slowtraveler написа:Hunter написа:....- "Регистрационната табела на автомобила ви е мръсна. Ще ви помоля да я почистите ако е възможно още сега."...
Във Варна пишеха актове за това нарушение преди няколко години...
Навярно нямаше да споря с тях ако не си бях измил колата два часа преди да ме спрат... И се бях движил само с ниска скорост в града...
Просто конкретните идиоти бяха спрели след една голяма локва по 'главен булевард' и спираха наред - пише актове на поразия...
Директно им казах да се преместят с 30 метра напред и ще дойда да ги видя какви ще са им физиономиите след 10 минути - дали ще могат да се познаят (доста ме бе ядосало поведението им

)....
Отделиха ме от опашката, която чакаше за актовете (документите ми бяха в тях)...
Като приключиха последния акт невинно попитаха 'изчисти ли си номера - изчисти го и продължавай', връщайки ми документите

От както съм в МВР, а това е доста назад във времето (32г.) дейността на патрулите по ООР и на тези по КАТ се отчита на брой съставени актове, фишове и проверени лица и МПС. Като им свърши смяната и някой има един-два акта или фиша, веднага му се задава въпроса:
-"Какво си правил през тези 12 часа ?"
Друг е въпроса, че с каквато и нагласа да постъпват в полицията, още на първия месец реална работа им се променя мирогледа на новобранците. В беседата с психолозите, всички заявяват, че кандидатстват за да помагат на хората, обществото итн. И като изкарат 10-на смени и втори като тях няма. Всички са низши, а те са богоизбраните. За моя голяма радост, нямам нито един час работа като патрулиращ полицай/милиционер. Някога, като униформен конвоирах затворници и почти целия тогавашен контингент на Южна България го познавах. От 25 години съм по огледи на местопрестъпления и от мен нищо не зависи - независим съм