проблем с деу ланос
проблем с деу ланос
Колеги мокета под стелката на шофиорското място е мокър,а немога да разбера от къде?някои има ли напредстажа откъде може да влиза вода?
Съобщение от модератор:
Нарушена т.2.3 от правилата на форума, моля за корекция.
ogi
Съобщение от модератор:
ogi
-
- Активен
- Регистриран: 05 яну 2009 22:19
- МПС: Ланос 1,5 и Лада Самара
- От: Търговище
Re: проблем с деу ланос
Имаше тема за тоя проблем.Ако не се лъжа колегата си го реши като уплътни там където на покрива има една гумена лента /надлъжно / и се събита с уплътнението на стъклото. Баси обяснението дано си ме разбрал.
потърси темата
потърси темата
granichar.org
- miroki
- VIP потребител
- Регистриран: 19 май 2010 08:32
- МПС: lanos 1.6 16V
- От: varna
- Име: miroki
http://daewoo-chevrolet.com/forum/viewt ... 4&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е темата, може и радиатора в купето да е, наблюдавай нивото на течността, че там имаш 120 радиатор и 100 смяна.
А другото с 6-7 лв силикон си готов.
Може и друго място да има , но за изгниване там където изтича водата от решетките пред стъклото мисля че не може да става на въпрос.
За толкова вода която разнасях една година , и повече вероятно , не знам как седи метален блясък на пода, при друга кола щеше да само изтече от изгнилото
Изсушаването обаче е бавна процедура. Но действай защото кабели те имат букси под седалката и после ги сменях , че почна да прави мизерии по ел. системата.
Разбери антифриз ли е или вода.
(на Реното детето беше оставило едно шише с полуразвита капачка и имах малко вода, но 2-3 литра не се усещат много
Това е темата, може и радиатора в купето да е, наблюдавай нивото на течността, че там имаш 120 радиатор и 100 смяна.
А другото с 6-7 лв силикон си готов.
Може и друго място да има , но за изгниване там където изтича водата от решетките пред стъклото мисля че не може да става на въпрос.
За толкова вода която разнасях една година , и повече вероятно , не знам как седи метален блясък на пода, при друга кола щеше да само изтече от изгнилото

Изсушаването обаче е бавна процедура. Но действай защото кабели те имат букси под седалката и после ги сменях , че почна да прави мизерии по ел. системата.
Разбери антифриз ли е или вода.
(на Реното детето беше оставило едно шише с полуразвита капачка и имах малко вода, но 2-3 литра не се усещат много

как става изсушаването как се сваля мокета
- miroki
- VIP потребител
Махат се пластмасовите кори, надигаш мокета и 2сантиметровия дунапрен с някаква скара дъска или каквото и да е и ако може вратите отворени. Е обираш с една гъбичка или чашка ако е по-зле. Ходих на работа повече от една седмица и по цял ден (в двор стои колата) вратите и 2 те отворени, накрая изсъхна след още около 2 седмици. Вече не съм я държал с отворени врати.
По лесно е да се отреже дунапрена (той съхне бавно)под барчето някъде, но на мен ми дожаля да го режа и изкара да съхне. Мокета е лесен.
после ми коства и махане седалката да оправя кабелите , та ако махнеш седалката ( с 4 болта е лесна работа и едно кабелче за колана разкачаш с букса) та достъпа става доста по удобен.
Под седалката има отвор да бръкнеш за буксите ( за плафона централното и други) от сега бръкни и се увери, че не се опират по пода във водата, подложи им нещо да не опрат. Вероятно теча не е от днес и може и като при мен да установя и първо спиране светенето на плафона в купето и после търсих откъде. Кабелите ми останаха в ръцете.
По лесно е да се отреже дунапрена (той съхне бавно)под барчето някъде, но на мен ми дожаля да го режа и изкара да съхне. Мокета е лесен.
после ми коства и махане седалката да оправя кабелите , та ако махнеш седалката ( с 4 болта е лесна работа и едно кабелче за колана разкачаш с букса) та достъпа става доста по удобен.
Под седалката има отвор да бръкнеш за буксите ( за плафона централното и други) от сега бръкни и се увери, че не се опират по пода във водата, подложи им нещо да не опрат. Вероятно теча не е от днес и може и като при мен да установя и първо спиране светенето на плафона в купето и после търсих откъде. Кабелите ми останаха в ръцете.
Изхвърлих дунапрена и сега ще слагам нов!при мен вода имаше само в в краката!немога да си обесня от къде! няма течове от никъде!поздрави
- miroki
- VIP потребител
Ти пък , съвсем ли не ставаше та го хвърли. Като е изкаран ще изсъхне бързо. То и при мен не се виждаше от къде тече. Нищо че я заливах даже с вода. При краката на шофьора ако е много отива и на зад. Аз имах 2 пръста вода! И пак не се видя от къде иде. И аз търсих. Лайсните проверили ги вече там където влизат под гумата на стъклото.
Гледай и количеството на антифриза. И миризмата на тази вода в краката.
Гледай и количеството на антифриза. И миризмата на тази вода в краката.
2-ра забележка
Нивото на течноста не мърда!това си е вода!уплатненията са си добре и ми е мн чудно от къде е влязло вода!сложих нож дунапрен и сеа ще видиме!поздрави!!!!!относно забележките на модератора,неразбирам за какво става въпрос?
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
1. Четеш забележката от първия пост:lachko7 написа:относно забележките на модератора,неразбирам за какво става въпрос?
2. Четеш т.2.3 от правилата на форума:Съобщение от модератор:
ogi
3. Ако имаш проблем ползвай жокер - помощ от някой от Екипа на Форума.2.3 Заглавието на нова тема трябва да е подходящо, конкретно и описателно.

- miroki
- VIP потребител
Махни дунапрена и изсипи не на веднъж, а по-бавно една 5 литрова туба в решетките при чистачките, като гледаш колата да е или равна или леко на ляво наклонена водата да иде и при шофьора. За всеки случай да няма пробив някъде. И гледай добре.
Аз дупките в уплътнението ги видях след като махнах пластмасите на покрива.
Аз дупките в уплътнението ги видях след като махнах пластмасите на покрива.
благодаря колега ще прегледам пак!
Колега lachko7 БАН ли си просите?
Подминавате 3 предупреждения от администратор и глобален модератор?!
Подминавате 3 предупреждения от администратор и глобален модератор?!
От снадката на подкалника е най - вероятно. Свали кората за предпазителитем издърпай мокета да ти се открие снадката и виж дали не е от там,но ако си стигнал до там нацапай я със силикон и налей здраво вода отгоре до моторчето за чистачките да започне да изтича през тръбичката,струята отива точно на тая снадка и виж дали тече вътре. Дано съм ти бил полезен.