Непрочетено мнение
от doesntmatter » 22 сеп 2013 23:34
Така, пак съм аз. Бях афектиран от случката, когато написах темата и не обясних конкретната ситуация.
Да разясня конкретното място:
Аз излизам от главен път и моят път е с предимство, който минава под естакада, а аз карам успоредно нагоре, за да се кача върху нея един вид. На мястото, където се събират моят път и неговият има знак точно по средата "Път с предимство", който е от дясната ми страна! На него знака му да пропусне движещите се по пътя с предимство е отдясно, съвсем малко назад, но никой не го вижда и си мисли, че той е с предимство. Това, че някой не познава правилата за движение по пътищата е негов проблем. За него е знакът отдясно, а не отляво! Но ок, може и да не е видял или да не е съобразил, че излизайки от главния път аз съм с предимство, макар и отляво на него, но хем караше с несъобразена скорост, хем не се и оглежда. А там аз идвам отдолу и видимостта кой идва отгоре за мен е малка заради ъгъла на платното по което се изкачвам, има и мантинела и макар и да гледам не винаги може да видиш ако както днес, когато излизам го няма, а после с висока скорост се появява за отрицателно време. Аз естествено му свирнах, защото щеше да ме удари и се почна - веднага почна много да знае и свали прозореца нещо да псува, аз го питах кой е с предимство, а той ме засича нарочно, за да спра принудително и натам ясно.
След премисляне на нещата все още ще му направя толкова много проблеми, свързани с неправомерните му действия, закани за саморазправа и повреждане на имуществото ми, че ще му се ще да не ме е срещал, но си мисля, че можеше като нормален човек просто да попсува, да поръкомаха и да си замине, макар и в нарушение и нямаше нищо да стане. Още повече, че имаше малко дете в колата му, а той скача на бой и отправя куп нецензурни думи и закани.
След подобно отношение и най-вече ритането на вратата няма да му се размине. Колата ми е обявена за продан от известно време и с едно момче се разбрахме утре да я огледа още веднъж, за да я вземе, а заради този арогантен тип може и да не я продам сега.
Понеже и в момента съм страна по няколко дела за други случаи и казуси имам много добра представа как да си търся правата и ще го направя, защото никой няма право да уврежда частна собственост безнаказано. Ще му потърся отговорност както за щетите по колата, така и за заплахите и причинения стрес.
Аз дори няма да се занимавам, ще упълномощя кой да ме представлява и да си го влачи няколко години по дела този, за да знае друг път как да се държи на пътя и да уважава другите водачи.
Аз запазих търпение и не излязох дори от колата, защото беше доста буен. Можеше да ме набие сигурно, тъй като е по-голям и беше доста агресивен, но му спестих по този начин доста проблеми, защото след физическа саморазправа делото загрубява много...
Общо взето е това. Трябва да уважавате другите на пътя, за да Ви уважават и Вас.
Благодаря за отделеното време.