Преинсталирал ли си скоро операционната система? Защото отначало върви добре и после се забатачва. За игрите е ясно, но за останалото се учудвам, че ти създава проблеми. Можеш да поровиш за малко оптимизиране на настройките, ако не е направено, както и да пуснеш някоя програмка за проверка за проблеми по регистрите. Ако не си дефрагментирал скоро диска можеш да имаш забавяне и от там.Fantomasss написа:Ох , болна тема. Моят комп е за смяна, ама не ми се вкарват кинти сега. Едно време (2001г.) като броих 1200 лева за него беше огън, ама сега зор копа и в интернет даже, за съвременни игри да не говорим... Дъно Гигабайт-VA-6... и нещо си, шина на 266 Mgн, CPU-AMD "ATHLON" 2500+ (BARTON) на 1800 Mgн, (дъното и биоса не позволяват да се овърклокне) , Рам 2х512- 400мгх , хард МАКСТОР -80 ГБ, Видеокарта АТИ-Радеон-9600 ПРО-256мгб -старо та дрънка ама...
Аз съм с Athlon 1600+ /1400Мhz/, 512 Рам, видео с 32Мб и дъно на Елитгруп, /единственото му предимство на което е , че позволи за мина от SDRAM на DDRAM без да го сменям/. Държи се що-годе прилично, защото не играя на игри и не се сещам за приложение в което не му стига изчислителна мощност. Фейсбука се зарежда нормално за няколко секунди. Ползвам антивирусна, която минава за сравнително тежка, заедно с включена отделна антиспауер програмка.
Единствено, когато проверявам хардовете антивирусната се труди по цяла нощ, но това е май защото те са 160GB + 250GB+1TB и няма много свободно мястото тях.
Впрочем това с бързото зареждане на страниците може да се дължи и в някаква степен на браузера Опера, защото когато ицидентно съм пускал лисицата ми се струва, че зареждането е малко по-бавно. Определено обаче машината ми за игри не става.
Само премисли дали наистина ти трябва преносима машина, защото, ако няма да ползваш това й качество ще си дал излишно повече пари за по-слаба машина с минимални възможности за надграждане в последствие.