Здравейте,след дълго проучване и мислене какви амортисъори да избера разбрах че повечето производители не са чували за тази кола
Мислих за нещо спортно но едно че са си цифра и второ че все пак ще е такси и няма да е много подходящо такова окачване.В крайна сметка след като не намерих за Калос нито Монро,нито Закс взех предни KYB Excel-G газови с 25м.гаранция.А за отзад един приятел си беше купил за опел кадет Билщайн газови но след 2 седмици удари колата и ми ги продаде за 50лв.двата
Иначе рециклирах в Казанлък всичко което можеше да се рециклира:) -шарнири,вътрешни и външни накрайници и биалетките.И преди съм рециклирал там и съм останал много доволен.Смених също и тампоните на носачите и на стабилизиращата щанга.
Също доста си поиграх и със спирачките.Нали ще е бегачка

и трабва да спира мислих доста за дискове от Омега както слагат повечето но реших че ще е скъпа инвестиция защото като търсих в мобиле и по моргите само за дискове и апарати ми искаха от 160 до 200лв.

а и накладките струват 90лв.
Като за кола такси на която накладките са меко казано консуматив няма да е много изгодно.Та затова реших да сложа дискове и апарати от Мерцедес Е-класа.Размера му е близък с този на Омегата(288мм.Мерцедес/296мм.Омега) пак е вентилиран и накладките му са 35лв. с отстъпката а и най-важното че ги имах в мазето

и така след голямо мерене,смятане,рязане и преправяне-ги монтирах и стана супер.Сега ще спира като Мерцедес
Отзад беше също голямо преправяне но като резултат успях да сложа дискови спирачки от опел вектра

Преди време ги бях купил за 60лв. с идеята да ги слагам на Ланоса но след като го удариха и се наложи цял мост тези ми останаха и сега им намерих добро място.Смених лагерите и сложих нови накладки за ръчната(другите са почти нови).Ръчната още не съм я направил но имам някои идеи за жилата и ще приложа някоя.Та така отзад стана с болтове а отпред остана с шпилки което не ми харесваше и реших че и там ще има промяна.Свалих главините и след кратко мерене с шублера купих нови опелови лагери(малкия лагер) и заспа една опелова главина
И така.Сега отпред по малка джанта от 15-ка не влиза и в момента се чудя какви джанти да сложа.Дали ще са и много големи 17-ки?Или да са 16-ки
Това е за сега.Малко остана.Тази седмица ще започвам да го накичвам вътре,да слагам калници,фарове и брони и да го тествам на дълго.
Ето и снимки:
http://djokki.snimka.bg/automobiles/kalos4.659110" onclick="window.open(this.href);return false;