Съвет при покупка на Daewoo

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
ghoul18
Минаващ
Минаващ
Регистриран: 27 юни 2009 01:49
МПС: друг
От: Перник

Съвет при покупка на Daewoo

#1 Непрочетено мнение от ghoul18 » 22 фев 2010 21:37

Здравейте колеги, предварително се извинявам ако не е тук мястото за темата, но искам да се посъветвам с вас относно покупка на колата от тази марка!
Значи, аз карам корейски автомобил (Хюндай) и съм супер доволен от него и заради това решихме да купиме на приятелката ми едно Daewoo Matiz! Изискванията са следните:
- около 1999, 2000г
- да е с климатик
- да е сив металик (за предпочитане)
- да е с джанти (желателно)
Бих бил много благодарен на всички отзовали се да споделят какво е специфичното за тези колици, кой са има слабите страни, ценови диапазон за самата кола и за последващо обслужване и въобще всякакво инфо което ще ми е от полза!
Разбира се отворен съм и към конкретни предложения ако някой от форума продава такава кола, защото предпочитам да купя от някой колега, отколкото от борсите и т.н.
Благодаря отново и поздрави на всички!

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

Re: Съвет при покупка на Daewoo

#2 Непрочетено мнение от ogi » 22 фев 2010 22:03

Темата е по-подходяща в съответния раздел - Матиз, ако си решил точно това...
Мен ако питаш, по-добре Ланос - малка разлика в парите, голяма разлика в надеждността.

Дизайнът е изключително дамски (все едно настъпана Корса), надеждността на мотора - в пъти по-голяма, а простотата на обслужването и дуракоустойчивостта в по-добра, спрямо Матиз.
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

ghoul18
Минаващ
Минаващ

#3 Непрочетено мнение от ghoul18 » 23 фев 2010 15:41

Мерси за отговора колега, а може ли да споделиш в какво се изразява ненадежността на матиза спрямо ланоса? :)

Потребителски аватар
Fantomasss
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 окт 2008 15:27
МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
От: Сф братче център на просветата
Име: Грозданов

#4 Непрочетено мнение от Fantomasss » 23 фев 2010 16:01

ghoul18 написа:Мерси за отговора колега, а може ли да споделиш в какво се изразява ненадежността на матиза спрямо ланоса? :)
То по принцип няма място за сравнение на двете коли. Ясно е, че Ланоса е в пъти по здрав от мъника. Моторите на Ланоса са здрави и надеждни, дуракоустойчиви. Греди и тенекии също, окачването е емблематично. Матиза е каручка. Слаб мотор (не е кой знае колко икономичен), слаби ламарини и греди (не дай си Боже да стане ПТП), тясно пространство и други забележки и недостатъци. Като цени са на едно ниво горе-долу.
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...

ghoul18
Минаващ
Минаващ

#5 Непрочетено мнение от ghoul18 » 28 фев 2010 18:55

няма предложения? :(

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”