Измами по бензиностанциите
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
Измами по бензиностанциите
Копирано от: http://forum.offroad-bulgaria.com
След като прочетох написаното от колегата kassey в темата “ОМВ - бензин вместо дизел в резервоара!!!” реших да следя какво точно се случва на бензиностанциите, когато зареждам, защото и аз съм точно от тия “благодатни клиенти”, дето казват “догоре” и заминават вътре , а децата хукват след мен, сакън да не изпуснат нещо... и от известно време бях забелязала, че без да съм разширявала резервоара, странно започна да побира повече литри, отколкото обикновено...
Та, ще ги следим - речено-сторено, наговаряме се винаги един да седи в колата или до нея и да наблюдава. И още на първото зареждане големия остава, зареждаме, плащам, връщам се в колата, а той развълнувано: “Мамо, мамо, вярно е - крадат, на оная колонка дето зареждаха един джип, след като му зареди резервоара, пусна в една лейка, около 5 литра . Вдигнах телефона да го снимам, но батерията слаба и се изключи (ами така е, като все си играят на телефоните ), обаче оня ме видя и викна грубо “Ей, ти к’во правиш бе?!”. Нашия се направил на две и половина и... нищо....
Вчера вечерта - много внимавайте и когато ви зареждат газ в бутилки за в къщи. Спираме ние, вадим бутилката, а преди нас един човек с 2 бутилки и работникът там му ги пълни, същевременно си правят мохабет. Като се появихме ние, бензинджията се засуети, накара ни всички да се отдръпнем от колонката, че било забранено да се седи до нея, ние се поотместихме, той пак ни подкани и така няколко пъти. И ние послушни, дръпвахме се, лафейки си. Само, че тоя тип ми привлече вниманието още отначало, заради нервността си и странните тикове които правеше, също и прекалено много говореше, затова го наблюдавах с едно око. Направи ми впечатление, че върши някакви много странни ритуали с бутилките и около колонката - местеше ги ту до колонката, ту встрани до нещо като рафт, завиваше, отвиваше с някакво одеало ли парцал ли, махаше и слагаше няколко пъти накрайника... Странно, много странно! Като напълни и нашата бутилка, се приближих да платя и същевременно да разгледам. И какво мислите – до този рафт, сравнително добре маскирана бутилка цялата увита с черен найлон, така че почти не си личи дали е бутилка или някаква кутия. В рафта зад нея седи одеалото/парцал. Технологията – човека слага пред тази маскирана бутилка бутилката на клиента пуска газ първо в маскираната бутилка, покрива я с парцала, след малко открива, мести накрайника на тази на клиента, пак завива.... И всичкото това с такива отработени движения... абе, направо магьосническа работа, все едно мистър Астор. Или я пълни тая бутилка за себе си, или я продават с другите му колеги в оборотните и си делят парите...
Ядосах се, викнах мъжа ми, показах му и аха да разпертушиня бензинджията-мошеник, мъжа ми вика: “Представи си каква мизерия е, че да правят такива неща. Да ни е “клъцнал” най-много с 2 лв., все едно сме го почерпили, остави го. Категорично не одобрявам подобни постъпки, но макар и с нежелание, го оставих на мира.... Засега! Следващият път отивам с фотоапарата.
Така, че колеги – внимавайте и на бензиностанциите!!
След като прочетох написаното от колегата kassey в темата “ОМВ - бензин вместо дизел в резервоара!!!” реших да следя какво точно се случва на бензиностанциите, когато зареждам, защото и аз съм точно от тия “благодатни клиенти”, дето казват “догоре” и заминават вътре , а децата хукват след мен, сакън да не изпуснат нещо... и от известно време бях забелязала, че без да съм разширявала резервоара, странно започна да побира повече литри, отколкото обикновено...
Та, ще ги следим - речено-сторено, наговаряме се винаги един да седи в колата или до нея и да наблюдава. И още на първото зареждане големия остава, зареждаме, плащам, връщам се в колата, а той развълнувано: “Мамо, мамо, вярно е - крадат, на оная колонка дето зареждаха един джип, след като му зареди резервоара, пусна в една лейка, около 5 литра . Вдигнах телефона да го снимам, но батерията слаба и се изключи (ами така е, като все си играят на телефоните ), обаче оня ме видя и викна грубо “Ей, ти к’во правиш бе?!”. Нашия се направил на две и половина и... нищо....
Вчера вечерта - много внимавайте и когато ви зареждат газ в бутилки за в къщи. Спираме ние, вадим бутилката, а преди нас един човек с 2 бутилки и работникът там му ги пълни, същевременно си правят мохабет. Като се появихме ние, бензинджията се засуети, накара ни всички да се отдръпнем от колонката, че било забранено да се седи до нея, ние се поотместихме, той пак ни подкани и така няколко пъти. И ние послушни, дръпвахме се, лафейки си. Само, че тоя тип ми привлече вниманието още отначало, заради нервността си и странните тикове които правеше, също и прекалено много говореше, затова го наблюдавах с едно око. Направи ми впечатление, че върши някакви много странни ритуали с бутилките и около колонката - местеше ги ту до колонката, ту встрани до нещо като рафт, завиваше, отвиваше с някакво одеало ли парцал ли, махаше и слагаше няколко пъти накрайника... Странно, много странно! Като напълни и нашата бутилка, се приближих да платя и същевременно да разгледам. И какво мислите – до този рафт, сравнително добре маскирана бутилка цялата увита с черен найлон, така че почти не си личи дали е бутилка или някаква кутия. В рафта зад нея седи одеалото/парцал. Технологията – човека слага пред тази маскирана бутилка бутилката на клиента пуска газ първо в маскираната бутилка, покрива я с парцала, след малко открива, мести накрайника на тази на клиента, пак завива.... И всичкото това с такива отработени движения... абе, направо магьосническа работа, все едно мистър Астор. Или я пълни тая бутилка за себе си, или я продават с другите му колеги в оборотните и си делят парите...
Ядосах се, викнах мъжа ми, показах му и аха да разпертушиня бензинджията-мошеник, мъжа ми вика: “Представи си каква мизерия е, че да правят такива неща. Да ни е “клъцнал” най-много с 2 лв., все едно сме го почерпили, остави го. Категорично не одобрявам подобни постъпки, но макар и с нежелание, го оставих на мира.... Засега! Следващият път отивам с фотоапарата.
Така, че колеги – внимавайте и на бензиностанциите!!
- Vesko1
- Глобален модератор
- Регистриран: 28 авг 2007 22:42
- МПС: Daewoo Nubira II-1,6;16V;106h
- От: Кърджали
- Контакти:
Re: Измами по бензиностанциите
Аз винаги си стоя до бензинджията ,гледам какво ми пълни,затварям си капачката и капачето собственоръчно и тогава отивам да плащам.Единствено чрез бензиноколонката ако е настроена да пуска по малко могат да ме излъжат....но откак направиха 5 ст отстъпка с картите на лукойл......имам големи съмнения че ни лъжат с маркуча яко.
- Darlin`
- Глобален модератор
- Регистриран: 14 май 2008 12:17
- МПС: BMW 530xd GT
Последните няколко пъти заради картата и аз зареждам вече Лукойл (добре се държи колатата). Но винаги сипвам едно и също количество и колата си ги изяжда точно до капка - 12л - 120 км градско. Така че ако има направена някаква мошенгия, ще го усетя. Но заковава си на 10л/100 и няма промени.
От друга страна като се замисля, възможно е колата ми да гори по-малко, а всеки път да ме лъжат на бензиностанциите.
От друга страна като се замисля, възможно е колата ми да гори по-малко, а всеки път да ме лъжат на бензиностанциите.

Преди - Daewoo Lanos`98 1.4
Това със сипването в туба или лейка е много стар номер.Независимо от бензиостанцията.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън
По-скоро да е разтроена диафрагмата или ротаметъра. Мисля, че са на ротаметър (принципа е като водомерите). Те не са ли капсоловани и не миват ли през метрологията?Vesko1 написа:Единствено чрез бензиноколонката ако е настроена да пуска по малко могат да ме излъжат
С тубите незнам мойе да го използват някъде този номер. Досега никъде не съм видял да пълнят отделно туби където и да съм зареждал. ОМV, Лукойл, Ромпертол. Винаги ми се струва, че е по-лесно да откраднеш от цистерната отколкото от колонката. Защото рискуваш някои да те види и недай си боже да е инспектор.
За газта - има една бензиностанция Теса, където при зареждане на бутилка ти взимат 4 лв. без значение, колко е пълна старата, даже няма и дисплей където да видиш колко газ са ти напълнили.
Последна промяна от Beast на 17 яну 2009 13:13, променено общо 1 път.
Lanos 1.4 SE SOHC
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Moй познат беше закъсал за бензин и отишъл пешком до първата бензиностанция с двулитрова бутилка Кока-кола. Да, ама като сипал бензин вътре се оказало, че тя не е 2 литрова, а по-голяма. Бензинджията му обяснил, че тя се е раздула от бензина и понеже на 2 литра бензин разликата не може да е много в пари, той така и не се разправял. Не помня каква точно е била бензиностанцията, но не беше от големите вериги.
А, виж за номера с тубата и бутилката - въобще не съм си и помислял, че е възможно. Предполагам, че го правят на бензиностанциите в които няма видеозапис, защото иначе персонала е вътре с двата крака, освен, ако не участва и Биг-боса.
А, виж за номера с тубата и бутилката - въобще не съм си и помислял, че е възможно. Предполагам, че го правят на бензиностанциите в които няма видеозапис, защото иначе персонала е вътре с двата крака, освен, ако не участва и Биг-боса.
- Fantomasss
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 окт 2008 15:27
- МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
- От: Сф братче център на просветата
- Име: Грозданов
Аз за това не зареждам на съмнителни бензиностанции. Яко лъжат и се правят на утрепани.
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...
- paci
- Свръх-активен
- Регистриран: 25 окт 2008 21:45
- МПС: nexia
- От: KOREQ
- Контакти:
да ве,това е българия-живей сас глоби и измамъ
на всякаде лъжат ,не си мислете че някаде не лъжат

на всякаде лъжат ,не си мислете че някаде не лъжат

- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Лошото е, че и в големите вериги се правят простотии.Fantomasss написа:Аз за това не зареждам на съмнителни бензиностанции. Яко лъжат и се правят на утрепани.
Един съвет от мен, валиден за София със сигурност, а може би и извън нея.
Колеги, вземайте си задължително касовия бон за зареденото гориво и не го изхвърляйте поне докато не напуснете бензиностанцията!
Има множество случаи в които служители на бензиностанции обвиняват нищо неподозиращи шофьори които са зареждали гориво, че са напуснали бензиностанцията без да си платят. Покрай истинските случаи на бягство без да се плати, някои използват да приберат някой лев.
След зареждане се обявява, че има бягство и не са заплатени хх лева. В последствие в някои от случаите се оказва, че хората въобще не са от този тип дето правят тези изпълнения. Други, които наистина са забравили да платят умират от срам и плащат веднага след като бъдат издирени, но някои се кълнат, че не е вярно и вероятно са прави.
Такива изпълнения се правят дори на бензиностанции с видеокамери. В един от случаите бензиндйииката твърдяла, че това плащане, което се вижда на видеозаписа било само за вестника, който си купил водача, а за бензина не бил платил.
За капак в една от бензиностанциите на голяма верига беше извършено зареждане на газ за 5 лева без да се плати. От там задействат системата за кражба на гориво, която сигнализира директно в Полицията и дават данните на автомобила. Само че се оказа, че това е колата на един от мой познат от СДВР, чиито служители се намесват в тези случаи и дежурния офицер директно му звъни да го уведоми за случая, а той се връща на място.
Оказва се, че газаджията му е взел парите зад колонката, точно на място, което не е в обхвата на нито една камера /колонката е и далеч от помещението с касовия апарат/ и след като колата напуснала бензиностанцията е заявил, че е избягала без да се плати.
Човек, който е наясно с цялата процедура няма да рискува работата си в Полицията за 5 лева, още повече, че звеното му се занимава с тези бягства, на всичко отгоре беше и редовен клиент на тази бензиностанция, а пък газаджията се оказал с необичайно много подобни бягства. В случая е било очевидно кой лъже и незабавно са уволнили газаджията, но как са се чувствали останалите прекарани клиенти до тогава?
Предполагам, че газаджията е разчитал, че хората засрамени, като не могат да докажат, че са платили ще си платят за да няма разправии.
Ако си вземете касовия бон /бележката де/ едва ли някой ще посмее да Ви обвини в нещо подобно, защото току-виж сте го запазили.
При мен си е закон - взимам си касовия бон от бензиностанцията, а ако не ми го дават поради "разсеяност" просто си го искам и го слагам в жабката на колата, където отлежава поне няколко дни до следващото зареждане. А от сега нататък - и ще стоя до колата до края на зареждането, щом правят номерата с туби и бутилки.
- Fantomasss
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 окт 2008 15:27
- МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
- От: Сф братче център на просветата
- Име: Грозданов
М даааа , добре е да се замислим за тези неща, могат да ни спестят куп главоболия.
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Винаги си вземам касовия бон.Izparitel написа:...Колеги, вземайте си задължително касовия бон за зареденото гориво и не го изхвърляйте поне докато не напуснете бензиностанцията![/u]...
1. Водя си статистика за разхода (оня немския сайт)
2. При евентуален проблем с горивото мога да ги съдя.
Досега не ми се е налагало да давам под съд някой, но близък мой приятел не само даде под съд бензиностанция, но и спечели делото:
имаше проблем с нафтата (колата 10км след зареждане започнала да гасне)... Веднага извика независима лаборатория да вземе проба. И с касовия бон и анализа от горивото от резервоара и от колонката (направено е практически около 1 час след зареждането) успя да ги сбори в съда. Вярно е, че колегата има добър адвокат, който да се заеме със случая без да го ангажира с лично ходене до съда (собственик е на голяма фирма).
Аз лично не стоя до колонката докато зареждат, но до момента не съм имал проблеми с необичайно голям разход...
- westzone
- Минаващ
- Регистриран: 02 авг 2008 08:41
- МПС: daewoo matiz
- От: пловдив
- Име: ицо
- Контакти:
при мене имаше малко по друг проблем на шела до марица отивам да зареждам и знам че в дебитната карта имам седем лева зареждам за 5лв подавам карта пиша кода и касиерката ми казва че имало проблем не може да разчете нещо картата плащам в брой взимам си бележката и отивам отсреща в била преди да вляза проверавам дали изобщо си стоят тези 7лв показва ми лев и нещо давам последни 5 транзакции и виждам че преди минути теглени 5лв взимам бележката с мене и се връщам пак в шела (не че съм за 5лв) обяснявам всичко пак и тя твърди че грешката не е от тях казах и че отивам до банката да изкарам документ за последни транзакции и тя ме спира и ми вика заповядайте господине 5лв за да не се разправяме повече но нали се бързам оставих всичко така макар че после всички ми мрънкаха да съм ги дал по съд
Поне при газта няма как да си сипе в тубичка или лейка
Аз винаги поглеждам колко ми е сипано след като съм платил вече и си дойда при колата...

Аз винаги поглеждам колко ми е сипано след като съм платил вече и си дойда при колата...
- Darlin`
- Глобален модератор
- Регистриран: 14 май 2008 12:17
- МПС: BMW 530xd GT
Лагуната е на газ, веднъж се случи да заредим да 25 лв газ, че щяхме да пътуваме извън града и по магистрала още (20-25 км) започна да придърпва колата - диагнозата - пълнене на въздух - ОМВ на Цариградско в Пловдив. Добре, че имаше малко бензин, за да се довлачим до бензинотанция.
Преди - Daewoo Lanos`98 1.4
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- Име: Димитър
Този номер,го правеха от газстанцията в двора на "Такси 1" на Цариградско шосе.Darlin` написа:Лагуната е на газ, веднъж се случи да заредим да 25 лв газ, че щяхме да пътуваме извън града и по магистрала още (20-25 км) започна да придърпва колата - диагнозата - пълнене на въздух - ОМВ на Цариградско в Пловдив. Добре, че имаше малко бензин, за да се довлачим до бензинотанция.
Според колонката,заредени 14 л ,а според бутилката 0 л.