Да се представя набързо. Шофирам от 1991-ва. Оттогава съм сменил 7 автомобила: Wartburg, Renault 14, Pontiac Sunbird, Oldsmobile Delta Royal, Opel Kadett, Subaru Libero, Nissan Terrano. Последните две коли ме накараха завинаги да забравя азиатското автомобилостроене - ремонтът им беше кошмар, откъм цени на части (3-4 пъти по скъпи, например 110 лв. за гарнитура на капака на картера, 45 лв. шарнира, 48 лв. капачка на дистрибутор и все в този тон). В тях имаше такива технологични абсурди, че сериозно се усъмних в гениалността на японците - Субару-то изрони шлици на задните колела, а на Нисана за да сменя една изгоряла крушка на таблото трябваше да демонтирам волана.

Та, от всичките изброени коли досега само Опела ми остана верен - карах го 15 години и никога не ме е оставял на пътя. Всички ремонти по него съм правил сам, включително разглабяне на двигателя, шлайфане на клапани и др. Но стана на 25 години вече, сериозни дупки отдолу от корозия и няма как - търся нещо ново.
Разбира се, спрях се отново на марката Опел, но бюджета ми е скромен - 1400 лв. И както и да гледам, за тези пари нищо читаво не намирам. Тогава ми казаха, че Daewoo е всъщност Опел и дори частите от Опел пасват на него. Поразрових се из сайтовете за продажба и намерих много добри предложения, като това.
Затова идвам тук да питам - доколко наистина Daewoo е конструкторско решение на Опел и има надеждността на Опел? Държи ми още влага от азиатските абсурди. Спрял съм се на модела Нексия - колегите от Опел форума казаха, че частите пасвали 1:1