Интернет доставчици и скорости
- miroki
- VIP потребител
- Регистриран: 19 май 2010 08:32
- МПС: lanos 1.6 16V
- От: varna
- Име: miroki
Re: Интернет доставчици и скорости
Аз съм на 30 +105 програми. Като цяло съм доволен, вече доста години съм там. Бях на спектър нет, докато ги купи мтел.
Свалям филми с 5,5.
За сега мисля това е единствения доставчик с оптичен кабел у дома. БТК оптика е само до входа на блока. Което не е добре за високи блокове.
След техния приемник също имам мой рутер. Понеже съм вързал жично 2 pc и безжично 2 лаптопа, 1 тв + няколко телефона и др. Антената на техния е много калпава и прекъсва много често нета. Играех на лаптопа на едни танкове и ми прекъсваше постоянно, докато с моята антена няма проблем.
Ако някой друг почне да тегли естествено пада и на жичните. Безжичния пада много по-лесно, особено като се гледа филм от един лаптоп на друг. Антената хем тегли, хем качва и пада скоростта на 50%
Свалям филми с 5,5.
За сега мисля това е единствения доставчик с оптичен кабел у дома. БТК оптика е само до входа на блока. Което не е добре за високи блокове.
След техния приемник също имам мой рутер. Понеже съм вързал жично 2 pc и безжично 2 лаптопа, 1 тв + няколко телефона и др. Антената на техния е много калпава и прекъсва много често нета. Играех на лаптопа на едни танкове и ми прекъсваше постоянно, докато с моята антена няма проблем.
Ако някой друг почне да тегли естествено пада и на жичните. Безжичния пада много по-лесно, особено като се гледа филм от един лаптоп на друг. Антената хем тегли, хем качва и пада скоростта на 50%
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
На Близу съм от почти 15г. До сега бях на троен пакет (130програми, 25mbps Интернет и неограничен стационарен телефон за 25лв. месечно. Сега, за 27лв. и пуснаха 50mbps, останалото е същото. Сутринта занесох компа да го правят. Или нова LAN карта, или преинсталация.
- dsuzunov
- VIP потребител
Проблема се оказа в LAN картата. Временно забучих един Wireless USB адаптер докато сменя LAN-ката. На него скоростта е точно колкото ми я доставят, даже малко повече.
- dsuzunov
- VIP потребител
Имам Въпрос:
На село няма Интернет, освен мобилния на Виваком, който даже не е 3G. Изключително бавен е.
Един съсед, чиято къща е на около 50-55м. от нашата е хванал сигнал от някакъв местен доставчик, вкарал го е в рутера в къщата и го е оставил свободен, без парола. В къщи, на терасата на втория етаж, даже и вътре в стаята хващам с лаптопа съвсем слаб сигнал, достатъчен да вървят HD клипове и филми. Скоростта му вчера я мерих и беше около 10-12Mbps Download и около 1-2Mbps Upload.
Предлагат ми ето тази джаджа http://erabg.com/products/details/part/ ... ND-Lite-N/" onclick="window.open(this.href);return false;
, която щяла да улови сигнала от неговия рутер и да го излъчи в къщи.
Моля за мнения:
На село няма Интернет, освен мобилния на Виваком, който даже не е 3G. Изключително бавен е.
Един съсед, чиято къща е на около 50-55м. от нашата е хванал сигнал от някакъв местен доставчик, вкарал го е в рутера в къщата и го е оставил свободен, без парола. В къщи, на терасата на втория етаж, даже и вътре в стаята хващам с лаптопа съвсем слаб сигнал, достатъчен да вървят HD клипове и филми. Скоростта му вчера я мерих и беше около 10-12Mbps Download и около 1-2Mbps Upload.
Предлагат ми ето тази джаджа http://erabg.com/products/details/part/ ... ND-Lite-N/" onclick="window.open(this.href);return false;
, която щяла да улови сигнала от неговия рутер и да го излъчи в къщи.
Моля за мнения:
Трябва ти насочена антена тип "Яги". Резултатът ще е много по-силен, отколкото скъп и чувствителен аксес поинт с рогца
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
На Митака му трябва нещо, което да ретранслира WiFI, а не само да го хване...
Не съм гледал конкретния модел какви функции има...
Знам, че колега си взе нарочно устройство, което спокойно си работи като бридж...
Не съм гледал конкретния модел какви функции има...
Знам, че колега си взе нарочно устройство, което спокойно си работи като бридж...
Всеки аксес поинт има такива функции като бридж и рипийтър и какво ли не... Въпросът е да стигне максимален сигнал до него.
- dsuzunov
- VIP потребител
И в крайна сметка, това което съм показал, ще ми свърши ли работа?
Има и вариант с антена и в usb-то на лаптопа. Но тогава, другите устройства няма да имат връзка.
Има и вариант с антена и в usb-то на лаптопа. Но тогава, другите устройства няма да имат връзка.
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Офтопик:
Mитак, ако ти се занимава - вземи някакъв бюджетен рутер с една антена и поръчай тази от Китай, ако нямаш възможност, аз мога да я поръчам. Рутера ще приема възможно най-силния сигнал от къщата в съседство, но антената ще трябва да е монтирана с пряка видимост, все едно както беше преди кабеларките, съответно трябва и коаксиален кабел с необходимата дължина.
Веско, това съм го пробвал с КАНтената - при мен не даде никакъв резултат.
Веско, това съм го пробвал с КАНтената - при мен не даде никакъв резултат.
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
То хубаво, ама бюджетния рутер ще може ли да ретранслира?
- dsuzunov
- VIP потребител
Аз имам някаква антена, от времето на първия доставчик на Интернет в къщи преди 15-тина години. Тя е на терасата и е насочена към излъчвателя. Свързваше се директно в LAN картата. Две от линиите на кабела се използваха за захранване, защото към тях бяха вързали адаптер. Кабела си стои, около 5-6м. е, но съм го отрязал до местото, където беше вързан адаптера. Дали, ще може да се използва?
Просто трябва да се провери дали има функция "repeater" - така ще приема едното радио и ще препредава второ. Аз съм виждал, че почти всички го могат, трябва да се има предвид, че в този режим скоростта на данни пада на 1/2.slowtraveler написа:То хубаво, ама бюджетния рутер ще може ли да ретранслира?
Би трябвало да може, имаш си готово решение, та даже и активна антена.dsuzunov написа:Аз имам някаква антена, от времето на първия доставчик на Интернет в къщи преди 15-тина години. Тя е на терасата и е насочена към излъчвателя. Свързваше се директно в LAN картата. Две от линиите на кабела се използваха за захранване, защото към тях бяха вързали адаптер. Кабела си стои, около 5-6м. е, но съм го отрязал до местото, където беше вързан адаптера. Дали, ще може да се използва?
Каква е връзката й с лан-картата - коаксиален кабел?
Имай предвид, че кабелът със слабия сигнал (между антеата и АП трябва да е максимално къс, за да няма загуби).
- miroki
- VIP потребител
- Регистриран: 19 май 2010 08:32
- МПС: lanos 1.6 16V
- От: varna
- Име: miroki
Този модел трябва да е с rj45 (utp). Стандартно връзват 4 те кабела комуникация и 2 за захранване от адаптера.
Та огледай кои са вързани за адаптера.
Не всеки взема по LAN : 1 оранжево-бяло, 2 оранжево, 3 зелено-бяло, 6 зелено. Обичайно кафявите 7 и 8 захранване за адаптера, а сините 4 и 5 свободни, но виж пак.
Мисля до 3 км. хващаха тези антени.
Та огледай кои са вързани за адаптера.
Не всеки взема по LAN : 1 оранжево-бяло, 2 оранжево, 3 зелено-бяло, 6 зелено. Обичайно кафявите 7 и 8 захранване за адаптера, а сините 4 и 5 свободни, но виж пак.
Мисля до 3 км. хващаха тези антени.