Новия ЛАНОС -офф
- nikolaigrozev
- Редовен
- Регистриран: 26 мар 2009 10:06
- МПС: lanos 1.4 perfect
- От: burgas
- Име: nikolai
Новия ЛАНОС -офф
Няма проблем идваш в Бургас режа ти ламарината слагам слакло и готово.
даже знам от какво ще станат....
даже знам от какво ще станат....
ПРИ НАС Е ВЕСЕЛО
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Re: Новия ЛАНОС
ЗАЗ е украински,а не руски завод....
Имайки опит от експлоатацията на супер автомобила, проектиран от Порше (както казваха), изработен от ЗАЗ, със скромното име Таврия бих споделил, че малко бях изненадан от качеството: смяна на съединител с такъв от форд на 6х.км (оригиналния се разглоби на съставни части), продухан изпускателен клапан на 30х.км, счупена секторна кутия (изненада ме в завой - счупи долния лагер и волана прескочи на зъб), откачен заден мост (при спиране влечеше на една страна, а се оказа, че целия заден мост се движи спрямо купето заради развити болтове), скъсано жило на съединител (2 пъти през 10х.км - тогава си оттренирах превключване на скорости без съединител), смяна на стартер (калпав контактен ключ, а колегата не е чул, че стартера е останал включен)..... И много други дребни дефектчета, като горене на масло (2л/10х.км)...
Най интересна бе развръзката: Срещайки се с едни украинци, които гледайки гордо автомобила, произведен в Родината запитаха:
- на колко километра е
- беше на 40х.км...
-А КАПИТАЛКУ ДЕЛАЛИ? (а основен ремонт правили ли сте)
- какъв основен ремонт бе - колата е още на само 40х.км...
Те се учудиха и уверено отговориха, че е толкова добро качеството и колата е издържала до 40х.км защото е за износ, иначе на 20х.км би трябвало вече да съм направил ремонта...
Всеки си знае какво търси, но за мен този завод не съществува
Имайки опит от експлоатацията на супер автомобила, проектиран от Порше (както казваха), изработен от ЗАЗ, със скромното име Таврия бих споделил, че малко бях изненадан от качеството: смяна на съединител с такъв от форд на 6х.км (оригиналния се разглоби на съставни части), продухан изпускателен клапан на 30х.км, счупена секторна кутия (изненада ме в завой - счупи долния лагер и волана прескочи на зъб), откачен заден мост (при спиране влечеше на една страна, а се оказа, че целия заден мост се движи спрямо купето заради развити болтове), скъсано жило на съединител (2 пъти през 10х.км - тогава си оттренирах превключване на скорости без съединител), смяна на стартер (калпав контактен ключ, а колегата не е чул, че стартера е останал включен)..... И много други дребни дефектчета, като горене на масло (2л/10х.км)...
Най интересна бе развръзката: Срещайки се с едни украинци, които гледайки гордо автомобила, произведен в Родината запитаха:
- на колко километра е
- беше на 40х.км...
-А КАПИТАЛКУ ДЕЛАЛИ? (а основен ремонт правили ли сте)
- какъв основен ремонт бе - колата е още на само 40х.км...
Те се учудиха и уверено отговориха, че е толкова добро качеството и колата е издържала до 40х.км защото е за износ, иначе на 20х.км би трябвало вече да съм направил ремонта...
Всеки си знае какво търси, но за мен този завод не съществува
- nikolaigrozev
- Редовен
- Регистриран: 26 мар 2009 10:06
- МПС: lanos 1.4 perfect
- От: burgas
- Име: nikolai
Никакъв проблем нямаш ...има технотест за тази работаarnold написа:ХАХА Ако ме озакониш в КАТ става:)
ПРИ НАС Е ВЕСЕЛО
- batekoko72
- Минаващ
- Регистриран: 24 сеп 2009 22:51
- МПС: Нубира, лантра
- От: София
- Име: Коко
Мой колега си беше купил таврия, освен всевъзможните проблеми които създаваше се чуваше някякво чукане което не можахме да открием откъде идва. След близо година търсене колегата откри в дясната врата бирена бутилка с етикет на водка / празна разбира се / и чукането спря. Мисля че няма нужда да ви казвам какво ми е мнението за ZAZ.
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Смейте се Вие, но си спомнете коя сглобка Москвичи предпочитаха у нас! Никой не щеше ВG сглобка. Всеки търсеше руска. Защо ли?
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
А нещо да кажеш за Булгаррено и Булгар-алпин???
Но за съжаление останалите бройки се броят на пръсти...
Но за съжаление останалите бройки се броят на пръсти...
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Вероятно още са били под контрола на французите.
Не е все едно кой те контролира.
Не е все едно кой те контролира.
Тая легенда за шишето е минала през всички руски марки
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън