Оги, имал съм и доста по-фрапиращи случаи...
Например - светва зелено, колата пред мен тръгва, и аз зад нея. В следващия момент виждам 'снаряда' и набивам спирачки. В дясната лента хората се моткаха, така, че не бяха фактор. Но от лявата пресечка една девойка с опулени очи премина на чисто червено на сантиметри между мен и предходната кола.. За щастие - без никакви поражения...
А все пак девойката пресече 'по американски' булевард с две платна с по две ленти всяко и зелена ивица между тях.... И то - между напречно движещите се автомобили...
Случвало ми се е съседна кола да ме бута странично в задния ляв калник... А обяснението на шофьора - 'ами аз искам да си завия надясно'
Или пък стоейки около минута на червен светофара да връхлети отзад джигит и да отнесе микробуса, който стои вдясно от мен...
Или да срещна ТИР, изпреварващ в завой без никаква видимост, и да успеем и двамата да спрем на около 2м един от друг...
Засега повишеното внимание винаги ми е помагало.. Дано и за напред да е така...
Мисля че съм споделял и тук съвета на баща ми: добрия шофьор е не този, който не допуска грешки, а този, който може да компенсира грешките на другите'...
И отново да излезе сух от водата...
При определяне на скорост/дистанция грешките се случват...
Но за мен е не е грешка, а идиотизъм и недопустим 'непукизма', с който хора тръгват в еднопосочни улици, или спират на забранено място, или решават, че трябва да спрат в лява бърза лента натоварен булевард, за да пресекат двойна непрекъсната и да завият наляво 'щото са тръгнали натам'...
Това си е чиста проба малоумие - човека не му стига акъла да планира прост маршрут за да подходи към дестинацията от правилното място...