Относно тези "силиконови четки" по-скоро май са силиконови пера аз имам такава и съм много доволен.Помага много за по-бързото отцеждане на водата след миене.Така колата се подсушава много добре и изсъхва много по-бързо.Само дано не си попаднал на някое менте,че съм чувал за такива.Те просто не са така еластични и не могат да "избършат" водата хубаво.Trialer написа: Сега баща ми ми донесе и от тези силиконовите четки за отвеждане на водата след измиване и ми е много интересно дали ще върши добра работа.
Миене на автомобила.
- valmark
- Редовен
- Регистриран: 20 окт 2008 21:48
- МПС: DAEWOO LANOS 1.5/86к. 2000г.
- От: Видин
Re: Миене на автомобила.
ValMarK
-
- Минаващ
- Регистриран: 03 ное 2011 15:28
- МПС: Aveo 2011, Lancer GLXi
- От: София
- Име: Ники
Прав си, не се изразих правилно. Добре ми изглежда, доста еластично, не знам още. Другата седмица ще мина през ОМВ да измия колата за първи път и ще го пробвам. Сега не смея да си пусна водоструйката, защото по указание не трябва да работи при температури под +10 градуса, пък и има много сняг и всичко ще се заледи после.
Аз отивам в Берлин да правя графити, те махнали стената...
Сезона на чистите коли. Офицоално открит.
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
И аз измих колата тая неделя и умрях от яд - за първи път да се прекарам с кофти автомивка....
Единствения плюс - измиха я и от долу(на канал).....
Лошото - много варовита вода. Прозорците избърсани, но заради варовика - матови. И явно филтъра на водата не е бил ОК, защото забелязах тънки драскотини по предното стъкло докато са го бърсали...
Единствения плюс - измиха я и от долу(на канал).....
Лошото - много варовита вода. Прозорците избърсани, но заради варовика - матови. И явно филтъра на водата не е бил ОК, защото забелязах тънки драскотини по предното стъкло докато са го бърсали...
- miroki
- VIP потребител
- Регистриран: 19 май 2010 08:32
- МПС: lanos 1.6 16V
- От: varna
- Име: miroki
И аз минах днес (сефте за тази година) до старата фабрика.
Е не е първа хубост но поне минаха и вътре и изкараха една торба пясък дето съм събира цяла зима.
Едвам си познах колата, тя беше почти черна
Е не е първа хубост но поне минаха и вътре и изкараха една торба пясък дето съм събира цяла зима.
Едвам си познах колата, тя беше почти черна
аз моята тая неделя смятам да я измия.ще изкарам водоструйката на двора и ще се позанимавам.
-
- Напреднал
- Регистриран: 02 окт 2009 10:32
- МПС: Aveo 5
- От: Varna
- Име: Proximus
График за посещение на Авеото на автомивка:
- 2011, края на Август месец
- 2011, 8 Декември
- преди около 1 седмица
От време на време чистя с прахосмукачка от вътре, изтупвам стелките, по един парцал да обера прахта от таблото и калта от праговете и толкова. Количката е сива и много много не й личи като е мръсна. Стига пръските кал да не достигат прозорците, че и такива неща са ми се случвали
- 2011, края на Август месец
- 2011, 8 Декември
- преди около 1 седмица
От време на време чистя с прахосмукачка от вътре, изтупвам стелките, по един парцал да обера прахта от таблото и калта от праговете и толкова. Количката е сива и много много не й личи като е мръсна. Стига пръските кал да не достигат прозорците, че и такива неща са ми се случвали
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Моята е патладжанена, но я мислят за черна или бяла в зависимост от сезона
Когато страничните стъкла станат мазало от кал, ги чистя с една резервна чистачка...
Ама чак пък да си мия колата заради едни стъкла - много рядко се случва
Като се замисля тази година съм я мил 3 пъти... Първия път - като се стопи снега (цялата кола побеля от солта).
Втория - преди 3 седмици когато на връщане от София ме хвана дъжд и по калните следи по колата можеше да и видиш цялата аеродинамика (прави кални ивици от предния капак през тавана и до задния капак)...
И третия - тая неделя, че бе много изклепана...
Но много зависи и града и мястото на експлоатация.
В Берковица за 2 седмици колата не е и запрашена и няма нужда от автомивка. Докато ако я спра пред офиса във Варна, след около 1 час има дебел сив слой прах върху нея.. Айде - праха с повече газ се издухва, но завали ли дъждец всичко става на мъзгоч...
Когато страничните стъкла станат мазало от кал, ги чистя с една резервна чистачка...
Като се замисля тази година съм я мил 3 пъти... Първия път - като се стопи снега (цялата кола побеля от солта).
Втория - преди 3 седмици когато на връщане от София ме хвана дъжд и по калните следи по колата можеше да и видиш цялата аеродинамика (прави кални ивици от предния капак през тавана и до задния капак)...
И третия - тая неделя, че бе много изклепана...
Но много зависи и града и мястото на експлоатация.
В Берковица за 2 седмици колата не е и запрашена и няма нужда от автомивка. Докато ако я спра пред офиса във Варна, след около 1 час има дебел сив слой прах върху нея.. Айде - праха с повече газ се издухва, но завали ли дъждец всичко става на мъзгоч...
Трябваше да снимам какво свлича дъжда/снега от въздуха, който дишаме в големите градове, макар, че предполагам всички знаете. Уникалното бе, че след като реших, че зимата свърши, напук се изсипа още един последен сняг по-миналата седмица и както е лъскава колата, след 1 пръст слой сняг, разтопяване и изсъхване, без да е карана колата, отгоре на тавана и предния капак се получи все едно някой е месил погача
Според мен колите трябва да се мият по-често от веднъж на половин година. Докато лятото е предимно от естетични съображения (за тези, които автомобила не е просто МПС за преместване от А до Б), то през зимата у нас се пръска с уникално агресивни препарати и това умножава процеса на корозия многократно.
Според мен колите трябва да се мият по-често от веднъж на половин година. Докато лятото е предимно от естетични съображения (за тези, които автомобила не е просто МПС за преместване от А до Б), то през зимата у нас се пръска с уникално агресивни препарати и това умножава процеса на корозия многократно.
-
- Напреднал
- Регистриран: 02 окт 2009 10:32
- МПС: Aveo 5
- От: Varna
- Име: Proximus
Само да вметна че за прозорците съм си взел една от тези чистачки, като по бензиностанциите. В багажника дежури и шише с литър вода. Освен за стъклата, комбинацията се използва и за "следите" по покрива от някой преял гларус.slowtraveler написа:Моята е патладжанена, но я мислят за черна или бяла в зависимост от сезона
- todortv
- Модератор
- Регистриран: 02 окт 2008 08:04
- МПС: daewoo nubira II 1,6 16 V
- От: В.Търново
Предимството е,че виждаме какво дишаме,а някои не знаят, дишат си ей така...ogi написа:Трябваше да снимам какво свлича дъжда/снега от въздуха, който дишаме в големите градове, макар, че предполагам всички знаете......
Ако искаш да видиш дъгата,трябва да се примириш с дъжда.
- nik
- Напреднал
- Регистриран: 02 яну 2010 15:06
- МПС: Chevrolet Cruze 2.0 VCDi 150hp
- От: Плевенско + София
- Име: ЕН3600КА
Е, явно аз съм маниак, защото мия колата всяка неделя - вън, вътре, стъкла, табло!
То не, че вътре има кой знае какво да се чисти, но ... навик!
То не, че вътре има кой знае какво да се чисти, но ... навик!
Chevrolet Cruze 2.0D LT VCDi 150 hp MT ---ex.---
[url]http://www.spritmonitor.de/en/detail/377931.html[/url]
[url]http://www.spritmonitor.de/en/detail/377931.html[/url]
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
E, и аз я мия ... всяка година ... преди годишния технически преглед.
- miroki
- VIP потребител
- Регистриран: 19 май 2010 08:32
- МПС: lanos 1.6 16V
- От: varna
- Име: miroki
Е и зет ми мие колата постоянно и чак ме е срам като види кочината ми, и особенно задната седалка където е царството на детето.
Иначе и аз мия колата май предния път като беше срещата на форума във Варна и то не заради друго, ами бяха окосили тревата зад паркинга и цялата беше залепнала в листа
Иначе всеки обича чиста кола, вече 3 дена се кефя, че и моята е чиста. Но и за това трябва да се отдели половин час на автомивка и цял, ако е сам.
На предната работа имахме един Керхер и миехме служебните и нашите си коли, но сега нямаме, пък и 8-10 лева плюс половиния час си е време и цифра
Иначе и аз мия колата май предния път като беше срещата на форума във Варна и то не заради друго, ами бяха окосили тревата зад паркинга и цялата беше залепнала в листа
Иначе всеки обича чиста кола, вече 3 дена се кефя, че и моята е чиста. Но и за това трябва да се отдели половин час на автомивка и цял, ако е сам.
На предната работа имахме един Керхер и миехме служебните и нашите си коли, но сега нямаме, пък и 8-10 лева плюс половиния час си е време и цифра
- The Stig
- Модератор
- Регистриран: 20 мар 2010 19:43
- МПС: Audi A3 8P / Lanos
- От: Плевен/Белене
- Име: Стефан Арабаджиев
Ако не всяка седмица, то поне на две седмици по един път. Иначе да си призная, напоследък малко я занемарих. От миналата година не съм я мил.... утре й е време.