Нормална ли е тази цена?

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор
Регистриран: 05 авг 2007 18:53
МПС: Шевролет Авео 1.4 16V
От: Пловдив

Нормална ли е тази цена?

#1 Непрочетено мнение от авео » 30 мар 2009 01:51

Бях при един доста добър майстор,който се занимава само със спирачки от доста дълго време/баща-син и т.н./ Направи ми следната оферта и ме интересува вашето мнение:
Смяна на дискове+накладки+труд-165лв.
Смяна на сп. течност+труд-40лв.
Смяна на задни спирачки/коване/+труд-45лв
Всичко:250лв.
Частите са от него,работи само с "FERODO"
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
Име: Димитър

Re: Нормална ли е тази цена?

#2 Непрочетено мнение от dsuzunov » 30 мар 2009 10:06

авео написа:Бях при един доста добър майстор,който се занимава само със спирачки от доста дълго време/баща-син и т.н./ Направи ми следната оферта и ме интересува вашето мнение:
Смяна на дискове+накладки+труд-165лв.
Смяна на сп. течност+труд-40лв.
Смяна на задни спирачки/коване/+труд-45лв
Всичко:250лв.
Частите са от него,работи само с "FERODO"
За първото (дискове+накладки+труд),цената е добра.
За второто (сп. течност+труд) ми се струва доста 40 лв. Ако приемем,че течността е 10-15 лв. то 25-30 лв. за труд ми се виждат много.
За третото (задни спирачки/коване/+труд) цената е повече от добра.
Изображение

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#3 Непрочетено мнение от slowtraveler » 30 мар 2009 12:30

авео,
За 1/3 - не знам - там нещата зависят от марка на накладки/дискове и т.н....
За смяна на течността - също мисля, че е скъпо.
Последно ми сменяха на Астра G, като за труд в официалния сервиз ми взеха 16лв (сервиза по принцип си е доста скъп).
Основното при смяната на течността е наличието на машина за смяна (с точната капачка за казанчето на дадения модел, за да уплътни херметично).
Става за по-малко от 10 минути, като не усетихникаква промяна в работата на спирачките.(и преди това спирачките бяха ОК, но я смених основно заради ABS и влагата)...
Машината създава налягане в системата, същевременно допълвайки с нова течност, отварят щуцерите за обезвъздушаване на спирачните апарати и така се продухват цялата система.
Практически няма как да влезе въздух, а дори и да е имало някакъв, системата се обезвъздушава при продухването. (coolbeer)
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

tzenkos
Минаващ
Минаващ
Регистриран: 20 авг 2008 14:59
МПС: ланус-ауди
От: София

#4 Непрочетено мнение от tzenkos » 30 мар 2009 22:06

С цената за смяна на сп.течност нещо не се връзва.Ако искаш ще проверя за цена на дискове и накладки,и за цена на задни накладки(само там цената е добра,ама си го обяснявам с изостанал материал)за 10-20лв разлика в парите не си струва,по добре лепени-оригинал(барабаните също са скъпи) vvbeer

Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор

#5 Непрочетено мнение от авео » 31 мар 2009 00:04

Абе,и на мен ми се видя скъпо. Дисковете и сп.течност са марка "Ferodo",предните накладки не разбрах,но не са от известните ми Hi-Q и HI-Tek,задните ги кове с хубаво/меко/феродо,а от готовите има много случаи на разлепване.Накрая за смяна на второто и третото,ще отида в " Стефанов" и съм сигурен,че ще ми излезе по-евтино,понеже ми правят отстъпка 10% от частите и 20%от труда. Първото,ще си го свърша сам.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън

Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор

#6 Непрочетено мнение от авео » 27 май 2009 00:53

Все пак отидох при този човек и останах доста доволен. Разглоби всичко,като отвори и цилиндърчетата. Свали казанчето,изми го. Намаза всички пружини с алуминиева паста,маншоните ги намаза отвън с някаква грес на "Текстар" и заприличаха на нови.Изобщо всичко беше извършено професионално. Процедурата отне 2часа и ми струваше 85лв.В големия сервиз,едва ли щяха да се задълбочат толкова.

Потребителски аватар
autokorea
Напреднал
Напреднал
Регистриран: 30 мар 2009 11:00
МПС: корейски всякакви
От: гр.София
Име: Динев
Контакти:

#7 Непрочетено мнение от autokorea » 27 май 2009 09:53

Предни дискове KGC /кор./ х 53лв, предни накладки - 26лв, задни - 40, така че цените му са съвсем разумни.
Сервиз за корейски автомобили и магазини за авточасти за корейски автомобили.
http://autokorea.eu/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/autokorea.bg/" onclick="window.open(this.href);return false; - /група АУТОКОРЕЯ във facebook/

Потребителски аватар
авео
Модератор
Модератор

#8 Непрочетено мнение от авео » 27 май 2009 11:10

Става въпрос за задни накладки и смяна спирачна течност. Накладките ги кова с негово феродо. Има много случаи при купените от магазин на отлепване на феродото.

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”