От както се случи горната случка (4 месеца) не е, няма да ме потърси, а и аз няма. Майната й! Какво би станало с/от нея???
Работи с компютъра както аз преди 10 години в началната си фаза. Не я интересува да се научи и да разбере, че бъдещето е в компютрите. Сега ще кажете, че като съм й обидена затова я нареждам - не, не е така. Просто при нея отрицателните качества са доста, положителното е, че има що-годе добре сложено тяло

Мааалко по-слаба е от мен.
Аз - 21 г. (почти 22), зодия Стрелец (споменавам зодиите, защото за мен те играят много голяма роля в характера на един човек), не мога да кажа, че съм работохоличка, но когато нещо ми е интересно .. всички виждате хъса ми. Омъжена от 2,5 год., завършила, дипломирана висшистка ИКОНОМИСТ. Свободолюбива и независима личност. Мога да кажа и отговорна. Старая се да градя, а не да руша. Гледам с повечето неща да се справям сама. С две много добри работи зад гърба си, и трета в момента най-добрата до сега(пупупупупу), при това бих казала на ръкодовна позиция (кой каза, че жените не стават за мениджъри?). Всичко е до личностна характеристика. Компютрите са ми втория хляб - уменията ми с тях няма да ги коментирам - знам толкова, колкото ми е достатъчно да знам всичко необходимо. С планове за бъдещето за незамисимост от нечий дебел портфейл - този портфейл ще е моят след време. Знам какво, кога и как да го направя. Изпипвам детайлите без да издребнявам, като се придържам към основните главни неща. Сигурно повечето от вас, които четете това, ще си кажете "Тая пък малката .. на 21 г. си мисли, че всичко хвърчащо се яде." Да ама не .. яла съм доста попара, колкото да не ви се вярва, за да преценям добре кое ми е по възможностите и знам на какво съм способна с АКЪЛА си. Честно казано, по някога ми писва да разбирам от много неща. Интересувам се от много неща, знам много неща, които повечето жени смятат, че това въобще не е "женска работа". Може би инструктора ми (когато карах шоф. курсове) е прав когато ми каза: "Ти си уникален
индивид." Да, смятам се за различна от другите, "нормалните" жени на моята възраст, може би съм узряла по-рано.. незнам.
Казвам всичко това просто като сравнение - израстнали сме до 18 годишни в една и съща среда, вървяли сме гъз до гъз дето се казва, като буболечки, пълзящи нагоре по стъблото на дървото на живота, но след идване на края на училището, пътищата ни се разклониха по различни клони на това дърво. И ето къде ни докара съдбата .. всичко е до ВОЛЯ и АКЪЛ!
Статистиката и историята може да показват, че общества, които са били водени от жени, са пропадали за кратко време. Но жените сме еволюирали адско много от тези времена. Сега не сме само домакини. И това е едно от много неща, които дразни мъжете. Защото осъзнават, но не си признават, че сме вече равностойни, че и може би малко повече. Относно "За сметка на това обаче са много подходящи и безкрайно по-издържливи, когато трябва да се върщи еднообразна и монотонна работа" - не смятам така. Жените не обичаме еднообразието в която и да е било форма.
Мисълта ми от тая цялата работа е, че не може да се вадят такива заключения, защото ако статистиката е попаднала случайно повече от единия тип жени, които са били анкетирани, статистиката не е субективна.
Това е засега, ако се сетя още нещо - ще допълня. Все пак съм на работа в момента и дългът ме зове.