Мнението ви за КАТ.

Теми на всякаква тематика
Съобщение
Автор
aleksandar
Минаващ
Минаващ
Мнения: 21
Регистриран: 08 фев 2011 18:00
МПС: nubira
От: belene

Мнението ви за КАТ.

#1 Непрочетено мнение от aleksandar » 10 мар 2011 11:46

Колеги,какво ви е мнението за катажиите.Особенно в София.Аз по нагла и безочлива паплач не съм срещал.А от 2,3 месеца насам положението става нетърпимо.То бива наглост и безочие ама па чак толкова.Само за това че не си се обръснал не са почнали да се заяждат.

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Мнения: 5760
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
От: Пловдив
Име: Димитър

Re: Мнението ви за КАТ.

#2 Непрочетено мнение от dsuzunov » 10 мар 2011 17:13

........
Изображение

Потребителски аватар
sashko_bg
Редовен
Редовен
Мнения: 270
Регистриран: 09 ное 2007 16:26
МПС: Daewoo Espero 1,8
От: София

Re: Мнението ви за КАТ.

#3 Непрочетено мнение от sashko_bg » 10 мар 2011 17:41

Моето мнение накратко и въз основа на всекидневните ми наблюдения на кръстовището на Телевизионната кула:

- масово нарушение на забраната за обратен завой
- масово нарушение на правилата на престрояване - най-дясната лента преди светофара е единствено за десен завой, но се ползва масово за направо, тъй като е по-бърза. И резултата е - минаване на червен сигнал, спиране вътре в кръстовището, блокиране на автомобилите, които искат за завият надясно.

До кръстовището има караулка - досега не съм видял там да бъде спрян автомобил със цена над 50 000лв за тези нарушения. Полицайчето се върти на другата страна като ги види. Е все пак, нали трябва да има дневен оборот - спират само обикновените хора и хоп в караулката.
Минавам от там и пеша и понякога съм стоял по 30 мин да наблюдавам. А пък казват че в КАТ нямало корупция, смешки. Някой клиенти доста бързо излизат от тъмната караулка, други - по-бавно - пишат им фишче или актче - незнам.
Никога няма да се оправим, никога, трябва пълна замяна на хората работещи в КАТ, което е невъзможно.
Имам и други примери - до нас спира един бял Пасат - бял,комби, стария модел - всичките му стъкла за затъмнени 100 процента. Естествено отпред на стъклото има стикер Полиция, и се кара от уноформен. Дали ще получи актче някой ден, и спиране от движение? Едва ли, по-скоро никога. Нещо повече - същия Пасат редовно спира сутрин в насрещното пред знак "Забранено спирането" до едно кафе на едно кръстовище редовно ми пречи в лентата за десния завой. Там пият кафенце сутрин с колегите - дали и затова ще получи глоба? На мен ми пречи обаче, но няма на кой да се оплача, а той нарушава закона :devil: :devil: :devil: .
Някой да е виждал полицай с колан в личния си автомобил? Може би едва 10 % ползват - и не за друго, ама защото знаят че няма да ги глобят. Не им стига разума да разсъдят, че колана е лично предпазно средство. Аз винаги го ползвам, дори по навик и ако маневрирам на паркинга.
И това е само един пример - а те са хиляди - дори само за София. Нещата няма да се подобрят, не вярвам вече.
Не желая повече да пиша, но съм пътувал почти в цяла Европа -там такива неща няма, знаете добре. Пред закона всички са равни.
Мъчно ми става за положението тук наистина, колеги. И докато онзи Алекси Стратиев се възхвалява, по пътищата се извършват масови нарушения от униформени, които никои няма да глоби......

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 10231
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

Re: Мнението ви за КАТ.

#4 Непрочетено мнение от Izparitel » 10 мар 2011 18:52

Пътна полиция, дето народа си и вика КАТ не е изолиран остров сред нашето болно общество. В обществото има всякакви хора, така е и в Пътна полиция.
Още Бай Тошо /Тодор Живков/ по времето на социализЪма казваш, че КАТ е в състояние да скара народа с Народната милиция. По-късно беше популярен един друг виц "Моля да бъда преназначен в КАТ" по финансови причини. Та и сега имиджа на КАТ е доста мърляв сред шофьорите.
Но пък никъде няма нищо само бяло и само черно. Има доста служители, които съвестно си изпълняват задълженията, има и такива, дето не са за там. Достатъчно примери има и в тази насока. Правиха се разни реорганизации, създадоха смесени наряди от пътен полицай и "обикновен" такъв, описваха се джобни пари, но...
В Грузия уволниха всички от КАТ и назначиха нови, в Русия милиционерите няма да станат полицаи автоматично ще ги преназначават след атестиране.
И у нас промяна не може да стане лесно. Трябва и реподбор, и подобряване на заплащането и въвеждане видео и аудио записване за периода на цялото дежурство, със съхранение на записите поне за 3 месеца, съчетано с императивно изискване всички проверки и разговори да се извършват само в обхвата на камерата. Личното ми мнение, че трябва да се разреши тестването им и чрез предлагане на подкуп от подставени лица при спазване на строг регламент.
Мисля, че сериозен ефект би имало, ако се разреши на водачите да правят видеозапис на "срещите" си с пътна полиция. Щом хиляди видеокамери записват в офиси, молове, коридори и кръстовища, защо гражданина да не може да запише "случката си" с пътен полицай? Това ще има известен отрезвяващ ефект при наличните съвременни средства за видеозапис, някои от които са с размерите и дизайна на дистанционно за аларма на кола.
Сигурно могат да се предложат и други мерки, но дори да се реализират веднага, процеса на изчистване ще бъде продължителен.
Иначе полицаи с колани бол, както и граждани каращи и возещи се без колани.

aleksandar
Минаващ
Минаващ
Мнения: 21
Регистриран: 08 фев 2011 18:00
МПС: nubira
От: belene

Re: Мнението ви за КАТ.

#5 Непрочетено мнение от aleksandar » 10 мар 2011 22:22

Като за начало трябва да се махнат караулките на всички изходи.Те са като плащачки на магистрала....Има достатъчно камери,те се оправдават че следят за крадени коли и тем подобни.Ако на някой му стиска да мине с един фар през ноща в софия,и ако не олекне с поне 50 лв до другия край на софия го черпя каквото каже.И като те спрат все едно че си извършил убийство,така се държат.

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Мнения: 7110
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

Re: Мнението ви за КАТ.

#6 Непрочетено мнение от ogi » 10 мар 2011 22:23

Не знам дали има коректна връзка към темата, но по съвпадение точно тази сутрин ми се случи много интересна случка:

Ситуацията бе, че отивам към работа. Тази седмица един колега от фирмата бе шофьор (понеже се въртим с моята и неговата кола да караме, за да правим по-малко задръстване, екология и икономия, както много малко хора правят) и около 7:30 на бул. "Евлоги Георгиев" на кръстовището с "Др. Цанков", колегата спира да пропусне в движението автомобил, който се опитва да се включи. В този момент отзад започва да свири почитател на клаксонова симфония No.3. Колегата се ядосва и набива спирачки, при последвалото тръгване. Аз, нехаейки, решавам да видя какво става и се навеждам да видя огледалата за задно виждане и гледам някакъв тип в задния автомобил се скъсва да кълне и ръкомаха, като в устата му се разчитаха реплики от известния световен репертоар на Хр. Стоичков. Понеже съм доста нервак по рождение, поради невъзможност чрез акустичен метод да изразя моето мнение върху ситуацията, си сложих ръката между двете предни седалки в една вълшебна комбинация от пръсти, за да илюстрирам мислите си. Забелязах суматоха зад предното стъкло на задния автомобил. След около 5 мин и безгрижно движение по втория споменат булевад, се оказа, че господина отзад е направил героично усилие да се отърве от хватката на столичния трафик и даже да ни настигне и се изравни с нашата кола на следващото кръстовище. Аз, като возещ се, забелязах това когато съседната кола отвори вратата си и някакъв човек започна да ръкомаха. Погледнах и видях един човек в униформа, на около 50 да си дърпа пагона извън колата и извън вратата, свалих стъклото да пусна говора и уважа сцената и тъй като съм служил в жандармерия, разпознах пагона с 2 ленти и 2 болта, като полицейски подполковник.

Попитах любезно:
- "Споделете?"
(дърпайки си униформата)
- *§€%%$$...ако бях без униформа, щях да ви създам много ядове!
(колегата се провикна)
- защо свириш бе?
(аз се включих, за да попитам деликатно какво щеше да стане, ако е бил без униформа, но човека се изстреля на зеления светофар)

Признавам си, че докато колегата задаваше въпроса си, аз преценявах ситуацията да отворя и аз моята врата, но носията на пътния хулиган ме обърка и се радвам, че не реагирах импулсивно...

ПС Абсолютно проявявам респект към органите на реда и законите - стриктно ги поддържам, също знам, че във всяко стадо има мърша, но точно толкова и ненавиждам подобни изпълнения.
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Мнения: 5760
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
От: Пловдив
Име: Димитър

Re: Мнението ви за КАТ.

#7 Непрочетено мнение от dsuzunov » 11 мар 2011 15:12

Все си мисля, че причина за проблемите на някои водачи с КАТ е ниската им култура на пътя. Не обща култура, а именно културата на движение.
В по-горен пост, беше писано, че ако се мине с един светещ фар през София...итн.
Е добре де, ама защо с един фар?
Това за мен е неуважение към останалите участници, към правилата за движение, към автомобила и не на последно място, към себе си.
Други пък спорят, че не били минали на червено, а на жълто,
На жълто може да си влязъл, но на червено ще излезеш...и всичкото това, на твой риск. Ами ако някой нервен бързак, като тебе, и той се навре в кръстовището преди да му е светнало зелено, какво става?
Ето на тези въпроси ако се замисли човек, а и не само на тях....
Изображение

Потребителски аватар
Ilyan
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 954
Регистриран: 07 ное 2007 10:07
Skype: ilyan-f1
МПС: Leganza
От: София

Re: Мнението ви за КАТ.

#8 Непрочетено мнение от Ilyan » 11 мар 2011 16:57

Взеха книжката на Рон Денис за 6 месеца
Когато такива работи започнат да се случват и в България, тогава ще си променя мнението за тях. До тогава само :swear: по тях.

Потребителски аватар
elefant65
Нов
Нов
Мнения: 74
Регистриран: 09 ное 2008 21:07
МПС: деу нубира
От: с.Каланджа

Re: Мнението ви за КАТ.

#9 Непрочетено мнение от elefant65 » 11 мар 2011 21:51

Проблемът е в кадровия подбор на личиния състав. Подбиращите и подбраните са от един отбор. Изключенията са редки. Както е видно рибата се вмирисва откъм главата. Това е положението, не се ядосвайте, още дълго време ще бъде така....
Не се надявам на нищо, не се страхувам от нищо, свободен съм!

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 10231
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

Re: Мнението ви за КАТ.

#10 Непрочетено мнение от Izparitel » 11 мар 2011 22:15

Е, то остана другия отбор, шофьорите да си избират КАТаджиите!

aleksandar
Минаващ
Минаващ
Мнения: 21
Регистриран: 08 фев 2011 18:00
МПС: nubira
От: belene

Re: Мнението ви за КАТ.

#11 Непрочетено мнение от aleksandar » 11 мар 2011 22:37

За каква култура на движение ми говориш,какви 5 лева.АЙ ПРОБВАЙ СЕ ДА МИНЕш АМА БЕЗ ДА СИ ПОКАЗВАш КАРТАТА.И не ми ги защитавай моля те,тази долна сган.А тяхната култура на работното място каква е.А да си чул случайно че на КПП тата си продават смените за по 700лв?Не се обиждай ама 97% от тях са за затвора.А най ми беше смешно като стачкуваха,пушеха цигари.Ама тогава да имаше кой да ги подпука...

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Мнения: 5760
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
От: Пловдив
Име: Димитър

Re: Мнението ви за КАТ.

#12 Непрочетено мнение от dsuzunov » 12 мар 2011 08:58

aleksandar написа:За каква култура на движение ми говориш,какви 5 лева.АЙ ПРОБВАЙ СЕ ДА МИНЕш АМА БЕЗ ДА СИ ПОКАЗВАш КАРТАТА.И не ми ги защитавай моля те,тази долна сган.А тяхната култура на работното място каква е.А да си чул случайно че на КПП тата си продават смените за по 700лв?Не се обиждай ама 97% от тях са за затвора.А най ми беше смешно като стачкуваха,пушеха цигари.Ама тогава да имаше кой да ги подпука...
Трябва да си много грешен чадо, за да ги мразиш катаджиите.
Сигурно бая са те мачкали, но то е за добро. Как иначе ще станеш добър шофьор. То, човек се учи от грешките си.
А пък за картата си прав...не я показвам, мен ме познават по лице :lol:
А за това, дето искаш да ги подпукаш онези пушещите...ами и аз бях сред тях, макар и непушач.
От тук следва, че ти не мразиш само КАТ, ти мразиш всички в МВР.
А то е известно, коя прослойка мрази ченгетата
Айде със здраве и по-малко омраза.
Изображение

aleksandar
Минаващ
Минаващ
Мнения: 21
Регистриран: 08 фев 2011 18:00
МПС: nubira
От: belene

Re: Мнението ви за КАТ.

#13 Непрочетено мнение от aleksandar » 12 мар 2011 09:29

Хахахаха..Грешен сам,но само пред жена ми.Понеже се го приемаш много лично...кратка визитка.Години-39.Баща на две красиви и добри деца.шофьорски стаж-20 години.Не осъждан,в полицията сам ходил само да си вадя нови лични документи.Имам много приятели полицаи,но не и такива каквито визирам тука.Всеки месец минавам поне 14,16 хиляди километра.Половината в БГ,другите в чужбина.ВСЕКИ МЕСЕЦ.Возя хора и имам претенции да съм сравнително добър шофьор.А между другото тази сутрин казаха че до края на годината ще махат КПП на изходите на софия.А дано.И Узунов,ти си сигурно добър полицаи,но не всички са такива.Нищо лично

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 10231
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

Re: Мнението ви за КАТ.

#14 Непрочетено мнение от Izparitel » 12 мар 2011 14:49

Това с КПП май вече беше веднъж при министър Бонев след нещастен случай на КПП край Сливен, после пак имаше такива идеи. Пак няма да издържи много - до следващ по-сериозен случай.

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Мнения: 5760
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
От: Пловдив
Име: Димитър

Re: Мнението ви за КАТ.

#15 Непрочетено мнение от dsuzunov » 12 мар 2011 15:30

Сам казваш, че не всички ченгета са боклуци.
Ти вероятно познаваш както добри, така и лоши.
Що не отвориш една тема в която всеки да пише за конкретни случаи на корупция, но да се цитират имена и факти.

Дали съм добър полицай ще се разбере, когато тези, които сега ме поздравяват по улиците, разберат за пенсионирането ми. Ако продължат да ме поздравяват, значи съм работил добре, ако обаче се обръщат на другата страна или директно ме плюят, значи съм бил боклук.
Изображение

Отговори

Върни се в “За общи теми от живота”