Улиците в момента в градът под тепетата са просто ужас(не изчистени ,и не вървят снегорини)
    Улиците в момента в градът под тепетата са просто ужас(не изчистени ,и не вървят снегорини)  

Ей това е грешката...dsuzunov написа:Снегорините ще тръгнат след като спре да вали.

Наистина това е много,ама много голяма грешка.Спомням си преди доста години/повече от 20dsuzunov написа:Снегорините ще тръгнат след като спре да вали.
 / моят тъст беше отговорник в тогавашното БКС,което се грижеше за снегопочистването.Та тогава машините тръгваха още след първите снежинки.И наистина имаше голям ефект.Просто нямаше непочистени улици.А самите машини не бяха повече отколкото са сега
 / моят тъст беше отговорник в тогавашното БКС,което се грижеше за снегопочистването.Та тогава машините тръгваха още след първите снежинки.И наистина имаше голям ефект.Просто нямаше непочистени улици.А самите машини не бяха повече отколкото са сега   Но...
  Но...  

Русия, Финландия, Швеция и т.н. "северни" страни как се оправят тогава, като имат половин година зима? Мисля си, че не само парите са ни проблем ..... акъла също нещо е недостатъчен ........ Но какво знам аз - аз съм само един "безгласен" данъкоплатец ...... Жалко, много жалко. И аз да бях на мястото на някой "европеец", и аз нямаше да се уважавам ...... и то далеч нямаше да е САМО за "изненадите" на зимата.
 Русия, Финландия, Швеция и т.н. "северни" страни как се оправят тогава, като имат половин година зима? Мисля си, че не само парите са ни проблем ..... акъла също нещо е недостатъчен ........ Но какво знам аз - аз съм само един "безгласен" данъкоплатец ...... Жалко, много жалко. И аз да бях на мястото на някой "европеец", и аз нямаше да се уважавам ...... и то далеч нямаше да е САМО за "изненадите" на зимата.Колега не се ядосваи караи си с кеф Моторната шейна (колата) и тва ееBrutesun написа:Колеги, това "явление" е повсеместно. Това, което не ми харесва, обаче, е че трябва да приемем факта на добре почистена улица като вид подвиг и израз на цивилизованост. Това просто не е така - почистването на пътищата е директна функция на чувството за подреденост в обществото. Ако имаме "гражданско общество" с добра подреденост и пътищата ни ще са ок. Вижте примерно Румъния в момента - същата работа като при нас - падне сняг и ..... ужас.... за неопределено време. В Германия обаче не е така. Тука трябва някой да умре, та да се "оправят" нещата. Междувременно ..... "лапането" продължава ..... Направо не ми се продължава в този ред на мисли. Ако не беше смешно, щеше да е трагичноРусия, Финландия, Швеция и т.н. "северни" страни как се оправят тогава, като имат половин година зима? Мисля си, че не само парите са ни проблем ..... акъла също нещо е недостатъчен ........ Но какво знам аз - аз съм само един "безгласен" данъкоплатец ...... Жалко, много жалко. И аз да бях на мястото на някой "европеец", и аз нямаше да се уважавам ...... и то далеч нямаше да е САМО за "изненадите" на зимата.

Само, че съчетанието на непочистения сняг и затварянето на Ломско шосе беше довело до това, че на надлез Надежда, по време, когато друг ден няма никаква кола имаше огромно задръстване на кръговото от страната на бул.Рожен.  Пуснах няколко колеги /те са без предимство/, но едва ли още много колеги ще ги пуснат. Там и на сух асфалт и без да е в пик се минава трудно, а сега могат да заформят някое каре за  белот докато им дойде реда да се измушат. Не мога да си представя какво ли ще стане към 8:00-8:30 часа.
   Само, че съчетанието на непочистения сняг и затварянето на Ломско шосе беше довело до това, че на надлез Надежда, по време, когато друг ден няма никаква кола имаше огромно задръстване на кръговото от страната на бул.Рожен.  Пуснах няколко колеги /те са без предимство/, но едва ли още много колеги ще ги пуснат. Там и на сух асфалт и без да е в пик се минава трудно, а сега могат да заформят някое каре за  белот докато им дойде реда да се измушат. Не мога да си представя какво ли ще стане към 8:00-8:30 часа.   

Аз сутринта чистещ снегорин също не видях, но имаше почистени пътища /макар и само някои/. За сметка на това радиото любезно ме осведоми, че цяла нощ снегорините са чистили - може просто тогава да са се изморили и да са спрели да починат.newcomer написа:btw, някой може ли да пусне снимка на снегорините, които чистят в София, поне да ги видя какво представляват.
 Тази вечер основните булеварди си бяха изчистени до асфалта, така, че чистене е имало. Може да са разхвърляли луга, но не приличаше на сутринта.
 Тази вечер основните булеварди си бяха изчистени до асфалта, така, че чистене е имало. Може да са разхвърляли луга, но не приличаше на сутринта.