Здравейте колеги, предварително се извинявам ако не е тук мястото за темата, но искам да се посъветвам с вас относно покупка на колата от тази марка!
Значи, аз карам корейски автомобил (Хюндай) и съм супер доволен от него и заради това решихме да купиме на приятелката ми едно Daewoo Matiz! Изискванията са следните:
- около 1999, 2000г
- да е с климатик
- да е сив металик (за предпочитане)
- да е с джанти (желателно)
Бих бил много благодарен на всички отзовали се да споделят какво е специфичното за тези колици, кой са има слабите страни, ценови диапазон за самата кола и за последващо обслужване и въобще всякакво инфо което ще ми е от полза!
Разбира се отворен съм и към конкретни предложения ако някой от форума продава такава кола, защото предпочитам да купя от някой колега, отколкото от борсите и т.н.
Благодаря отново и поздрави на всички!
Съвет при покупка на Daewoo
Re: Съвет при покупка на Daewoo
Темата е по-подходяща в съответния раздел - Матиз, ако си решил точно това...
Мен ако питаш, по-добре Ланос - малка разлика в парите, голяма разлика в надеждността.
Дизайнът е изключително дамски (все едно настъпана Корса), надеждността на мотора - в пъти по-голяма, а простотата на обслужването и дуракоустойчивостта в по-добра, спрямо Матиз.
Мен ако питаш, по-добре Ланос - малка разлика в парите, голяма разлика в надеждността.
Дизайнът е изключително дамски (все едно настъпана Корса), надеждността на мотора - в пъти по-голяма, а простотата на обслужването и дуракоустойчивостта в по-добра, спрямо Матиз.
Мерси за отговора колега, а може ли да споделиш в какво се изразява ненадежността на матиза спрямо ланоса? 

- Fantomasss
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 окт 2008 15:27
- МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
- От: Сф братче център на просветата
- Име: Грозданов
То по принцип няма място за сравнение на двете коли. Ясно е, че Ланоса е в пъти по здрав от мъника. Моторите на Ланоса са здрави и надеждни, дуракоустойчиви. Греди и тенекии също, окачването е емблематично. Матиза е каручка. Слаб мотор (не е кой знае колко икономичен), слаби ламарини и греди (не дай си Боже да стане ПТП), тясно пространство и други забележки и недостатъци. Като цени са на едно ниво горе-долу.ghoul18 написа:Мерси за отговора колега, а може ли да споделиш в какво се изразява ненадежността на матиза спрямо ланоса?
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...
няма предложения?