/засега няма да споменавам кой е и къде се намира, в зависимост от мерките, които ще предприеме по въпроса, но след това ще кажа какво е станало, че има замесен и член на форума/
След като оставих колата помолих за преглед на окачване (чувам леко ромолене в предницата), ръчна спирачка (има луфт и трудно хваща), рейки скоростен лост (има луфт на лоста).
Казах, че колата няма да ми трябва следващата седмица, тъй като колега е наред да вози ( с идеята за по-детайлен преглед и спокойствие и идеалното спокойствие да разчитам, че някой от форума съдейства и не би си позволил типични софийски сервизни действия и машинации

След седмица звънях и питах какво се случва и получавах следващите дни отговор, че не могат все още да намерят "пеперудата" за тази кола, била невъзможна за откриване по магазините.
Днес, след като бе мой ред, вече 3 дни, да карам колегите с моята кола и на шофиращият колега му се появи проблем в чисто новият амортисьор, който бе сменил скоро комплект 2бр., защото заради намеса на други майстори по тампона горе са му прецакали самия амортисьор и почна да думка здраво в купето. Реших сам да си диря въпросната част и да си взема колата и да оставим неговата...
Отидохме там и разчистих моята кола от снега, беше паркирана на тясна заледена уличка с добър наклон, никое от оплакванията ми не бе удовлетворено: скоростния лост - няма я пеперудата никъде в софия, ръчната спирачка - не е забелязан дефект, окачаването е перфектно, кормилната рейка е зле (това си го знам, така я купих колата - доливам половин литър хидравлична течност на година, волана е перфектен).
Запалих мотора да загрее и разтопи леда и забелязах, че не свети заден габарит, в тъмницата пред сервиза тупнах стопа, дали няма лош контат и се загледах в нещо лъскаво по него и...забелязах, че липсва пластмаса от там - стопа беше счупен, светнах фенерчето на телефона и видях удар - одрана боя до стопа, смъкната боя по бронята и счупен стоп.
Казах това на майстора и той не бил забелязал, взе да се вайка колко щял да му излезе този ремонт и взе да звъни на приятели да ми търси стоп и да ме пита колко струва. Каза, че никога повече нямало да приеме отговорност за паркирана кола и дрън-дрън... После като му споменах, че и бронята е засегната, той взе да споменава вълшебното "ще видим", ела после, не знам кой ще го направи това, много пари ще струва и т.н.
Лошото е, че сервизчето е квартално и няма никакви документи за нищо, предполагаше се елемнтарна процедура...
Вашите съвети как да процедирам? (ако може да се прескочат основните изпуснати слаби точки)