Купих си телевизор Samsung 40JU6440 и съответно искам да ползвам максимално много функциите му.
Вкъщи ползваме интернет на местен доставчик като има един стационарен компютър вързан директно с кабел, а безжично се ползва от 1 лаптоп, 2(3) телефона, а сега и телевизора.
Има проблем обаче. Телевизора от време на време губи връзката и после не може да се върже към мрежата винаги от първия път.
Ако е вързан пък и използвам интернет-а, youtube да кажем, по някое време я губи и цялата връзка пропада - нито той, нито телефоните имат интернет, нито лаптопа.
Доставчика обясни нещо от рода на "телевизора иска да изземе функциите на рутера, той да разпределя интернета" и нещо от този сорт. Не съм първият със смарт телевизор и това обяснение не го разбирам и приемам. Телевизора изисква интернет за повечето си функции.
Също удобството да си пускам всякакви мултимедийни файлове директно от компютъра се губи, поради прекъсването на свързаността на компютъра с домашната мрежа.
Още не съм прочел достатъчно как/с каква програма/ мога да ги връзвам с WiFi Direct ,без нуждата от интернет мрежа.
Може ли някой да даде някакво мнение по тези въпроси? Ще съм много благодарен. От какво може да възниква този проблем и как може да се реши? Рутера ли е слаб, интернета ли, някъде другаде ли е проблема - настройки на рутера или на телевизора ...
Благодаря предварително!

п.с. аман от смарт джаджи