Какъв евтин (стар) дизелов автомобил да избера за служебен..
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Какъв евтин (стар) дизелов автомобил да избера за служебен..
Пуснах подобна тема в Тойота форума....
Интересно ми е мнението Ви за следния казус:
Пак наближи момент за избор на оборотен дизелов автомобил.
Границата на цената е около 4000лв.
Ще се кара без да се гледа откъде се зарежда (нафта - каквато има наблизо).
И ще се кара като 'служебна кола' (лоша и непълна поддръжка).
На дребни недостатъци няма да се обръща внимание, като най-важното ще е мобилността - да пали и върви без проблем...
Срока на експлоатация ще бъде 2г...
Та в момента съм в дилема.
Тойотските дизели са що годе добри, но навярно са по-капризни към горивото и натоварването, а и са 4 цилиндрови.
Затова си мисля отново за БМВ 325/525 или Мерцедес....
От БМВ-то бях много доволен - за почти година не загуби дори и в най-големите студове мобилността си - палеше от раз и вървеше без да пропуши въобще (в сравнение с доста нови дизели, които пушат като за световно).
А единствения за срока на експлоатацията проблем бе 'акустичен' - скъсана демпферна шайба на ремъка, и се оправи за около 300лв.
Относно МБ - здрави двигатели с редови помпи. Сигурно ще е на 600-800х.км, но пък изпитани от времето...
Та според вас Тойота може ли да е конкурент с шестаците на БМВ и Мерцедес? Или да се насоча към горните марки....
Моля темата да не се измества към това 'коя марка е по-добра', а да се вземат впредвид конкретните условия - търси се 'дарак' за малко пари....
Ако някой даде идея за друг здрав некапризен дизел - да казва...
Интересно ми е мнението Ви за следния казус:
Пак наближи момент за избор на оборотен дизелов автомобил.
Границата на цената е около 4000лв.
Ще се кара без да се гледа откъде се зарежда (нафта - каквато има наблизо).
И ще се кара като 'служебна кола' (лоша и непълна поддръжка).
На дребни недостатъци няма да се обръща внимание, като най-важното ще е мобилността - да пали и върви без проблем...
Срока на експлоатация ще бъде 2г...
Та в момента съм в дилема.
Тойотските дизели са що годе добри, но навярно са по-капризни към горивото и натоварването, а и са 4 цилиндрови.
Затова си мисля отново за БМВ 325/525 или Мерцедес....
От БМВ-то бях много доволен - за почти година не загуби дори и в най-големите студове мобилността си - палеше от раз и вървеше без да пропуши въобще (в сравнение с доста нови дизели, които пушат като за световно).
А единствения за срока на експлоатацията проблем бе 'акустичен' - скъсана демпферна шайба на ремъка, и се оправи за около 300лв.
Относно МБ - здрави двигатели с редови помпи. Сигурно ще е на 600-800х.км, но пък изпитани от времето...
Та според вас Тойота може ли да е конкурент с шестаците на БМВ и Мерцедес? Или да се насоча към горните марки....
Моля темата да не се измества към това 'коя марка е по-добра', а да се вземат впредвид конкретните условия - търси се 'дарак' за малко пари....
Ако някой даде идея за друг здрав некапризен дизел - да казва...
- Fantomasss
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 окт 2008 15:27
- МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
- От: Сф братче център на просветата
- Име: Грозданов
Re: Какъв евтин (стар) дизелов автомобил да избера за служебен..
Вземай един МБ 124 5 или 6 цилиндъра и си ти. вървят добре, не се чупят и возят прекрасно, стига да не те притеснява годината на производство-92-95г.
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...
- slowtraveler
- Глобален модератор
Май натам отиват нещата... Остава да избера някой читав...
Разхода и годината не ме притесняват...
Разхода и годината не ме притесняват...
Toyota - това, което съм виждал от дизелите им от 80-та година насам - часовници.
Само да няма гнило...
Само да няма гнило...
- The Stig
- Модератор
- Регистриран: 20 мар 2010 19:43
- МПС: Audi A3 8P / Lanos
- От: Плевен/Белене
- Име: Стефан Арабаджиев
124-ката ще ни надживее всички.
) Иначе за около 4000 лв Тойота дизел, незнам дали ще има много оферти(освен някоя одрънкана Carina)....
325/525 до 4000 лв. - едва ли ще са много-много читави. Но щом си бил вече един път доволен от баварците, пробвай пак. Пък и съм пристрастен...
)

325/525 до 4000 лв. - едва ли ще са много-много читави. Но щом си бил вече един път доволен от баварците, пробвай пак. Пък и съм пристрастен...

- slowtraveler
- Глобален модератор
Когато търсих предния път такава кола нямаше никакви японски дизели освен един очевидно скапан нисан (половината радиатор запушен без ламели).
Имаше италиански трактори със свирещи турбини. Никакви МБ и малко БМВ, като голяма част от тях бяха много износени. Но попаднах на много добър екземпляр...
Много скапан отвътре, но с разкошен двигател - не го видях да пропуши дори и под натоварване...
Имаше италиански трактори със свирещи турбини. Никакви МБ и малко БМВ, като голяма част от тях бяха много износени. Но попаднах на много добър екземпляр...
Много скапан отвътре, но с разкошен двигател - не го видях да пропуши дори и под натоварване...
Лично на мен ,Тойота,Мерцедес и БМВ изобщо не ми се вписват, като служебни. В момента,класика в жанра е Дачия Логан или Шкода Фабия. За евтин дарак, без съмнение-Голф или Пасат. Това, че си попаднал един път на безпроблемна кола,не значи, че ще се случи пак.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън
- slowtraveler
- Глобален модератор
Изисква се някакъв комфорт. И дачията и шкодата не го предлагат...
- The Stig
- Модератор
Въпроса за комфорта е ясен.
Скоро гледах из Мобилето няколко Карини на прилични цени и все карани от 70-80 годишни пенсионери.
И двулитровия дизел на Мазда не е лош-карах за кратко време 626, като останах доволен. Но за издръжливост и ресурс незнам.... в Мазда-форума предполагам, че ще бъдат по-добре осведомени. 
Скоро гледах из Мобилето няколко Карини на прилични цени и все карани от 70-80 годишни пенсионери.

- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
Щом търсиш дизел, твоят автомобил е 124-та на Мерцедес.
- slowtraveler
- Глобален модератор
Узунов е прав - класиката си е класика. Но зависи какво ще има на пазара...
Карината - също е класика....
Горе долу общественото мнение съвпада с моето (с изключение на БМВ... - аз бях много доволен от дизела, а хората, дето не са го карали се оплакват)...
Така-че като настъпи момента - скачам по автокъщите, като ще гледам МБ 124, БМВ 325/525, Карина...
Карината - също е класика....
Горе долу общественото мнение съвпада с моето (с изключение на БМВ... - аз бях много доволен от дизела, а хората, дето не са го карали се оплакват)...
Така-че като настъпи момента - скачам по автокъщите, като ще гледам МБ 124, БМВ 325/525, Карина...
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
БМВ-то бих го поставил на последно място.ще гледам МБ 124, БМВ 325/525, Карина...
Карината също е добър вариант.
- The Stig
- Модератор
На каква ''щайга'' се спря в крайна сметка ?
)

- slowtraveler
- Глобален модератор
Тези теми ми бяха доста полезни за идеи и особености на нетолкова познати от мен автомобили...
Сега ми е малко натоварено и затова не съм обикалял автокъщите за конкретен избор (ясно е, че ще бъде обърнато внимание най-вече на техническо състояние, а не на марка)....
Благодаря на всички, взели отношение по темата
Заключвам темата засега, и ще я отключа заедно със снимка на избора
Сега ми е малко натоварено и затова не съм обикалял автокъщите за конкретен избор (ясно е, че ще бъде обърнато внимание най-вече на техническо състояние, а не на марка)....
Благодаря на всички, взели отношение по темата

Заключвам темата засега, и ще я отключа заедно със снимка на избора