http://www.youtube.com/watch?v=PtufuXLvOok
Положението с капване на капка на втулките решава въпроса за по-малко от месец...
Варианта е смяна с по-съвременен вентилатор (нискооборотен с голям диаметър) или преминаването на безвентилаторни решения..
Ще те посъветвам още утре като отворят магазините да смениш този вентилатор.Спре ли този вентилатор за 3-4 минути се "изпържва" процесора и оставаш без компютър за дълго време.Не си писал какъв ти е компа ,ако си го взимал преди 2-3 години вероятността да намериш процесор ако ти изгори твоя е=0.Най добре ако не си пипал процесор(не трябва да се слага много паста,а колкото трябва ако е box) ,иди в някой сервиз за компютри да ти го сменят кулъра и да ти направят пълна профилактика на машината.С 20-25 лв мисля че ще се отървеш.Деу написа:Изследвах вентилаторите и се установи, че вентилатора на процесора излита като самолет.
Ами отиваш в магазин за компютри и питаш.По принцип когато се сменя вентилатор на процесор е хубаво да се подмени и пастата под радиатора защото извинявай ,ама паста на 6 години представи си на какво е станала...кирпич,загоряло олио....няма никаква контактна способност и от там охлаждането на процесора е по слабо.Аз не вярвам високата температура да ти е повредила вентилатора....просто му е дошло времето.Слагай един нов и си пей.Новия преди да го купиш казваш че ти трябва такъв за АМД Атлон 1800+...те знаят.Или виж стария какъв ти е и вземи същия...гарантирам ти ,че новия няма да излита като самолет.Деу написа: Въпроса е има ли по-безшумен вентилатор за такъв процесор. Може би процесора много пече и му трябва много охлаждане.
Когато говорим за овърклок..т.е повишаване на производителността на процесора,видеоускоритела,рам-а ...си има допустими граници...наппример моя процесор на десктоп машината е АМД бартон- 2500+ на който фабрично му е отредено да работи от 1,6 до 2,2гигахерца.Моят съм го клокнал на 2 гигахерца още като го купих...но му сложих вох охлаждане ...марково ,скъпо...и вече ми служи вярно 4-та година.Така че когато повишиш температурата на процесора с 10 градуса ...трябва да я компенсираш с по добро охлаждане.В моя случай преди 4 години спестих от процесор 30 долара ...около 57лв...бокс охлаждането ми глътна 20лв....и кво съм спестил.....37лв...тва е кяра.Но не кяра е важен....а СПОРТА!todortv написа:Може да изглежда тъп въпрос,съжалявам за
непросветеността ми ,но какво означава клюкване.