Спряха ме КАТ-аджии за сефте
Re: Спряха ме КАТ-аджии за сефте
...а не като при мен - венъж влизам в една проклета бензиностанция и вали дъжд и една табела ми падна на покрива и предното стъкло и в този момент чистачките тръгнаха да бършат и стана мазало! 

Ах късметлии сте вие.
И мен ме спряха за първи път октомври месец 2007. След това олекнах със 150лв.
Вечерта около 12.00 на Цар освободител, сам на пътя, а той е широк и хубав, реших да я настъпя малко т.к. няма кои да ми се пречи и бях ускорил до около 120 130, видях, че на пътя има патрулка и започнах да намалям, но радара да ме засече с 88км/ч. 150 лв. и лишаване от правоуправление за 1 месец
И мен ме спряха за първи път октомври месец 2007. След това олекнах със 150лв.
Вечерта около 12.00 на Цар освободител, сам на пътя, а той е широк и хубав, реших да я настъпя малко т.к. няма кои да ми се пречи и бях ускорил до около 120 130, видях, че на пътя има патрулка и започнах да намалям, но радара да ме засече с 88км/ч. 150 лв. и лишаване от правоуправление за 1 месец
Lanos 1.4 SE SOHC
- Darlin`
- Глобален модератор
- Регистриран: 14 май 2008 12:17
- МПС: BMW 530xd GT
- От: Пловдив
Кофти тръпка ... ама добре, че си успял да намалиш до толкова, че ако беше със 120 ... и баща ти шеф на КАТ да беше .. нямаше да те спаси. 

Преди - Daewoo Lanos`98 1.4
Един антирадар,щеше да ти излезе по-евтино.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Да знаеш, че пълно щастие няма!авео написа:Един антирадар,щеше да ти излезе по-евтино.
По време на отпуската няколко пъти попадах на полицаи дето не ги мързи да пускат радара само за кратко докато да определи скоростта. Даже отначало помислих, че Кобрата се е скапала - радара сложен, пък не пищи, но после за кратко писна и няма време за намаляване.
Странно, но с Деуто още не са ме спирали. С предната кола /Кадет/ бях свикнал де що има полицай да ме спира. Случвало се е неколкократно да се завират между бързодвижещите се колони само и само да ме спрат. Случвало се е да се движим група коли и все мен спираха. А веднъж из едни дупки карах с 5-10 км/час /другите явно някй друг им поддържа колите щото си минаваха с 40-50/ и ми се лепна един полицейски Мерцедес. Караха към 300 метра след мен и после лампа, сирена и наскачаха от трите страни на колата, като, че съм терорист. Явно бях много съмнителен в полунощ жената до мен и със спящо дете на задната седалка. Колата си ми беше най-обикновена Кадет, комби, двувратка, без видими забележки.
Не мога да отрека обаче, че винаги до сега са се държали културно, дано така да е и занапред.
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- Име: Димитър
Според логиката на патрулиращите нощем полицаи,автомобил,който в полунощ се движи бавно,криволичейки по пътя,е възможно да се управлява от :Явно бях много съмнителен в полунощ
1.пиян водач
2.автокрадец,търсещ плячка
3.дрогиран наркоман
4.и чак след всичките тези предположения....човек,прибиращ се в къщи със семейството си
....за това са и проверките
- Izparitel
- Глобален модератор
Сигурно е така, за мен куриозното беше честотата с която ме спираха. Толкова често не ми се случвало нито с Трабанта нито с Деуто, нито с мотоциклета /макар, че и с него съм имал доста проверки/.dsuzunov написа:Според логиката на патрулиращите нощем полицаи,автомобил,който в полунощ се движи бавно,криволичейки по пътя,е възможно да се управлява от :Явно бях много съмнителен в полунощ
1.пиян водач
2.автокрадец,търсещ плячка
3.дрогиран наркоман
4.и чак след всичките тези предположения....човек,прибиращ се в къщи със семейството си
....за това са и проверките
-
- Нов
- Регистриран: 18 мар 2008 11:31
- МПС: Ланос SE 1.5 SOHC, 2000 г.
- Контакти:
Уф! А пък мене ме глобнаха за превишение с 2 км в час! Може да ви се стори невероятно, но си пазя фиша за 10 лева. Карах си преди около месец по магистралата от Пд за Сф с около 130 и до Пазарджик (как не ги домързя КАТ-аджиите) ме спряха и с радара ме засекли на 132 км в час.
Не скоростта убива, а шофьорът. Или поне така си мисля...
И за информация - от Нова година в някои европейски страни се въвежда разрешена скорост по магистрала от 160 км в час.
Не скоростта убива, а шофьорът. Или поне така си мисля...
И за информация - от Нова година в някои европейски страни се въвежда разрешена скорост по магистрала от 160 км в час.
Ако двама правят едно и също, то не е едно и също!
Там до Пазарджик,цяла България ги знае. Все едно да караш на тунелите бързо.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън
- Izparitel
- Глобален модератор
Не съм наясно какъв клас на точност са радарите, но дори да са 1 %, това си е грешка с 1.3 км при 130км/ч . Ако са те глобили за 2, явно са били на зор да отчетат бройки по осъществен пътен контрол или са били кисели.
Лошото е, че ако скоростомера в колата е с клас на точност 10 % /все-пак е механично устройство подложено на серозни температурни промени и вибрации/ като нищо може да показва 130 км/ч, а реално човек да се движи със 140 или 120.
Лошото е, че ако скоростомера в колата е с клас на точност 10 % /все-пак е механично устройство подложено на серозни температурни промени и вибрации/ като нищо може да показва 130 км/ч, а реално човек да се движи със 140 или 120.
- dsuzunov
- VIP потребител
Превишението не е с 2 (два) км.,а с 12 кмУф! А пък мене ме глобнаха за превишение с 2 км в час! Може да ви се стори невероятно, но си пазя фиша за 10 лева. Карах си преди около месец по магистралата от Пд за Сф с около 130 и до Пазарджик (как не ги домързя КАТ-аджиите) ме спряха и с радара ме засекли на 132 км в час.
Максимално разрешената скорост по автомагистралите е 120 км

А на места ограничението е 80 км (на местата използвани за авариини самолетни писти)

- Izparitel
- Глобален модератор
Колега, това беше по стария Закон.
Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) При избиране
скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да
превишава следните стойности на скоростта в км/ч:
- Населено Извън Автомагистрала
Категория А .......................50 / 80 /100
Категория В........................50 / 90 / 130
Категории С, D....................50 / 80 / 100
Категории В+Е, С+Е, D+Е........50 / 70 / 100
Категория Т........................50 / 50 / ----
Категория М.......................45 / 45 / ----
Самоходни машини...............40 / 40 / ----
Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) При избиране
скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да
превишава следните стойности на скоростта в км/ч:
- Населено Извън Автомагистрала
Категория А .......................50 / 80 /100
Категория В........................50 / 90 / 130
Категории С, D....................50 / 80 / 100
Категории В+Е, С+Е, D+Е........50 / 70 / 100
Категория Т........................50 / 50 / ----
Категория М.......................45 / 45 / ----
Самоходни машини...............40 / 40 / ----
- Darlin`
- Глобален модератор
- Регистриран: 14 май 2008 12:17
- МПС: BMW 530xd GT
dsuzunov, ограничението е 130dsuzunov написа:Максимално разрешената скорост по автомагистралите е 120 км

Преди - Daewoo Lanos`98 1.4
dsuzunov - на визитката ти пише \ компетентен старши\ затова вчера се обърнах така към теб. Но ! ако наистина работиш в структурите на МВР, и най вече в КАТ, вземи и си припомни закона , прочети всички изменения и допълнения защото ! по пътищата вече се движат доста начетени водачи,и твърдението ти че 120 км.ч е максимално разрешената скорост на магистрала е меко казано \ голям резил не само за теб но и за системата МВР\ в която работят много достойни Български граждани. А относно баща ми ,той почина преди 6 год. на 75 годишна възраст .\Узунов залягай и чети\!!!
- dsuzunov
- VIP потребител
borko,ако си разгледал профила ми,би трябвало да си забелязал,че аз съм експерт-криминалист а не катаджия.Мразя да ме наричат "СТАРШИ"...така се обръщаха затворниците,когато съм имал работа с тях.Това,че не съм уцелил максималната скорост,разрешена за движение по автомагистрали не е критерии за познанията ми относно движението по пътищата.
Аз не се занимавам с контрол на пътя,а с далеч по-различна от това работа.
Контактът ми с КАТ е единствено при огледи на тежки ПТП с пострадали хора..
На пътя съм като всички останали участници в движението....със същите права и задължения.Не си мисли,че като служител в МВР се ползвам от някакви специални привилегии.Нещо повече,при нарушение на ЗДП,освен административното наказание,подлежа и на служебно такова.
Ще се повторя отново:
в този сайт присъствам за да помогна със знанията си на незнаещите.Не се крия зад измислени никове и загадъчни аватари.Тук съм с името и професията си.
На края на октомври ще се навършат 27 години от както съм на волана.
ЯДОСАХ СЕ
Аз не се занимавам с контрол на пътя,а с далеч по-различна от това работа.
Контактът ми с КАТ е единствено при огледи на тежки ПТП с пострадали хора..
На пътя съм като всички останали участници в движението....със същите права и задължения.Не си мисли,че като служител в МВР се ползвам от някакви специални привилегии.Нещо повече,при нарушение на ЗДП,освен административното наказание,подлежа и на служебно такова.
Ще се повторя отново:
в този сайт присъствам за да помогна със знанията си на незнаещите.Не се крия зад измислени никове и загадъчни аватари.Тук съм с името и професията си.
На края на октомври ще се навършат 27 години от както съм на волана.
ЯДОСАХ СЕ