OFF Тopic - случки и размисли от днес
- 
				emil nikov
- Напреднал 
- Регистриран: 30 юли 2010 22:32
- МПС: Daewoo Leganza
- От: burgas
- Име: emil nikov
Re: OFF Тopic - случки и размисли от днес
"Ланос"-ът е като първата любов - "ръжда не хваща" 

- The Stig
- Модератор 
- Регистриран: 20 мар 2010 19:43
- МПС: Audi A3 8P / Lanos
- От: Плевен/Белене
- Име: Стефан Арабаджиев
Абе, първата любов хваща ръжда, но любовта към първата кола- не.   

Един приятел доста ме врънка да купува Ланоса, за да си освободя място в гаража, ама няма как да стане...ще я завещавам на внуците.

Един приятел доста ме врънка да купува Ланоса, за да си освободя място в гаража, ама няма как да стане...ще я завещавам на внуците.

Откак се върнах от море, бачкам всеки ден, скъсвам си задника! Дните , в които не бачкам на работа, работим часпром...направо   

Загледах фермата по ТВ и дотам стигнах, да разчитам на екстрите, поне да хвана нещо от събитията.

Загледах фермата по ТВ и дотам стигнах, да разчитам на екстрите, поне да хвана нещо от събитията.

- slowtraveler
- Глобален модератор 
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Ogi, че ти си станал като таксиджиите щом очакваш от екстрите в колата да се информираш за събитията окоо теб   

Иначе лошо няма когато има работа - това рано или късно се преобразува в пари...
При нас в момента не е съвсем така - няма нищо общо с времената преди 3-4 години - нещо темпото поспадна, което е притеснително...
Както бе казал един летец изпитател при една сложна ситуация - не падаме, ама все още и не летим
Здраве да е...

Иначе лошо няма когато има работа - това рано или късно се преобразува в пари...
При нас в момента не е съвсем така - няма нищо общо с времената преди 3-4 години - нещо темпото поспадна, което е притеснително...
Както бе казал един летец изпитател при една сложна ситуация - не падаме, ама все още и не летим

Здраве да е...
- The Stig
- Модератор 
Малко почивка от обичайното ежедневие, покрай рождения ми ден...днес ходих до вилата и служих като хамал, за да приберем тиквите(не обичам и не ям, ама нали трябва да се помага от време на време..) от вилата. Горката Нексия- добре клекна от теглото на реколтата.   

Оги, нека да има работа...и най-важното- да падат след това пари, разбира се.

Оги, нека да има работа...и най-важното- да падат след това пари, разбира се.

За доказателство, че не робувам на марки (много), от известно време се търси кола за баща ми и след търсене, накрая избрах Пежо 207 (дизел, разбира се  ). Ще сменя старата мазда 323ц бензинка.
 ). Ще сменя старата мазда 323ц бензинка.

). Ще сменя старата мазда 323ц бензинка.
 ). Ще сменя старата мазда 323ц бензинка.- The Stig
- Модератор 
Оги, симпатични колички са горе-долу...пък и дизелите им само миришат нафтата.   А аз все повече си мисля, че на баща ми му трябва някакво непретенциозно джипче..
  А аз все повече си мисля, че на баща ми му трябва някакво непретенциозно джипче..
Иначе, от вчера се чудя дали полицаите могат да снимат в движение...вчера с едно S4 B8 се движихме в пакет с по-сериозна скорост(няма да конкретизирам цифри) и се разминахме с патрулка и се зачудих дали могат да ни щракнат в такава ситуация...

А аз все повече си мисля, че на баща ми му трябва някакво непретенциозно джипче..
  А аз все повече си мисля, че на баща ми му трябва някакво непретенциозно джипче..Иначе, от вчера се чудя дали полицаите могат да снимат в движение...вчера с едно S4 B8 се движихме в пакет с по-сериозна скорост(няма да конкретизирам цифри) и се разминахме с патрулка и се зачудих дали могат да ни щракнат в такава ситуация...

- Hunter
- Напреднал 
- Регистриран: 01 сеп 2012 22:40
- МПС: Subaru Forester 2.0
- От: София
- Контакти:
Ъж нещо се говореше, че ще могат да засичат скорост и в движениеThe Stig написа:Оги, симпатични колички са горе-долу...пък и дизелите им само миришат нафтата.А аз все повече си мисля, че на баща ми му трябва някакво непретенциозно джипче..
Иначе, от вчера се чудя дали полицаите могат да снимат в движение...вчера с едно S4 B8 се движихме в пакет с по-сериозна скорост(няма да конкретизирам цифри) и се разминахме с патрулка и се зачудих дали могат да ни щракнат в такава ситуация...

Един ден карам към работа и гледам една патрулка кара с 50 по булевард, по който естествено никой не кара с 50. Зачудих се и аз ама .... задминах я

Subaru Forester 2.0 LPG   

Daewoo Lanos 1.4 CNG - ex 

Daewoo Lanos 1.4 CNG - ex

- The Stig
- Модератор 
Дано не засичат в движение, че от тази снимка мнооооого ще ме заболи.   

П.П. Знам, че аз съм си виновен...

П.П. Знам, че аз съм си виновен...

- dsuzunov
- VIP потребител 
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
Добре бе, има радар-детектори, информация в нета и какво ли още не, предупреждаващо за разположението на камерите за скорост.
Толкова ли е трудно да се запознае човек с информацията.
От известно време се върти една идея всред разследващите катастрофи, всички грубо нарушили правилата да изкарат едно дежурство с екипите на Бърза помощ и при аварийно-спасителните групи, при реагиране на катастрофи. Едва ли ще е осъществимо, но пък ще е интересно...

Толкова ли е трудно да се запознае човек с информацията.
От известно време се върти една идея всред разследващите катастрофи, всички грубо нарушили правилата да изкарат едно дежурство с екипите на Бърза помощ и при аварийно-спасителните групи, при реагиране на катастрофи. Едва ли ще е осъществимо, но пък ще е интересно...
- slowtraveler
- Глобален модератор 
Митак, не ме ядосва контрола... Ядосват ме 'хранилките'....
Не може в продължение на 20км извънградски що годе прав път след ремонт да се появят НЕПРЕКЪСНАТИ ограничения 60км/ч.. Кое от кое по-несъответстващи на правилата...
Как може в нормалните държави да се движиш със стотици километри без да срещнеш ограничение, а тук постоянно трябва да се движиш газ/спирачка, защото движението е насечено от всякакви идиотски ограничения...

Не може в продължение на 20км извънградски що годе прав път след ремонт да се появят НЕПРЕКЪСНАТИ ограничения 60км/ч.. Кое от кое по-несъответстващи на правилата...
Как може в нормалните държави да се движиш със стотици километри без да срещнеш ограничение, а тук постоянно трябва да се движиш газ/спирачка, защото движението е насечено от всякакви идиотски ограничения...
- The Stig
- Модератор 
Стационарните ги знам. Вече като се залагат, нали се слага обозначение преди "засадата"...това добре.
Но ако снимат в движение, при разминаване с тях(както беше в случая)- тук вече само радар-детекторите са спасението...и разбира се, спазването на ограниченията. Преди няколко месеца се бях засилил да си купувам- даже си бях набелязал няколко модела, но така и не стигнах до покупка...но рано или късно ще си направя един подарък.
Идеята за едно "дежурство" е много интересна...предполагам наистина би имала един отрезвителен и поучаващ ефект.
Жоро, прав си...на места ограниченията са абсурдни..

Но ако снимат в движение, при разминаване с тях(както беше в случая)- тук вече само радар-детекторите са спасението...и разбира се, спазването на ограниченията. Преди няколко месеца се бях засилил да си купувам- даже си бях набелязал няколко модела, но така и не стигнах до покупка...но рано или късно ще си направя един подарък.
Идеята за едно "дежурство" е много интересна...предполагам наистина би имала един отрезвителен и поучаващ ефект.

Жоро, прав си...на места ограниченията са абсурдни..
- dsuzunov
- VIP потребител 
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
Всички знаем къде, на прав път, се слагат ограниченията. Щом има пресечка, изход, ограничаване на видимостта, скоростта се ограничава. Идеята за това обаче, не е за да се повиши безопасността на пътя, а само и единствено, да се отчете дейност. За да може, когато стане сакатлъка, сложилите знака да заявят: "Ето, ние ограничаваме, но не го спазиха и резултатът е налице!" 
За снимането в движение - не съм запознат с катаджийските кондики, но и да бях, едва ли щях да го споделя. Все пак, има неща "от кухнята", които не са за публиката.
Камери за скорост има само в колите на КАТ. В патрулните автомобили на Районните и другите поделения, няма. И аз, в буса нямам. 

Обаче, имам фотоапарат, чиито заснети кадри се явяват основно доказателство в съда...

За снимането в движение - не съм запознат с катаджийските кондики, но и да бях, едва ли щях да го споделя. Все пак, има неща "от кухнята", които не са за публиката.
Камери за скорост има само в колите на КАТ. В патрулните автомобили на Районните и другите поделения, няма. И аз, в буса нямам.

Обаче, имам фотоапарат, чиито заснети кадри се явяват основно доказателство в съда...

- slowtraveler
- Глобален модератор 
Е да, ама нямаш радар към фотоапарата - т.е. 'не важиш'   

Пак давам за пример Норвегия... Ограничения има много рядко и то само там, където е дадено предимство на човек на пътя - пешеходна пътека...
Иначе никъде другаде няма... Опасен завой - карай с колкото си искаш... Няма видимост - изпреварването не е забранено - сам решаваш...
Финландия същата работа, само дето там пътищата бяха съвсем прави... Кръстовища и т.н. - няма ограничения извън града...
А тук.....
Днес гледах някакво предаване за района на онази катастрофа - искане от близкото село да се сложи камера на кръстовището, за да е ограничена скоростта по първокласния път....
Вместо да си 'стегнат' съселяните да спират на стопа...

Пак давам за пример Норвегия... Ограничения има много рядко и то само там, където е дадено предимство на човек на пътя - пешеходна пътека...
Иначе никъде другаде няма... Опасен завой - карай с колкото си искаш... Няма видимост - изпреварването не е забранено - сам решаваш...
Финландия същата работа, само дето там пътищата бяха съвсем прави... Кръстовища и т.н. - няма ограничения извън града...
А тук.....
Днес гледах някакво предаване за района на онази катастрофа - искане от близкото село да се сложи камера на кръстовището, за да е ограничена скоростта по първокласния път....
Вместо да си 'стегнат' съселяните да спират на стопа...
- 
				Proximus
- Напреднал 
- Регистриран: 02 окт 2009 10:32
- МПС: Aveo 5
- От: Varna
- Име: Proximus
В средата на лятото беше станала една катастрофа на Т-образното кръстовище при с.Оброчище по пътя от Варна към Балчик ( http://news.ibox.bg/news/id_270215182" onclick="window.open(this.href);return false; ). Виновният е ясен, оцелял е и най-вероятно ще намаже присъда. Но по всяка вероятност шофьорът на бусът също ще бъде съден за съвина, понеже очевидно скоростта му е била доста над 60км/ч и съотв. се предполага че е можел да реагира по по-различен начин или най-малкото ударът да не е смъртоносен. Изводът поне за мен е, че в много отношения т.нар. ни първокласни пътища с множеството си отбивки за села, през села, бензиностанцийки и кръчмички са опасни и мъчно предполагат движение с над 100км/ч. и може би не малка част от ограниченията не са без смисъл.
Преди 2 дни се прибрах от Кушадасъ. 2500км за 7 дни, повечето от които по прекрасен междуградски скоростен път (разбирай 2 ленти във всяка посока и сериозна канавка между тях) с ограничение 120км/ч. Почти магистрала, с тази разлика че отбивките не са с детелини ами с кръгови кръстовища за по-сигурно регулирани със светофар. И пак на някои места през 3-4км спираш от над 100км/ч , което си е досадно. Ама сигурно. Като се сетя що народ се утрепа на Петолъчката, докато балканският ни гений преоткрие кръговото ми се плаче.

Преди 2 дни се прибрах от Кушадасъ. 2500км за 7 дни, повечето от които по прекрасен междуградски скоростен път (разбирай 2 ленти във всяка посока и сериозна канавка между тях) с ограничение 120км/ч. Почти магистрала, с тази разлика че отбивките не са с детелини ами с кръгови кръстовища за по-сигурно регулирани със светофар. И пак на някои места през 3-4км спираш от над 100км/ч , което си е досадно. Ама сигурно. Като се сетя що народ се утрепа на Петолъчката, докато балканският ни гений преоткрие кръговото ми се плаче.