Протести срещу монопола на ЕРП-тата в цялата страна!
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Re: Протести срещу монопола на ЕРП-тата в цялата страна!
В храната инвестират турски инвеститори - от доста места се чува информация за закупуване на големи площи в Добруджа от инвестиционни фондове с турски капитали.
Иначе за пътищата не съм съгласен - те са първичното. Където има път, там се развива и индустрията и се вдига нивото..
Никой не би вкарал пари в забутано кътче с лоши комуникации...
Примери: хитлеристка Германия, развитието на Бургас и района...
Иначе за пътищата не съм съгласен - те са първичното. Където има път, там се развива и индустрията и се вдига нивото..
Никой не би вкарал пари в забутано кътче с лоши комуникации...
Примери: хитлеристка Германия, развитието на Бургас и района...
- miroki
- VIP потребител
- Регистриран: 19 май 2010 08:32
- МПС: lanos 1.6 16V
- От: varna
- Име: miroki
Като цяло са свързани и съм съгласен, но пътя е вторичното във случая, в случаят свързва вече съществуващи градове. Които всъщност и преди това си бяха свързани.
Точно това, което казвам, път да свързва вече съществуващи предприятия (градове), е по-добрият вариант. А не покрай пътя сега тепърва да градим градове/предприятия.
С парите от последните ще си имаме и останалото. С липсата на пари само ще козируваме.
Всъщност от нас само това се иска. Но козируващите им треперят ръцете от немощ вече.
Точно това, което казвам, път да свързва вече съществуващи предприятия (градове), е по-добрият вариант. А не покрай пътя сега тепърва да градим градове/предприятия.
С парите от последните ще си имаме и останалото. С липсата на пари само ще козируваме.
Всъщност от нас само това се иска. Но козируващите им треперят ръцете от немощ вече.
- Vesko1
- Глобален модератор
- Регистриран: 28 авг 2007 22:42
- МПС: Daewoo Nubira II-1,6;16V;106h
- От: Кърджали
- Контакти:
По повод властта на народа покойния бай Тошо често казваше приживе
Демокрацията е хубаво нещо,но в който е парата той сипва чорбата.А парата не е в народа....за жалост
Демокрацията е хубаво нещо,но в който е парата той сипва чорбата.А парата не е в народа....за жалост
- miroki
- VIP потребител
Другата му прословута фраза:
Оставих ви 200 000 армия въоръжена до зъби.
Сега имате 200 000 пенсионера без зъби.
Оставих ви 200 000 армия въоръжена до зъби.
Сега имате 200 000 пенсионера без зъби.
- slowtraveler
- Глобален модератор
Каква стана тя.... ЕРП-та виновни, пък накрая - ТИМ с едни 200млн напред
http://www.mediapool.bg/%D0%BF%D0%B5%D1 ... 04779.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mediapool.bg/%D0%BF%D0%B5%D1 ... 04779.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Най-новата информация, която представиха от прокуратурата е, че енергийното министерство е пропуснало да си потърси дивидента от печалбата на ЧЕЗ. До края на 2012 година чешката компания е натрупала от работата си в Югозападна България 593.5 милиона лева печалба, която не е разпределена сред акционерите.
До края на миналата година държавата държеше 33% в дружеството, което означава, че е пропуснала да си потърси близо 200 милиона лева дивидент без да се броят натрупани лихви. Държавата обаче продаде акциите през борсата на "Химимпорт" и тази възможност е безвъзвратно загубена. Сега от държавното обвинение ще проверяват в рамките на наказателно производство кой точно от енергийното министерство носи вина за този пропуск.
В периода от 2007 до 2012 година държавата е получила дивидент единствено за 2010 година. Според прокуратурата в договора за приватизация между държавата и ЧЕЗ изрично са посочени механизми за решаване на споровете между акционерите, дори и ако мажоритарният собственик не желае да разпределя печалба. Държавното обвинение обаче твърди, че енергийното министерство така и не е направило постъпки да си вземе дивидента.
"Представете си дори само лихвите върху тези суми", предизвика въображението на хората заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.
- slowtraveler
- Глобален модератор
Колега, какво според теб е 'победата'?red_zac3 написа:НАЦИОНАЛНИЯТ ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕЕФЕКТИВНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ВСЕКИ ДЕН ДО ПОБЕДАТА!...!
Този гръмък лозунг според мен си е чиста проба празни приказки.
- The Stig
- Модератор
- Регистриран: 20 мар 2010 19:43
- МПС: Audi A3 8P / Lanos
- От: Плевен/Белене
- Име: Стефан Арабаджиев
Победа !? Протести !? Нов ред !? Винаги подкрепям и симпатизирам на хората, които се опитват да направят нещо, които вярват, че промяната е възможна....
За жалост аз не вярвам в това- незнам как има хора, които си мислят, че всичко може да се оправи- управление, доходи, икономика, че дори и манталитет.... Надявам се, че на по-голяма част от народа им е ясно, че държавата не се управлява от тези клоуни в скъпите костюми, които спят в парламента. Няма значение дали ще е Бойко, Сергей, Доган и други подобни амеби- всеки от тях изпълнява стриктно заповедите на тесен кръг от хора, до които няма как да стигнем. Хора, които вече 20 години дърпат конците на цялата държава и ще продължават да го правят.
Да, млад човек съм- както се казва сега започвам истинския живот. И въпреки всичко това ще се опитам да се реализирам в милата ни родина. Ще разчитам на себе си- умения, знания, упоритост... няма да чакам държавата да се оправи, защото не виждам това да стане.
И само някой да не ми скочи с аргумента "ама как да се оправи като ти нищо няма да направиш и не вярваш в това." Тези приказки от хиляда и една нощи съм ги слушал вече....
Охх, олекна ми...
За жалост аз не вярвам в това- незнам как има хора, които си мислят, че всичко може да се оправи- управление, доходи, икономика, че дори и манталитет.... Надявам се, че на по-голяма част от народа им е ясно, че държавата не се управлява от тези клоуни в скъпите костюми, които спят в парламента. Няма значение дали ще е Бойко, Сергей, Доган и други подобни амеби- всеки от тях изпълнява стриктно заповедите на тесен кръг от хора, до които няма как да стигнем. Хора, които вече 20 години дърпат конците на цялата държава и ще продължават да го правят.
Да, млад човек съм- както се казва сега започвам истинския живот. И въпреки всичко това ще се опитам да се реализирам в милата ни родина. Ще разчитам на себе си- умения, знания, упоритост... няма да чакам държавата да се оправи, защото не виждам това да стане.
И само някой да не ми скочи с аргумента "ама как да се оправи като ти нищо няма да направиш и не вярваш в това." Тези приказки от хиляда и една нощи съм ги слушал вече....
Охх, олекна ми...
- slowtraveler
- Глобален модератор
Напълно съм съгласен... И си мисля, че държавата ще се оправи чак когато повече хора в нея се оправят самостоятелно (в правилния смисъл ).The Stig написа:...Ще разчитам на себе си- умения, знания, упоритост... няма да чакам държавата да се оправи, защото не виждам това да стане. ...
Но по-бързото оправяне би било когато се създадат благоприятни условия точно за тези хора. Т.е. законите и използването на парите да стане в полза на тези хора. А не да се поддържат мърлячите...
П.С. Темата бе почистена от офтопика
Празни приказки сте всички вие тука, които само си чешете езика! Влезнах наскоро във форума, не бях го правил от години... И установявам, че тук времето е спряло. Едни и същи хора, с един и същ начин на мислене...
Поста ми бе изтрит от някой, така че няма смисъл да репликирам никого занапред. Когато се научите да приемате и различно-мислещите от вас, тогава може пак да се "срещнем" някой ден и да проведем аргументиран диалог.
The Stig, поздрави! Вие какво предлагате, дайте да се откажем от всякакви прояви, за да затвърдим мнението за нас, като за роби!?!
Уважавам мнението ви и всякакви усилия на човек за реализация, особено в Родината си! Аз го правих дълги години наред (усилията, имам предвид), докато неизменно в последните 3 стигнах до чужбина, през повечето време... А когато се прибера в България, продължавам да "сондирам" (ако мога така да се изразя).
Дано не сте прекалено млад само, за да говорите така... Но дори и така да е, подкрепям винаги ентусиазма!
И аз се водя също млад по ЕГН, но пък с натрупан горчив опит...
Желая здраве на всички!
Поста ми бе изтрит от някой, така че няма смисъл да репликирам никого занапред. Когато се научите да приемате и различно-мислещите от вас, тогава може пак да се "срещнем" някой ден и да проведем аргументиран диалог.
The Stig, поздрави! Вие какво предлагате, дайте да се откажем от всякакви прояви, за да затвърдим мнението за нас, като за роби!?!
Уважавам мнението ви и всякакви усилия на човек за реализация, особено в Родината си! Аз го правих дълги години наред (усилията, имам предвид), докато неизменно в последните 3 стигнах до чужбина, през повечето време... А когато се прибера в България, продължавам да "сондирам" (ако мога така да се изразя).
Дано не сте прекалено млад само, за да говорите така... Но дори и така да е, подкрепям винаги ентусиазма!
И аз се водя също млад по ЕГН, но пък с натрупан горчив опит...
Желая здраве на всички!
- slowtraveler
- Глобален модератор
Няколкото съобщения (и не само твои) ги изтрих аз, защото бяха мнооого далеч от темата (чист офтопик) и представляваха лични нападки между съфорумници...red_zac3 написа:...
Поста ми бе изтрит от някой, така че няма смисъл да репликирам никого занапред. Когато се научите да приемате и различно-мислещите от вас, тогава може пак да се "срещнем" някой ден и да проведем аргументиран диалог....
На това ако му казваш аргументиран диалог - здраве му кажи
Относно чужбината - всеки сам си решава. Аз предпочитам да ходя в чужбина само в командировки и понякога - на почивка...
По-ли добре си като си в чужбина?
Имам доста приятели в чужбина. Образовани и т.н. Бивш колега от около 15 години е в Щатите, други двама от около 12г - в Канада... Дали са по-добре? Ами съмнявам се. Да, не се нервират чак толкова с административни недомислици, но все пак си чужденец...
Предпочитам да си тежа на мястото.
Относно различно мислещите - доводите се приемат когато има аргументи. Конкретно твоите мнения бяха неаргументирани (празни приказки както казваш)...
Конкретно по темата - според мен смисъл от протест има ако имаш избор... Иначе е все едно да протестираш срещу това, че слънцето изгрява.
Ако искаш да промениш нещо и се чувстваш подготвен - създай този избор. Тогава хората може да протестират срещу едно, с цел да се избере друго...
Смисъл от протест от типа 'по принцип' - не виждам...
Точно това е и моето виждане, след над 40 посетени държави по света. Също имах идея да напускам БГ, но си промених мисленето, не ми харесва тук, но там едното ще е за сметка на друго.slowtraveler написа: Относно чужбината - всеки сам си решава. Аз предпочитам да ходя в чужбина само в командировки и понякога - на почивка...
По-ли добре си като си в чужбина?
Имам доста приятели в чужбина. Образовани и т.н. Бивш колега от около 15 години е в Щатите, други двама от около 12г - в Канада... Дали са по-добре? Ами съмнявам се. Да, не се нервират чак толкова с административни недомислици, но все пак си чужденец...
Предпочитам да си тежа на мястото.
Лошото е, че пак ни чака назадничав период сега...
- miroki
- VIP потребител
През който при първата издънка на правителството ни, тръгва следващата група млади и така докато тук останем пенсии.ogi написа: Лошото е, че пак ни чака назадничав период сега...
Като гледам какви мнения има в други форуми си мисля, че скоро 10 ти на 20 години и ток ще внасяме, дано на дърти години не се наложи да се омитаме всички.
Че, като намалеят хората и приходите и дори преуспелите ще имат проблеми с предлагането на стоки и услуги на самите себе си и няколкото останали неплатежоспособни.
- slowtraveler
- Глобален модератор
Това сме го гледали - сега ще кажат - вижте как се преборихме, и вместо 25 успяхме да намалим покачването на цените на 15%...
И вълка сит, и агнето цяло... Ама народа недоволен...
Мен затова ме е яд - един изцвъка едно миризливо с някакъв малоумен закон или договор, и след това години сума ти народ не може да почисти (и през това време - всички недоволни)...
И вълка сит, и агнето цяло... Ама народа недоволен...
Мен затова ме е яд - един изцвъка едно миризливо с някакъв малоумен закон или договор, и след това години сума ти народ не може да почисти (и през това време - всички недоволни)...