колега "една шаренка" звучи като "купувам един такъв лагер".
Защо не си пи претапицираш сам нее много трудно само малко време и мерак разбира се.
Отиваш в някои магазин за тапицерски платове избираш плат които да е еластичен тоес като го хванеш с две ръце на един пласт и дръпнеш трябва да подава на размер /все едно се разтяга/ и в същото време да е плътничък. Има един произвеждат го в ТЪрново води се не тъкан текстил тои е много добър самоче е бедничък от към цветове тои е наи подходящ защото няма ориентирани нишки и поддава във всички посоки.
След като избереш плата отпаряш стария внимателно почистваш "кората" от всички остатъци. Купуваш една кутия лепило "прома" , хелмевект" или немско "момент" абе от групата на хлоропреновите лепила. С четка за боядисване но със изрязани наполовина косми, мажеш и двете повърхности внимателно и равномерно изчакваш повърхностите да изсъхнат /от зад също мажеш 4-5 см/ толкова че като ги пипаш дане ти лепнат по пръстите. започваш да ги слепваш от средата към края като изтегляш плата и притискаш към кората. Забравих да спомена изрязваш парче от плата като наложиш кората върху него и оставиш "бордюр" поне 2-3 пръста по голямо. Като го подгънеш след изтеглянето започваш да прибираш назад плата на места той започва да се припокрива притискаш към кората и так където плата се посрещне с намазаните си краичета, изрязваш като държиш ножицата успоредно на кората и после причукаш леко плата към кората с нещо твърдо става и със стъклена бутилка. Огледай как е залепена старата тя ще ти подскаже.
Успех и дано си разбрал нещо от обяснението.
Купувам тапицерия за Ланос-offtopic
-
- Активен
- Регистриран: 05 яну 2009 22:19
- МПС: Ланос 1,5 и Лада Самара
- От: Търговище
Купувам тапицерия за Ланос-offtopic
granichar.org
Re: Купувам тапицерия за Ланос
Офтопик:
-
- Активен
- Регистриран: 05 яну 2009 22:19
- МПС: Ланос 1,5 и Лада Самара
- От: Търговище
Re: Купувам тапицерия за Ланос
По принцип съм СОТ техник 10 години а сега работя като газов оператор, но майка ми преди много години работеше като авто тапицер и аз когато съм ходил при нея съм си "крадвал" по малко от занаята. на корсата съм си ги пртаписирал а там са поне два пъти по големи и трудни защото имат и декоративни канали но става.
а нее проблем да доидеш тъкмо ще пием по нещо.
а нее проблем да доидеш тъкмо ще пием по нещо.
granichar.org