Искам да си купя външен тунер за компютър.
Много съм бос по темата, защото никога не съм се интересувал. Искам устройството да може да се ползва независимо от компютър (директно само с монитор).Очаквам коментари от хора, които са имали опит и по-конкретно,
- има ли проблем с резолюциите (гледам, че моделите се предлагат с различни резолюции, аз естествено предпочитам да е HD, но нещо май не виждам такива... Моя монитор работи на 1900х1200 и ако тунера осигурява примерно 1024х768 какво се случва?
- всички тунери ли работят с цифрова телевизия?
- как стои въпроса с форматирането на стандартите 4:3, 5:4, 16:9, 16:10...?
- какви марки чипове за АЦП и за ВЧ частта са за предпочитане
- ценови диапазон 100-150 лв
ТВ Тунер
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Re: ТВ Тунер
Ogi, първо уточни каква ще бъде преносната среда за цифровата телевизия...
Сигурно знаеш, че има няколко стандарта: DVB-C, DVB-S, DVB-T (кабелна/сателитна/ефирна)...
Повечето тунери поддържат един от тези стандарти (или максимум два от тях)...
Сигурно знаеш, че има няколко стандарта: DVB-C, DVB-S, DVB-T (кабелна/сателитна/ефирна)...
Re: ТВ Тунер
Ами честно казано не се сетих за това, искам кабелна и ефирна, разбира се (то би трябвало като честотен диапазон (без хипербанда) и тв-системи да е едно и също). За сателитна не ми трябва.slowtraveler написа:Ogi, първо уточни каква ще бъде преносната среда за цифровата телевизия...