Преди няколко дни получих напомняне от youtube, че нарушавам авторските права на SME....
Викам си 'брей, как ме Фанаха' - имам сигурно не повече от 10 клипчета качени, и то повечето са 'технически' - я някой път (като клипчетата за лоша улица във Варна), я някой полет
Гледам в кое клипче и оставам със зяпнала уста.... Очаквах да е точно за едно клипче за лоша улица във Варна, където бях добавил една рок-песен (не цялата, ама няма значение)...
Обаче се оказа още по идиотска работа, и затова пуснах диспут, защото сметнах, че наистина действат неправилно... Не че клипчето ми трябваше..
Днес получих отговор на диспута, при който не одобряват възражението ми... Тъй-като клипчето наистина вече не ми трябваше просто го изтрих...
За какво става въпрос....
Музикалната уредба в колата правеше номера. При изкарване на картата и вкарването и отново, някои песни се дублираха - увеличаваше се броя песни, и доста песни започваше да ги възпроизвежда по два-три пъти едно след друго..
Направих едно клипче, заснето с телефона, в което се вижда ефекта.
В картата бях записал български рок-парчета. По някое време изваждам картата за да я покажа каква точно е. В този момент уредбата се прехвърля на следващ източник, който в случая е бил телефона ми.
Намира първата песен и започва да възпроизвежда АС/ДС (която се чува като фон)...
Показвам картата, ама малко се забавих, че не щеше да фокусира. След това връщам картата в устройството.
То се връща да продължи песента от картата - български рок...
Е да, ама тези 35 секунди докато съм вадил картата е свирило АС/ДС (формално - от неизвестен източник - можеше да е и от радио, въпреки, че песента наистина е много рядка), и съответно SME искат или да изтрия песента, или да им платя, или ще ми блокират акаунта

Защото не мога да докажа, че съм си купил легално песента ....
Мдааа....