Какво ви е мнението за колите с десен волан в BG

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
ivobivo
Напреднал
Напреднал
Регистриран: 19 юни 2009 21:27
МПС: Lacetti SW 2.0TCDi CDX M/T
От: София
Контакти:

Какво ви е мнението за колите с десен волан в BG

#1 Непрочетено мнение от ivobivo » 11 яну 2010 22:10

Чувал съм за едно скандиране от агитката на ФК Миньор: "Перничани - Англичани Оле Оле"

Хайде на колите с десен волан - http://www.cars.bg/u56117

За 9 800 български левчета какво му плащаш на Jeep Grand Cherokee 3.1 TDI Limited 143 к.с.? Mахагона ли, кожата ли, тракшъна или парктроника...за такава цена ще караш кола-мечта с всички екстри...но има едно голямо НО

Според мен в една държава като милата ни родина с ниска дисциплина на водачите и слаб контрол по спазването на правилата за движение по пътищата един мощен три тонен джип с десен волан си е доста страшно явление. Ако по-голяма част от българските пътища бяха хубави магистрали, а не тесни двулентови пътчета с дупки и без банкет щях да приема идеята за кола със десен волан и не би ми се струвала толкова опасна.

А какво би станало по криволичещия планински път при една колона зад някой камион с дърва? Дали изнервения водач на три тонния джип седящ до канавката вместо до осевата линия ще се стърпи и няма да изпревари на следващия завой? Дали насреща по мокрия асфалт няма да идва някой Matiz, Corsa или моторист.

Дано КАТ и институциите които са компетентни по тези въпроси се замислят и регламентират начините за регистрация на такива автомобили...

Ето един колкото смешен толкова и тъжен пример за узаконяване на такова возило

Изображение

А вие какво мислите ???
(shofiro2)До тук - толкова Изображение <<< кликни на бензоколонката за да видиш подробности или се регистрирай ТУК и влез в статистиката!
Изображение 2009 Chevy Lacetti SW 2.0TCDi CDX M/T (Лъчко)
Изображение 2001 Suzuki GSX 750F Katana (Сузана)

Потребителски аватар
jorsto
Нов
Нов
Регистриран: 17 сеп 2008 17:32
МПС: Leganza 2.0 CDX, 2001

Re: Какво ви е мнението за колите с десен волан в BG

#2 Непрочетено мнение от jorsto » 12 яну 2010 14:09

Абсолютно със съгласен с теб! Тва са потенциални убийци и не знам защо още не са ги забранили за регистрация тези коли. Не знам дали си струва да спестиш 2-3 хиляди лева, като купиш кола със десен волан, но за сметка на това да убиеш някой на пътя или себе си и семейството си!

Скоро даже бях свидетел на подобна ситуация. Пътувах от Пловдив за Хасково. Пред мен караше човек с някакво рено с десен волан ??!! Няколко пъти се опита да изпревари един турски тир, но всеки път когато излизаше да изпреварва виждаше, че отсреща идва кола и се отказваше...ама с тази маневра изтегляше колата почти с цялата и широчина в насрещното платно - пълно безумие...добре че пътя беше широк и не стана някаква беля...

Аз съм 100% ЗА забрана на внос, продажба и регистрация на коли с десен волан!
Изображение
Daewoo Leganza CDX, 2001 г., 133 к.с.

http://www.daewooleganza.com/

https://www.facebook.com/pages/Daewoo-L ... 936841307/

ОСНОВНИ ПРАВИЛА:
Правило № 1- Нещо, което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и курви вяра да нямаш!!!
Правило № 3- Винаги спазвай правило 1 и 2!!!

Потребителски аватар
Fantomasss
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 окт 2008 15:27
МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
От: Сф братче център на просветата
Име: Грозданов

#3 Непрочетено мнение от Fantomasss » 12 яну 2010 14:36

Да ги внасят, но за части, а за регистрация и каране по нашите пътища съм против.
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...

miro1
Минаващ
Минаващ
Регистриран: 12 яну 2010 15:39
МПС: BMW 545i
От: Varna

#4 Непрочетено мнение от miro1 » 12 яну 2010 15:59

Та защо българският тарикат внася и регистрира кола с десен волан? Далаверка! Половин цена. Опасно? Голяма работа, живота в БГ е толкова евтин а и правосъдието ни е “кротко”. Ако в Занзибар има БМВ и Мерцедес с волан в багажника, но на четвърт цена ще си ги внесем и пак ще питаме какъв е проблема да ги караме в БГ и че бързо се свиквало.
Всички с десен волан (с БГ регистрация) трябва да бъдат задължени да сменят дирекцията и фаровете. Коли и камиони с чужда регистрация и десен волан ще изтърпим за някой друг ден. Аз лично в Англия бих се чуствал винивно да управлявам ляв волан.
В някой общини се заяждат с тях за фаровете, те взимат от приятел за прегледа нормални фарове и после пак връщат опасните. Измекяри. Имало лепенки, пълни глупости. Камери – глупости, нали непрекъснато хвърчи кал от насрещните.
Включете се в петицията:

http://bgpetition.com/protiv_desnite_volani/index.html

Потребителски аватар
valmark
Редовен
Редовен
Регистриран: 20 окт 2008 21:48
МПС: DAEWOO LANOS 1.5/86к. 2000г.
От: Видин

#5 Непрочетено мнение от valmark » 14 яну 2010 10:24

И аз твърдо заставам зад мнението,че коли с десен волан не трябва да се регистрират в България.Те са опасни за движението.Не трябва за това,че са по-ефтини да се рискуват човешки животи,които нямат цена.А на вече регистрираните да се задължат в най-кратък срок да сменят дирекцията или да се спират от движение.Наистина няма друга страна в Европа,която да разрешава регистрацията на такива коли.
ValMarK

pepe
Редовен
Редовен
Регистриран: 09 дек 2008 19:48
МПС: Chevrolet kalos sedan
От: Варна

#6 Непрочетено мнение от pepe » 16 яну 2010 15:53

Категорично против! Не зная защо трябва да се регистрират автомобили с обратна дирекция след като това явно крие сериозни опастности на пътя, а и не зная в правилника за движение как стои въпроса с подобни автомобили , но в последно време започнаха наистина да стават изключително много такива и е време да се вземе някакво решение от законотворците ни ddkomp2 .Щом не отговарят на нашия стандарт трябва да се забранят както е с всички стоки неотговарящи на БДС!

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

#7 Непрочетено мнение от Izparitel » 16 яну 2010 15:59

БДС отдавна няма. Шевролет Волт отговаря ли на нашия "стандарт"? На жизнения не отговаря, а и не знам и в кой пункт за ГТП ще го инспектират квалифицирано. Значи ли, че няма място на пътя у нас?
Ако светлоразпределението на фаровете е в нормите автомобила с десен волан надали е по-опасен от 30 годишен камион Шкода.

pepe
Редовен
Редовен
Регистриран: 09 дек 2008 19:48
МПС: Chevrolet kalos sedan
От: Варна

#8 Непрочетено мнение от pepe » 16 яну 2010 16:15

Izparitel написа:БДС отдавна няма. Шевролет Волт отговаря ли на нашия "стандарт"? На жизнения не отговаря, а и не знам и в кой пункт за ГТП ще го инспектират квалифицирано. Значи ли, че няма място на пътя у нас?
Ако светлоразпределението на фаровете е в нормите автомобила с десен волан надали е по-опасен от 30 годишен камион Шкода.
За БДС си прав , че вече няма и все пак има някакви критерии които определят кое е опасно и кое не е и тези автомобили са точно толкова опасни колкото и старите амортизирани машини ,защото общо взето се управляват на "сляпо" .

Потребителски аватар
ivobivo
Напреднал
Напреднал
Регистриран: 19 юни 2009 21:27
МПС: Lacetti SW 2.0TCDi CDX M/T
Контакти:

#9 Непрочетено мнение от ivobivo » 18 яну 2010 09:03

А дали в Германия или Франция, която е само през Ламанша от Англия ще можеш да си регистрираш кола с десен волан? Отговора е НЕ. Или ще трябва да си обърнеш волана или ще си караш с английски регистрационни табели и ще си плащаш данъците по автомобила в Англия. Според мен щом си купуваш луксозна кола на 50% от стойността и извън острова ще трябва да се бръкнеш 2-3 хиляди лева за обръщане на волана и фаровете. Как на Американските колите само заради червените мигачи си задължен да ги смениш и после да минеш на Технотест, а за десен волан няма проблем въпреки че е в пъти по-опасно!
(shofiro2)До тук - толкова Изображение <<< кликни на бензоколонката за да видиш подробности или се регистрирай ТУК и влез в статистиката!
Изображение 2009 Chevy Lacetti SW 2.0TCDi CDX M/T (Лъчко)
Изображение 2001 Suzuki GSX 750F Katana (Сузана)

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”