проблем с КАТ

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
dvdimitrov
Минаващ
Минаващ
Регистриран: 24 ное 2009 15:16
МПС: КАЛОС,МАТИЗ
От: ПЛОВДИВ
Име: dvdimitrov

проблем с КАТ

#1 Непрочетено мнение от dvdimitrov » 02 дек 2010 00:20

Здравейте Моля за помощ,понеже е спещно.Става въпрос за следното:
Преди 2 год. Матиз-а ми прегря и се случи проблем,който наложи да сменя блока.Намерих блок от бракуван автомобил,дадоха ми копие от талона качих си го и още си го караме.
Реших да го продам и отидох в КАТ и там ми беше грешката.Обадих се на познат и го питам:какво ще ми трябва за да сменя в големия талон номера на мотора,а той ми отговаря-1.копие от талона че е бракуван,2.договор за покупко продажба от предишният собственик и всички твои документи и някой лев.Дотук добрееееее.
І-ви опит:
На 26.11.2010 отивам в КАТ и още на гишето за входиране на документи ме върнаха-договора не бил нотаприално заверен.Обадих се на една камара познати в КАТ и един казва трябва друг не трябва--и така:
ІІ-ри опит:
На 29.11.2010 пак в Кат--заставам на друго гише със същите документи--ЧУДО -минах.
От там на 3-ти канал--да сверят номера на мотора--едно Деде гледа 40 мин.Извод негов :този мотор от ДЕУ няма плочка и о УЖАС--върнаха ме.
Отивам в сервиза в който ми обслужват колите,казвам на монтъора/с който вече сме като братя/ и той ми казва: я я дай на подемника--поогледа ,позачисти и пита :тоя мотор да не е от първите Тика--гледам в документа Тико от 93г--ясно каза монтъора,болтовете съвпадат обаче плочката с номера идва зад тампона на мотора и няма как да се види,затова оитивай в Кат пак на канала и ако се наложи ме викни да им сваля филтъра и тампона ,че и гърнето ,че да го видят и те така се запътвам пак към КАТ и :
ІІІ-ти опит:Отивам пак в КАТ пловдив,но вече се обадих на приятел да ме свърже с началник регистрации.И така отива и го търся.....Но попадам на негов заместник ,който се оказа много свестен--изюрка ги кой ме е върнал и се разпореди веднага да ме обслужат,както и да е ,правихме струвахме ,идва монтъора в Кат и се оправихмееее,и се нареждам да чакам на гише за смяна на талона-големия------2 часа--най-накрая ме извикаха по уредбата,давам всички документи ама ЦЪК-договора за покупко-продажба не бил в оригинал--обяснявам аз ,че така ми казаха на първото гише обаче тези не ге интересува-този договор на мен не ми трябвал,той бил за тях и трябвало да го представя в оригинал--и о УЖАС--върнаха ме и то в 16.30.Ела утре с оригинала направо тук и ще се оправим.И така:

ІV-ти опит на 30.11.2010--отивам с оригинала на същото гише,обаче тази вече я няма.Чинно изчаквам.Почва да ме обслужва друга жена и пита:Вие за какво сте?
Отговарям :за смяна на мотор в големия талон от друг брпакуван автомобил,ваша колежка ме върна ,че не е бил в оригинал--жената гледа документите,чуди се и накрая се обърна към колежката:"ти ли го върна--да аз--ти ли му каза да дойде с оригинала--да аз--ааа ми добре-или договора да е ноториално заверен,или да носиш личната карта на продавача или той да е тук----хвърлиш ми документите с думите:-това не е наш проблем--има си наредба.

И КРАЙ ВЕЧЕ ПОЛУДЯХ.....Моля за съвет

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

Re: проблем с КАТ

#2 Непрочетено мнение от ogi » 02 дек 2010 00:29

От около 2 седмици, след като бях извън БГ, имам сериозна нужда от АК-74, АК-47, или ПК-3 за масово решение на проблема, тъй като ми е невъзможно да дефинирам конкретен източник на моите проблеми по неуредиците на държавното законодателство и пълната анархия по правата на човека...
Колега, проблемът се казва "България" и няма решение, има само разбити нерви...
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

Re: проблем с КАТ

#3 Непрочетено мнение от Izparitel » 02 дек 2010 08:07

За съжаление съм се нагледал на подобно отношение към граждани от страна на държавната администрация. Някои живеят с мисълта, че раята е за да бъде мачкана от чиновника, а не администрацията да обслужва гражданите. Не знам неизживян манталитет от време оно ли е, но това отношение няма лесно да се промени освен с радикални мерки.
Къде е заковано, че регистрацията трябва да се прави от КАТ? Би могло да бъде на няколко места от различни фирми - така както стана с техническите прегледи. Ако някъде се изживяват като, че ли са богоподобни и тормозят гражданите просто последните ще идат другъде.
Иначе де що има държавна и общинска администрация - очаквай опашки, разправии и надменно отношение!

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”