Той и моя пищи по различен начин в зависимост от банда /различен звук/ и силата на сигнала /с увеличаване на силата на сигнала започва да пищи по-ускорено/. По принцип при радар мисля, че изписваше лента "Х", а силата на сигнала му започва от "1" на километри, а в непосредствена близост силата е "5", /макар, че би трябвало да е "9"/. Само, че вчера при една от Астрите изпищя подобно на врата на бензиностанция - мисля, без да съм сигурен, че беше в лента "Ка" със сила "2" непосредствено до колата.tosho_72 написа:Той пищи по различен начин на радари на полицията по един начин на други неща по друг начин.Не вярвам че полицейските радари засичат колата за части от секундата...
Ако не е било смущение, а колата - без включен радар, би трябвало да значи, че са били с бил радар от нов тип. До сега не обръщах внимание на този тип звук, но нещата може трябва да се променят.
Относно скоростта на засичане - при импулс ми писва за секунда. На самия радар-детектор му трябва време за да сработи, на човека време да го възприеме, време за да натисне спирачката, време за да започне реално спиране и не съм убеден, че можеш сериозно да намалиш скоростта при такова засичане, още по-малко промяната в скоростта да е такава, че радара да се обърка.
Впрочем имал съм случаи в които са ме засичали с десетина километра отгоре и не са ме спирали - може би през това време са говорели по телефона, почивали или просто са дебнели по-яки превишения на скоростта.
Надявам се филтрирането да не е за сметка на въпросния банд с клетките на вратите, който в Русия не се ползва, но пък може да се очаква, че постепенно и в Европа може да се "изпълни със съдържание" /ако вече не е започнало да става/.Аз ползвам руски процесорен радар-детектор Simicon. Много е малък, сравнително добро филтриране в града (Кобрата от Метро директно я подарих на един приятел - пищеше постоянно в града).