Камери за контрол на движението

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
mihael
Редовен
Редовен
Регистриран: 15 мар 2008 19:15
МПС: Daewoo Leganza 2.0 CDX
От: Пловдив
Контакти:

Re: Камери за контрол на движението

#16 Непрочетено мнение от mihael » 23 апр 2009 23:10

Според закона нарушението се пише на собственика на автомобила защото имат само неговите дани по рег.номер,но имаш право в 7дневен срок след като си получил "чиститката " да отидеш евентуално с нарушителя ,ако не си ти и тои признва ,че карал колата ,а не ти да посочваш някои.Съответно ако този някои отказва,проблема си остава за собственика на колата ,като имаш нещо носиш пряка отговорност за него и това ,ако не искаш караш колело.Камерите не са достачно модерни за да снимат и лицата ,а да не говорим ,че и с няй-модерните това не винаги е възможно.

newcomer
Активен
Активен
Регистриран: 20 ное 2008 18:22
МПС: Nexia
От: София

#17 Непрочетено мнение от newcomer » 24 апр 2009 17:05

Офтопик:
Fantomasss написа:До сега нито веднъж не са ми искали пълномощно за колата която карам, когато са ме спирали (Полото е на жена ми на името ). Значи и не е задължително да имам такова
И дисковете в колата са ти пиратски, но и за тях не те санкционират, това значи ли че са легални?
Sry, че много отклоних темата, а и не искам да се заяждам, само споделям моето мнение. (coolbeer)

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#18 Непрочетено мнение от slowtraveler » 07 юни 2009 21:10

newcomer написа:.....
И дисковете в колата са ти пиратски, но и за тях не те санкционират, това значи ли че са легални?....
Извинявам се за изровената от архива тема...
Не всички преписани дискове са нелегални. Доколкото си спомням можеш например да препишеш личен легален диск, за да можеш да си го ползваш в твоята кола.
Презумпцията мисля че беше, че с цел запазване на информацията можеш да си направиш копие за лична консумация за да не се повреди оригинала...

По повод камерите. Днес минавайки през с.Копривец (между Бяла - русенско и Попово) отново видях онези камерки, за които бях писал.
Съжалявам за лошата снимка, но по пътя имаше доста буболечки, които ставаха на мъзгоч по стъклото. Надявам се е ясно за какво става въпрос...
Мястото на монтаж на тия 4 камери ме навежда на мисълта, че става въпрос все пак за някакъв контрол на скоростта (официално или експериментално или просто е за заблуда на шофьорите - фалшиви камери)...
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

#19 Непрочетено мнение от Izparitel » 07 юни 2009 21:28

Нищо чудно и да си прав. Явно в района вече усвояват техническите достижения.

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
Име: Димитър

#20 Непрочетено мнение от dsuzunov » 08 юни 2009 09:18

До сега нито веднъж не са ми искали пълномощно за колата която карам, когато са ме спирали (Полото е на жена ми на името )
Независимо,на чие име е автомобила,ако е закупен по време на брака,той се притежава и от двамата съпрузи в съсобственост.
Така, че не ти трябва пълномощно за нещо, което го владееш в идеални части.
Ще ти трябва само, когато ще се продава.
Изображение

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#21 Непрочетено мнение от Izparitel » 08 юни 2009 09:39

dsuzunov написа:Независимо,на чие име е автомобила,ако е закупен по време на брака,той се притежава и от двамата съпрузи в съсобственост.
Само, че ако с видеокамера засекат колата в нарушение, КАТ ще съставят акта на теб, ако твоето име е в талона, пък ходи обяснявай, че е била половинката. (sorry)

Потребителски аватар
dsuzunov
VIP потребител
VIP потребител
Регистриран: 25 яну 2008 17:52
МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
Име: Димитър

#22 Непрочетено мнение от dsuzunov » 08 юни 2009 09:43

Izparitel написа:
dsuzunov написа:Независимо,на чие име е автомобила,ако е закупен по време на брака,той се притежава и от двамата съпрузи в съсобственост.
Само, че ако с видеокамера засекат колата в нарушение, КАТ ще съставят акта на теб, ако твоето име е в талона, пък ходи обяснявай, че е била половинката. (sorry)
Офтопик:
Тук не коментирам...не е в моя ресор.
Изображение

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор

#23 Непрочетено мнение от slowtraveler » 08 юни 2009 13:02

Izparitel написа:.....Само, че ако с видеокамера засекат колата в нарушение, КАТ ще съставят акта на теб, ако твоето име е в талона, пък ходи обяснявай, че е била половинката. (sorry)
Ако придумаш половинката да си признае, че е била тя - акта ще е на нейно име (доколкото знам се попълва някаква декларация)...
Ако не се съгласи - гледаш положително на въпроса: това е най-малкия проблем/разход за половинката :rofl:
Само едно допълнение: доколкото един приятел - немец(от западните) е споделял - при тях полицията трябва да докаже, че ти си карал автомобила, а не обратното - както при нас.
Затова приятеля ходи ту с мустаци, ту без - последния път полицията ходила по неговите приятели да ги пита дали на датата на нарушението 'нарушителя' е бил с мустаци, защото на снимката се виждал човек с мустаци...
(немеца е на около 60г, директор на сериозна компания, но обича да кара бързо) :rofl:

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#24 Непрочетено мнение от Izparitel » 08 юни 2009 13:10

Офтопик:
slowtraveler написа: Само едно допълнение: доколкото един приятел - немец(от западните) е споделял - при тях полицията трябва да докаже, че ти си карал автомобила, а не обратното - както при нас.
Затова приятеля ходи ту с мустаци, ту без - последния път полицията ходила по неговите приятели да ги пита дали на датата на нарушението 'нарушителя' е бил с мустаци, защото на снимката се виждал човек с мустаци...
Това ме разби.
Чудя се как тук не са го измислили задължително да пише акт на собственика, а ако другия си признае - да се съставя акт И на него. Така щеше да има повече приходи за бюджета.
Явно германския шофьор освен задължения /чувал съм, че си ги спазват/ има и права, а тук май са основно задължения, но пък не са много тези дето ги спазват. (sorry)

pepe
Редовен
Редовен
Регистриран: 09 дек 2008 19:48
МПС: Chevrolet kalos sedan

#25 Непрочетено мнение от pepe » 12 юни 2009 11:22

Относно камерите за скорост явно полицаите са се развихрили. защото вече двама мои познати тук във Варна загазиха, като им изпратиха честитки за превишена скорост от камери и на единия му отнеха книжката за три месеца защото завалията превишил скоростта с над 30 км.Така че ВНИМАВАЙТЕ!!!

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#26 Непрочетено мнение от Izparitel » 12 юни 2009 13:59

От автомобил ли са го снимали?

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор

#27 Непрочетено мнение от slowtraveler » 12 юни 2009 16:36

pepe написа:Относно камерите за скорост явно полицаите са се развихрили. защото вече двама мои познати тук във Варна загазиха, като им изпратиха честитки за превишена скорост от камери и на единия му отнеха книжката за три месеца защото завалията превишил скоростта с над 30 км.Така че ВНИМАВАЙТЕ!!!
Къде са ги снимали?
Гледам редовно стоят на Аспарухов мост, но не съм срещал другаде...

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор

#28 Непрочетено мнение от slowtraveler » 27 юни 2009 08:58

Миналата седмица отново ходих из БГ и отново в участъка Попово Бяла видях друг комплект камерки (май бе в с.Лом-Черковна).
Интересното там бе, че точно под камерите имаше табела 'КАМЕРА' и 'РАДАР'....

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#29 Непрочетено мнение от Izparitel » 27 юни 2009 09:36

За камерите са длъжни да поставят предупреждение, а за радара - не знам. Впрочем, ако сложат една обикновенна IP камера от нисък клас - няма да струва много, а ще плаши водачите. Другия вариант е да са с пари по някоя програма или спонсорски, защото мисля, че ако МВР ги беше осигурило щеще да бие барабана. Още по социалистическо време по София имаше стационарни радари със снимащо устройство. Може и тази практика да е възродена.
Интересно, че понякога попадам на табелки с обосначение за радар без да има такъв, може би гонят профилактичен ефект. ddribka Просто на някои места с такава табела не ми се е задействал никога радар-детектор. Мисля, че минаващите редовно си знаят, че е само табела, защото си гонят яко.

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор

#30 Непрочетено мнение от slowtraveler » 27 юни 2009 12:32

Табелите доколкото знам ги слагат, защото по закон трябва да си предупреден, че ще бъдеш засичан с радар....
Затова ги слагат на места, където могат да стоят КАТ (но може и да ги няма)...
Иначе за камерите: и навремето камерите например във Варна бяха доколкото си спомням 3бр, но шкафовете, в които можеха да се сложат бяха 10-15...
И така се получаваше профилактичния ефект - не знаеш в конкретния шкаф дали има нещо...
Англичаните например пък бяха пуснали 'фалшиви' радари - излъчвател на същата честота, за да могат каращите с радар-детектори да си мислят, че има радар и да намалят в опасния участък...
Ей тук има един линк за камерите по света и у нас (за ползващите GPS)...
http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=20939

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”