Замърсителят плаща...
Че той човека какво ли не плаща:
Плаща данъци за колата...
Плаща акцизи с горивото...
Плащя винетки...
Плаща на майстори, щото това дето го е плащал по-горе не е стигнало до лунните кратери по пътя, дето им викат дупки...
Плаща да му сменят номерата /шото някой е на далавера от операцията/, като виси по нощите пред КАТ, не, че в Европата не карат с номерата си от време оно...
При средна заплата за БГ 400 и нещо лева:
- бензина е към 2.30 лв /180 литра на месец/,
- данъка ми е към 1/3 от средната заплата,
- застраховката /задължителната/ и тя е там някъде,
- каското се върти около пустата средна заплата,
- един ремонт на колата - и той натам отива.
Обаче това дето не замърсява с газ или метан, никого не интересува - ще ги забранят щото далаверата там /приходите де/ е по-малка. Я къш - екология някаква си. Ще ми излиза от ауспуха чиста вода - плащай си и за това.
Без да съм специалист си мисля, че ако някой се загрижи за екологията ще стимулира LPG и метана. Ефекта в София и големите градове поне ще е пряк и осезаем в кратък срок без особени инвастиции. Иначе - пушилки, но пък влизат повече парички от акциза.
Сега ще прибират парите, пък чакай за в бъдеще мерки, програми и т.н. начини за "усвояване" на средствата. То Бате от пътния фонд, Ваньо Топлото и други като тях да не са единствените дето могат да усвояват средства.
"Давай ти сега парата, пък ние после ще видим!"
Дано да не съм прав, да съм прекалено черноглед, но жизнения ми опит ми навява подобни мисли.
Кой каквото и да ти разправя всичко се върти около парите.