Непрочетено мнение
от miroki » 23 юни 2013 20:11
Точно в момента едва ли има много хора, които знаят какво се случва.
Едва ли някой от нас знае.
А относно протестите поне досега, са плащали за първите 2-3 дена и после вече хората се стичат. Първите поне протестират платено, после идат и безплатните. ( за този протест не е много сигурно, но щом имаше и борчета си мисля, че може също да е имало плащане ( сега точно стачкуващите говорят, че днес има платени), ще се разбере след години, както скоро се разбра, какво стана като паднаха комунистите)
Ако случайно си от тези, които знаят, какво се случва, може ли с две три думи да кажеш?
(със сигурност не е протест срещу управляващите сега, защото не са им дали време да почнат да работят, те дори не са назначени всички министри още).
По-скоро е протест срещу цялостната политика в страната и корупция и нагласени неща, на които сме свидетели от доста години. И заради които всеки ден някое семейство стяга багажа и заминава от тук.
Лошото е, че винаги някой обира парсата и използва нещата за други цели.
А за да не стане сега са необходими политици от стачкуващите, обикновени хора не могат да сътворят закон и да се преборят с такъв.
Същото е като да се защитава човек в съда сам, срещу друг с адвокат. ( Адвоката се бори срещу човека без адвокат, като с малко дете.)
Така и политик може да се бори с политик, другия може само да привлече внимание. Нещо като априлското въстание и делото на Ботев, гори един пък останалите от чуждите страни, ако видят добре.
И тука е така ще се види интернационалното мнение. Ще замажат очите ни и ще направят това което си искат, само, че вече от вън и няма да имаме право на глас.
Чужденец може само да търси, какво да отнеме от нас дори и да казва, че дава.
Това го знаеш по-добре от мен предполагам.
Дано да излезе нещо от това.
Идеята е да се внесат точни и изпълними искания и да се чака отговор и действия. Аз поне за сега не съм видял такова нещо. По скоро има правителство притиснато в ъгъла.
А това не е добре нито за нас нито за него.
Та ако нещата не са такива каквито споделям, моля обясни ми с няколко думи.