Хм, за съжаление без фотоматериал, но днес сутринта отново имах контакт с полицаи, завършили явно точно тази 'полицейска академия'
Случката - откраднат микробус мерцедес на чужденци (събудиха ме в 7:00)... Опитите ми да се свържа с тел 166 - безуспешни (никой не вдига)... Звъннах на 112 с точно описание (което в последствие не е предадено на полицаите, или пък те не са го запомнили - големи фирмени надписи отстрани, отпред и отзад на жълт микробус).
След 10 минути моите хора си намериха микробуса на около 200м от мястото, защото има допълнителен имобилайзер.
Дойдоха 'академиците' и почнаха да гледат като коте в кълчища... Ама то щял да дойде екипа за снемане на отпечатъци и т.н....
Чужденеца реши, че няма за кога да губи повече време, защото днес ще тръгва на над 3000км път. И реши да откаже да подава жалба.
С което предложих на полицаите да се направи такъв писмен отказ, за да не ги дърпат след това, че не са реагирали на сигнала (чужденеца може в последствие да направи жалба, че полицаите не са предприели никакви действия и са отказали по своя инициатива да приемат жалбата)...
Съгласиха се и седнаха да пишат...
Трудностите започнаха: диктувам - 'колата е оборудвана с допълнителен имобилайзер'.... Полицая стига до конкретната дума 'имобилайзер' и започва да пита : 'имо..... какво'? (явно не бе чувал такава дума)....
Изписа каквото изписа. Попита ме за имена и адрес като свидетел. И каза гордо 'ТОВА Е'....
Веднага му предложих - 'накарай го да се подпише, че не иска да подава жалба'.
Отговора: абе нали ти си свидетел
Казвам им отново - какъв свидетел съм, като не съм се подписал - дори и от мен не искате да се подпиша за да потвърдя това
Отговора: ами нали ти записахме имената?!?!?!? Това ни е достатъчно?!?!
Отказах се да споря с тях. Само им казах, че не помня кой какво е приказвал, при което те се облещиха.
Запалих си колата и ги оставих да се чудят каква са я свършили...