Съобщение от модератор:
Мненията в тази тема са преместени от друга тема, защото са офтопик...
Някои хора явно нямат чувство за хумор....
А да се научи правилен правопис никога не е късно

/slowtraveler
Споко Иво,ivok написа:.....Пиша го с голям страх ....., дано да не наруша някои разпоредби от правилата на форумът.
slowtraveler написа:Офтопик:
+1Като например по-горе е сгрешен завършекът на изречението - правилно е 'форумА'.
Нищо не си разбрал...... Записал съм - съществително, определен член, м.р. Виж къде стои думата форумът в изречението и не го проверявай с " Той " или с " Него". Стана ясно, че си учил български само от учебник по задължителна програма. А, да си чувал за " синтаксис"?slowtraveler написа:..... 'Форума' във случая не е ПОДЛОГ и затова не се членува с пълен член. Но мисля, че ivok е разбрал това, ако разбирам правилно последното му съобщение........
Когато членуваната дума може да се замени в изречението с ТОЙ - тогава е пълен член - "форумЪТ".dsuzunov написа:+1Като например по-горе е сгрешен завършекът на изречението - правилно е 'форумА'.
Slowtraveler е прав.
1. Сега разгледах по-подробно WIKI, и доколкото видях темата - тя поддържа моята теза и това, което съм учил в задължителната програма по български език едно време. Явно сега програмата не е толкова прецизна, за да излизат толкова неграмотни хора (нищо лично - общи наблюдения от форумните теми и мнения)...ivok написа:.......