Как решихте да вземете тази кола?

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
Darlin`
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 14 май 2008 12:17
МПС: BMW 530xd GT
От: Пловдив

Как решихте да вземете тази кола?

#1 Непрочетено мнение от Darlin` » 23 юни 2008 23:17

Интересно ми е какво ви е накарало да купите Вашата кола в момента...

Ето моята история:

Бях гледала Корса, Тигра, Браво, Брава, Форд Ка, Рено 19, Фиеста, Роувър и какви ли още не, но никоя не усетих вътрешно (женска работа :D )! А за мен това беше много важно, все пак първата ми кола в живота - като седна в нея да я почувствам със сърцето си. И последно се бях навила за Корса, ща-неща .... но баща ми един ден беше гледал в автосалона и ме извика да ми го покаже заедно с един Роувър 200 ... но видях първо Роувъра и Ланоса втори и като седнах в него и ... забравих за всичко друго наоколо. И си казах "Ето това е! Тази кола искам" (Благодаря, тате! Обичам те!)
Честно да ви кажа, много си го обичкам Ланосчето, и смятам, че и той си ме обичка, щото си го глезя (доколкото мога засега като съм без книжка и малък достъп до него), а като си го джиткам се държи много добре. В последно време като му свикнах на съединителя имам чувството, че се сливам с него, като едно цяло сме все едно с Ланосчето. Пасваме си явно и по характер, щото и той като мен обича да "тича" бързо :lol:
Хехехе, личи ли ми колко съм въодушевена :oops: Голям мерак имам да си го карам; като взема книжката имам чувството, че няма да слезна от колата. Изпита пред ДАИ за книжката ми е на 1-ви юли .. охх, още малко остана... :roll:
Фактически се влюбихме от пръв поглед с Ланосчето! Вярно, че имаше малко проблеми с документите в началото, но не се отказах от "любовта си" и го изчаках колкото беше нужно, и сега е мой ... само мой.. :twisted: :twisted: :twisted:
Преди - Daewoo Lanos`98 1.4

Потребителски аватар
Ilyan
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 07 ное 2007 10:07
МПС: ex. Leganza
От: София

#2 Непрочетено мнение от Ilyan » 24 юни 2008 10:51

Ей, то било голяма любов, а казват, че мъжете обичали колите си повече от жените си.

Моята история с колата е следната - карах една Самара 94г. Един ден (лятото на 2006г) спирам на един пазар и един човек ме пита дали ще я продам за 1000лв. 1000лв за изгнилата кошница - готово заповядай. Във фирмата имаше едно Есперо 2000i 99г - служебно. Шефа реши да го продава - на 155000км с АГУ, наскоро сменено предно окачване, за 3500лв - как да му откажа на такава оферта. Понеже го бяха карали няколко човека, тук-там ламарините са му леко натиснати, голяма работа. Вози като лодка, добре набира за мощноста и килограмите си. Вече 2 години си го карам и съм доволен от него. 15/100 в София на газ :shock:
Изображение

Потребителски аватар
Beast
Редовен
Редовен
Регистриран: 12 май 2008 13:18
МПС: BMW E36
От: Варна

#3 Непрочетено мнение от Beast » 24 юни 2008 12:16

В самото начало когато реших да си взимам автомобил, чесно казано даже не поглеждах марката Daewoo. Бях си наумил да си купя Mitsubishi Galant генерация 95 96 97 98.
Бях гледал и други модели като Hundai, Nissan, Honda, Mitsubishi.
Понеже съм фен на японските автомобили, си казах, че японска ще бъде.
Но в един прекрасен ден на автосалона докараха Lanos и когато го видях си казох, че е красив автомобил, но пък е само с три врати и това не ми харесваше. Когато разбрах за съотношение цена-година, се замислих доста сероизно. 3800лв 99г.
Другите горепосочени автомобили са 4000лв-95г. 10000лв-98г. , и с малко по-скъпа подръжка от Lanos.
Бях го снимал вече и отидох да разговарям с баща ми, а снимката показох на майка ми. Тя тогава ми каза че този автомобил, ако не си го купя аз, то те ще си го вземат за тях си. Този lanos щеше да бъде купен от нас (беше заплют вече), но баща ми неискаше да се разделя с опела си, майка ми няма книжка, което означава че този ланос пак аз щях да го карам т.к. баща ми щеше да си кара опела. Така се реших аз да си го купя, но основната причина беше цена година. В начало ми беше кофти че е само с три врати, но с това свикнах и вече не ми прави впечтление. Довлен съм от него (Не ускорява като galant с 136кс), но досега по него не съм му правил никакъв ремонт. Освен че му сменил 2-та задни лагера, бензинова помпа и маншона от въздушния филтър към двигателя, И консумативи които са задължителни а тях не ги броя
Lanos 1.4 SE SOHC

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
Име: Димитър

#4 Непрочетено мнение от dsuzunov » 24 юни 2008 16:50

Бях събрал около 5000лв,а изискванията ми бяха:
ел.стъкла (поне 2)
ел.огледала
климатик
АГУ
по възможност да е обута с по- свестни гуми
да не е производство преди 1998 г

единствено Деу Нубира и то точно моята отговаряше на абсолютно всички условия
Изображение

Потребителски аватар
alf2006
Редовен
Редовен
Регистриран: 02 май 2008 14:54
МПС: Daewoo Lanos 1.4
От: Пазарджик
Контакти:

ЦЕНАТА!!!

#5 Непрочетено мнение от alf2006 » 24 юни 2008 21:34

Цената беше най-важната. Нямаше в момента на пазара друга кола която да отговаря на моите изисквания:
1. Да мога да се включа под 5000 лева за покупка, регистрация, данъци, винетки, сервиз след купуване и неизбежни дреболии. :!: :!: :!:
2. Без очевадни дефекти по ходова част и двигателя. :!: :!: :!:
3. С работещ климатик :!:
4. Под 10 години и под 100 коня. :!:
5. Моя майстор да има добро мнение за нея (да няма после: Ангеле, аз какво ти казах...). :!: :!: :!:
6. Да е с 4 врати - седан.
7. Да НЕ Е FIAT!
Винаги има някой, който знае повече от теб ... Проблемът идва, когато разбереш, че това е идиот!

Потребителски аватар
DufuZ
Редовен
Редовен
Регистриран: 05 авг 2007 19:42
МПС: ___нь___

#6 Непрочетено мнение от DufuZ » 25 юни 2008 00:56

Просторен!
Това беше първото нещо, което ми направи впечатление в Калоса.
После вече дойде мисълта за изгодния лизинг, котирането на този модел като таксиметров и т.д.
Изображение
Совесть не отвечает или временно недоступна
http://rresist.com/

Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор
Регистриран: 05 авг 2007 18:53
МПС: Шевролет Авео 1.4 16V

#7 Непрочетено мнение от авео » 25 юни 2008 01:16

Бях се спрял на Калос,Лачети,Хюндай Елантра, Авео. Калосите ги бяха спрели от производство вече. Лачети и Елантра бяха с 10 000 лв. по-скъпи от Авео. Тъкмо излезе Авео 1.4 16V и не се колебах дълго, макар че след една година изкочиха много по- изгодни оферти. Ще видя какво,ще стане с газовите уредби и догодина,ще взема от новия Акцент 1.5 CRDI. Соната-та също е хубава, но поддръжката е убийствена.Ако ви прави впечатление изобщо не споменавам за европейски автомобил сигурно има защо. :lol: :lol:
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън

Потребителски аватар
Darlin`
Глобален модератор
Глобален модератор

#8 Непрочетено мнение от Darlin` » 02 юли 2008 17:04

Разглеждах си старите мнения дето съм ги писала и попаднах на това
Sverd написа:Просто преди 3 дни огледах сигурно над 300 автомобила , като седнах поне в една трета от тях... като направих това в ланоса просто си го почувствах като моята кола.
http://daewoo-chevrolet.host-bg.info/fo ... =3918#3918

което ме накара да си спомня това
кака ви Darlin` написа:и като седнах в него и ... забравих за всичко друго наоколо. И си казах "Ето това е! Тази кола искам"
Стана ми мило и драго, едно топло на сърцето и .. реших да споделя това си усещане с вас ... :oops: И мисълта, че след 10 мин свършвам работа и ще се кача на количката си, направо не ме сдържа на едно място.
Толкова си го обичкам!!! Изображение

Потребителски аватар
expose
Редовен
Редовен
Регистриран: 26 апр 2008 13:17
МПС: -> SL
От: -> VN

#9 Непрочетено мнение от expose » 02 юли 2008 18:25

Аз моето тико си го купих съвсем случайно. Просто ми предложиха много изгодна оферта от която нямаше начин да не се възползвам. Почетох малко по форумите, разбрах че няма недоволни собственици на тико, а и на други модели на деу. Може би следващата ми кола пак ще е деу.

Потребителски аватар
Darlin`
Глобален модератор
Глобален модератор

#10 Непрочетено мнение от Darlin` » 02 юли 2008 18:36

expose написа:Може би следващата ми кола пак ще е деу.
Ей това ми радва ушите :D (очите, де) :shock: :D

Потребителски аватар
lanos
Редовен
Редовен
Регистриран: 11 май 2008 14:09
МПС: DAEWOO LANOS 1,4 COOL - 1999
Контакти:

#11 Непрочетено мнение от lanos » 02 юли 2008 20:47

Въпреки ,че има много проблеми по ЛАНОСА жена ми каза Може три дни да върви,но тая ще е ! Страхотен млечнозелен металик,на 63 000 км...супер....Радиатора на климата е изгнил от гранулите и задното гърне също,но като ги сменя и ставам пушка!
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
Име: Димитър

#12 Непрочетено мнение от dsuzunov » 02 юли 2008 21:00

ами...то от артилерист пушка става...какво друго

...пушка - рус.-оръдие
Изображение

Потребителски аватар
Darlin`
Глобален модератор
Глобален модератор

#13 Непрочетено мнение от Darlin` » 02 юли 2008 21:10

expose написа:Местожителство: 43° 12' N 27° 55' Е
Несебър??? Заинтригува ме да разбера координатите .. :oops:

Потребителски аватар
Marky
Редовен
Редовен
Регистриран: 04 ное 2007 22:30
МПС: CHEVROLET AVEO 1.4, 94к.с.

#14 Непрочетено мнение от Marky » 03 юли 2008 22:09

От начало не мислех да си взема нова кола. Гледах няколко fiat brava, audi b4 и др. но все нещо им имаше. На връщане от София след последният ми изпит в следването ми, като минавах покрай магазина на Стефанов и викам на жена ми: А бе да влезнем само да ги погледнем няма да се бавим много. Е забавихме се доста. Като видях авеото , имаше едно оранжево точно срещу вратата и си викам това ще е. А и тъста доста ме навиваше за нова. Като му казах за авеото се зарадва, защото той имаше един деу рейсър на 350 000км и беше много доволоен. И така ...
AVEO - 1.4, 94к.с.

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

#15 Непрочетено мнение от ogi » 03 юли 2008 23:17

Нубирата я избрах импулсивно, защото ми писна от четене на противоречиви мнения и форуми за другите възможни варианти. Бях си поставил бюджет около 6000 лв. Бях готов и на повече, но това ми беше базовата цена, а и не исках кой знае колко скъп автомобил, защото в София каквото и да правиш, след 2-3 години колата почва да заприличва на войнишко канче, пък ако щеш в златен кафез я пази! Първите ни нови служебни автомобили преди 4 години за 1 година експлоатация имаха по 2 до 4 леки удряния за изминати 60-100 000км (мен лично ме удариха спрял на едно кръстошище). Сега новите Тойота Аурис са на няколко месеца и няма нито една без опирания, одрасквания и т.н. Реших, че не ми трябва скъпа кола, за която да си скъсам неервите и поставих гореописаният финансов лимит с твърдост. За въпросните пари се наслушах на толкова мнения и изчетох толкова други, че накрая си сложих главата в торбата и избрах кьоравото... Естествено си поставих критерий най-новото и най-доброто за тези пари. Основното ми изискване към mobile.bg бе ABS, аларма, АГУ, ел. стъкла, климатик, централно, и фарове за мъгла (сблъсквал съм се със ситуации, в които съм осъзнал нуждата от такива). Изборът беше между: Форд Ескорт, Мондео; Фиат Браво, Брава, Марея; Роувър; Вектра Б; Рено Лагуна, или Mеган Coach; Опел Тигра; Хюндай Купе - те това най-много си исках, ама си иска повечко пари, а и е ужасно тясно, а аз исках широка кола, заради което се отказах и от масовият ланос... Та така установих постепенно, че търсенето ми води към редкият модел - Нубира, ама като нямаше от къде да прочета нищо за Деу... а пък за Нубира нито един ред в българското пространство! Та така...реших - това ще е колата, даже не знаех как изглежда отвътре, първата която харесах беше във Варна и пратих да я огледат един екип от моя отдел, които бяха във Варна по работа - беше Нубира 2, но нещо не ми харесва дизайна много, а и се оказа, че колегите ми не одобриха работата на мотора, втората Нубира бе в София и бе единичка, но с 2-литров мотор, само дето на съмнително ниска цена... оказа се, че като я запалих клапаните и тракаха 1:1 на дизелов мотор и не ми хареса... следващата бе един хечбек, ама беше много оглозган - малък багажник, задни механични стъкла, нямаше даже елементарен касетофон, климатика нещо не го усетих и т.н. - беше орязан от екстри до минимум. Накрая попаднах на обявата за моята Нубира и ми хареса от пръв поглед, както обичате да казвате. Показаха ми я отдолу и от всякъде и си личеше, че собственика й се е грижил с любов за нея (той бе авто майстор). Та така...

Само да кажа - един колега имам във фирмата дето къде ме види и ме гони да я купува, предлага ми 5500, които аз мога да спазаря и нагоре, колкото и да ви учудва и се колебая... Още не съм и се нарадвал на колата и това ме спира! Не знам и какво друго бих си взел, освен същата кола, разчитайки на късмет, понеже доста им паднаха цените...
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”