Историята започва с това, че си имам домашни животни в мазето. Е, те не са много домашни, не са съвсем желани, но са си животни. Популярно са известни под името гризачи.
Аз редовно си се грижа за тях - по-рано зареждах един капан и редовно го изпразвах и зареждах отново, докато веднъж един от гостите му не прегриза позагнилата долна дъска. После взех да ги охранвам с по един пакет отрова на месец.
Понеже никой от съседите не се бори с нашествениците, при мен постоянно има приток на "емигранти". До сега нещата бяха в обичайното русло - седмица след като си "изядат дажбата" получаваха нова такава.
Днес нещо се е променило. Влизам в мазето - съборени кутии от боя, шишета с някакви добавки за запушване на теч и какво ли не. Храната приготвена за тях не е пипната, а между инструментите и чарковете - мазало! Гостите намерили храната за домашния любимец въпреки, че е в 4 броя плътно затворени и завързани найлонови торби една в друга. Надупчили са я и разсипали всичко при чаркуляците. Цяла сутрин ги разделям кое какво е. Отделно имам едни черупки от орехи за подпалки - всичко е разнесено из цялото мазе, но това не е само от сега. Добре поне, че не са изгризали зимните гуми след като им се бяха усладили някакви оранжеви кофички от кисело мляко.
Файдата от цялата работа е, че си намерих един инструмент, който търсех безуспешно отдавна. Не знам от къде намериха сила да съборят толкова неща и дали на гости не е идвал и плъх, но май ще трябва да търся друг вид отрова, щом тази не им е вкусна.