Непрочетено мнение
от ogi » 03 юли 2008 23:17
Нубирата я избрах импулсивно, защото ми писна от четене на противоречиви мнения и форуми за другите възможни варианти. Бях си поставил бюджет около 6000 лв. Бях готов и на повече, но това ми беше базовата цена, а и не исках кой знае колко скъп автомобил, защото в София каквото и да правиш, след 2-3 години колата почва да заприличва на войнишко канче, пък ако щеш в златен кафез я пази! Първите ни нови служебни автомобили преди 4 години за 1 година експлоатация имаха по 2 до 4 леки удряния за изминати 60-100 000км (мен лично ме удариха спрял на едно кръстошище). Сега новите Тойота Аурис са на няколко месеца и няма нито една без опирания, одрасквания и т.н. Реших, че не ми трябва скъпа кола, за която да си скъсам неервите и поставих гореописаният финансов лимит с твърдост. За въпросните пари се наслушах на толкова мнения и изчетох толкова други, че накрая си сложих главата в торбата и избрах кьоравото... Естествено си поставих критерий най-новото и най-доброто за тези пари. Основното ми изискване към mobile.bg бе ABS, аларма, АГУ, ел. стъкла, климатик, централно, и фарове за мъгла (сблъсквал съм се със ситуации, в които съм осъзнал нуждата от такива). Изборът беше между: Форд Ескорт, Мондео; Фиат Браво, Брава, Марея; Роувър; Вектра Б; Рено Лагуна, или Mеган Coach; Опел Тигра; Хюндай Купе - те това най-много си исках, ама си иска повечко пари, а и е ужасно тясно, а аз исках широка кола, заради което се отказах и от масовият ланос... Та така установих постепенно, че търсенето ми води към редкият модел - Нубира, ама като нямаше от къде да прочета нищо за Деу... а пък за Нубира нито един ред в българското пространство! Та така...реших - това ще е колата, даже не знаех как изглежда отвътре, първата която харесах беше във Варна и пратих да я огледат един екип от моя отдел, които бяха във Варна по работа - беше Нубира 2, но нещо не ми харесва дизайна много, а и се оказа, че колегите ми не одобриха работата на мотора, втората Нубира бе в София и бе единичка, но с 2-литров мотор, само дето на съмнително ниска цена... оказа се, че като я запалих клапаните и тракаха 1:1 на дизелов мотор и не ми хареса... следващата бе един хечбек, ама беше много оглозган - малък багажник, задни механични стъкла, нямаше даже елементарен касетофон, климатика нещо не го усетих и т.н. - беше орязан от екстри до минимум. Накрая попаднах на обявата за моята Нубира и ми хареса от пръв поглед, както обичате да казвате. Показаха ми я отдолу и от всякъде и си личеше, че собственика й се е грижил с любов за нея (той бе авто майстор). Та така...
Само да кажа - един колега имам във фирмата дето къде ме види и ме гони да я купува, предлага ми 5500, които аз мога да спазаря и нагоре, колкото и да ви учудва и се колебая... Още не съм и се нарадвал на колата и това ме спира! Не знам и какво друго бих си взел, освен същата кола, разчитайки на късмет, понеже доста им паднаха цените...
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.

ex A6 AKN MT
__.A6 BAU AT