Аз съм имал 3 случая да ми се обаждат..
1...опитаха се да ме включат във бизнес със "транспортни ленти"...голяма печалба било.Оставих го оня 20 минути да ме убеждава как ще станем милионери....и след като прецених че се е набълбукал достатъчно във сметката към глобул..му казах че нямам интерес.Такива псувни ми хвърли,че.....
2.Опитаха се да ме включат във бизнес със "маслени игли"....направих като при горния пост.
3.Преди 2 месеца ми звъни телефона ....оня казва
"Кво правиш бе приятелю...позна ли ма"
-Не не съм.
Е как може да не ме познаеш ,спомняш ли си лятото как се напихме.
(гласа ми заприлича на един Иван дето се бяхме напили).
викам "Иване ти ли си бе"
АЗ съм я...най после ме позна...виж кво ся да те помоля ,закъсах тука с колата до Шумен,пътна помощ ме издърпа ,ама ми трябват 1000лв за ремонт...аз ще ти ги върна като си дойда веднага......бла бла бла!
Тука чак ми падна жатона ,че съм жертва на мошенник....и както оня ми се обясняваше му казах
Жена ми в момента звъни на полицията да проследят разговора и като те сгащят лично аз ще ти дам не 1000лв ...а 1000 ритника по задника.
оня"Недей така бе приятелю" и....затвори и повече не се обади.
Аз мисля ,че повечето телефони ги набират от обявите купувам-проодавам....а личните данни изтичат от някоя държавна служба ,ГРАОН...банки....(навсякъде правят копия на лична карта)...и т.н.
Има измамени ,на които мошенниците са знаели имена на братя ,сестри, деца ,внуци...ЕГН-та....тези данни току тъй не се намират.