За правописа....
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
За правописа....
В една от темите си направих майтап относно правописа на един от писалите и веднага се надигна вълна от негодувание.
Сакън,някой по-голям и по-грамотен да не ви направи забележка за правописните грешки.Май на доста от пишещите тук им липсват не само първите седем години от живота,ами и вторите седем.
Хич не ми пука,че някой ,щял да се разсърди за това,че съм му направил забележка,относно правописа.Ами вие така се принизявате до нивото на една етническа група "български граждани".
От този момент,започвам да коригирам всяка правописна грешка за да видят някои как пишат.Пък да видим каква помия ще се изсипе върху мен.....майната им на неграмотните.
Сакън,някой по-голям и по-грамотен да не ви направи забележка за правописните грешки.Май на доста от пишещите тук им липсват не само първите седем години от живота,ами и вторите седем.
Хич не ми пука,че някой ,щял да се разсърди за това,че съм му направил забележка,относно правописа.Ами вие така се принизявате до нивото на една етническа група "български граждани".
От този момент,започвам да коригирам всяка правописна грешка за да видят някои как пишат.Пък да видим каква помия ще се изсипе върху мен.....майната им на неграмотните.
- Darlin`
- Глобален модератор
- Регистриран: 14 май 2008 12:17
- МПС: BMW 530xd GT
Re: За правописа....

Преди - Daewoo Lanos`98 1.4
Аз съм много "ЗА" по отношение на правописа, но за съжаление толкова неграмотност около мен навсякъде, че съм се отказал отдавна и съм свикнал (нивата на хората са най-различни - от мениджъри до обикновени работници - 60% зле, 30% - трагедия)! Аз се чувствам различен в нормалната среда на неграмотност (тъй като са множество)...а за сегашната младеж...мале мила - родната реч омайна сладка, ако можеше да се види как я рисуват...
Да речем,че просто не всеки може да пише добре на компютър,дори и на мен ми се случва да бъркам,защото пиша бързо,това не ме прави неграмотен!Аз пък си мисля,че този форум не е с цел да следиме правописа на българското общество,а съвсееем друга,така че просто тия неща,които сега си задаваш като цел за мен са чиста проба попълване на свободно време,в което няма да научиш никой да пише по-добре,ако това ти е целта трябваше да станеш учител..dsuzunov написа:В една от темите си направих майтап относно правописа на един от писалите и веднага се надигна вълна от негодувание.
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Мисля, че не иде реч за случайни грешки, а за груби такива.
Предполагам на повечето е ясно, че "здраЖей" като еднократна грешка се дължи на фонетична подредба на кирилицата, а "шъ съ", вместо "ще се" си е съзнателно неспазване на правилата за правопис и
Едва ли има някой във форума дето да не е завършил 8-ми клас - в общи линии до тогава се учи правописа. Ако все-пак има, мисля, че от него няма как да очакваме изряден правопис и няма как да му се сърдим.
Предполагам на повечето е ясно, че "здраЖей" като еднократна грешка се дължи на фонетична подредба на кирилицата, а "шъ съ", вместо "ще се" си е съзнателно неспазване на правилата за правопис и
![]() това дразни ![]() |
Едва ли има някой във форума дето да не е завършил 8-ми клас - в общи линии до тогава се учи правописа. Ако все-пак има, мисля, че от него няма как да очакваме изряден правопис и няма как да му се сърдим.
- dsuzunov
- VIP потребител
Я стига глупости.Пишел бързо и за това бъркал.В твоя компютър,уважаеми,няма ли програма за коригиране на правописа ?Да речем,че просто не всеки може да пише добре на компютър,дори и на мен ми се случва да бъркам,защото пиша бързо,това не ме прави неграмотен!Аз пък си мисля,че този форум не е с цел да следиме правописа на българското общество,а съвсееем друга,така че просто тия неща,които сега си задаваш като цел за мен са чиста проба попълване на свободно време,в което няма да научиш никой да пише по-добре,ако това ти е целта трябваше да станеш учител..
А ти имаш нещо против забележката ми,така ли? Обиждаш ли се? Не усещаш ли,че с реакцията си се присъединяваш към групата ?
Не,нямам такава програма.Да,наистина пиша бързо и затова бъркам,просто ми е навик.Нямам нищо против да направиш забележка на някой,че пише с грешки,но твойто не се ограничава със забележки,а искаш да си организираш някаква своеобразна "гонитба" на бъркащите,не знам с каква цел,защото пак ти казвам няма да научиш никой да пише правилно,най-много да ти се изсмее и да си каже "Я па тоя" или да подмине поста ти.Не,не се обиждам,защото мисля,че пиша грамотно и не мисля,че си присъединявам към каквато и да е била група,защото пак ще ти кажа,че този форум не е с цел ограмотяване!Ти си знаеш в крайна сметка,всеки си уплътнява времето както искаdsuzunov написа:Я стига глупости.Пишел бързо и за това бъркал.В твоя компютър,уважаеми,няма ли програма за коригиране на правописа ?Да речем,че просто не всеки може да пише добре на компютър,дори и на мен ми се случва да бъркам,защото пиша бързо,това не ме прави неграмотен!Аз пък си мисля,че този форум не е с цел да следиме правописа на българското общество,а съвсееем друга,така че просто тия неща,които сега си задаваш като цел за мен са чиста проба попълване на свободно време,в което няма да научиш никой да пише по-добре,ако това ти е целта трябваше да станеш учител..
А ти имаш нещо против забележката ми,така ли? Обиждаш ли се? Не усещаш ли,че с реакцията си се присъединяваш към групата ?

- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Ха сега де, за във Word знам, че има провеки на правописа, но за в браузъра какво може да се ползва?dsuzunov написа:В твоя компютър,уважаеми,няма ли програма за коригиране на правописа ?
Надявам се да е нещо универсално, че съм с "Опера", а не с Интернет експлорер.
Между другото, колегата sa6i4 го поддържам донякъде - в крайна сметка това е автомобилен форум и съм склонен да слагам начинът на писане в буфера ми на търпимост, в името на крайната цел. Аз лично приемам неграмотното писане като част от нечия личност и просто си изграждам мнение и начин на приемственост съответно. Хората са казали - не спори с глупавия, защото ще те бие с опит 
ПС: между другото неграмотността все пак не е критериий за опростен мозък, съм забелязал, въпреки че прави изключително лошо впечатление

ПС: между другото неграмотността все пак не е критериий за опростен мозък, съм забелязал, въпреки че прави изключително лошо впечатление
- dsuzunov
- VIP потребител
Никакъв компромис.
Щом някои дават приоритет на скоростта на писане пред правописа,жална ни майка........
Щом някои дават приоритет на скоростта на писане пред правописа,жална ни майка........
Даа..какво ли ще правим сега..dsuzunov написа:Никакъв компромис.

Не издребнявай

- dsuzunov
- VIP потребител
Не издребнявай
дай да ги видия
Обеколил съм всички магазини в СЗ и не можах да намеря никаде
Според мен проблема е в оправляващите
Това ли е издребняване ?2 3 ретника
Да,това е изтребняване за глупости!Чудиш се какво да правиш и се занимаваш с тъпотии.Остави хората да пишат както искат и могат,нали ти го правиш правилно.
Просто е смешно как във форума на Деу има някой,който седи и чака някой да сбърка и да го поправи,разбери!
Просто е смешно как във форума на Деу има някой,който седи и чака някой да сбърка и да го поправи,разбери!

- dsuzunov
- VIP потребител
Нямам никакво намерение да се заяждам.Съгласи се с мен,че няма да навреди на никой поправка на правописа му.