Спасявал ли Ви е антирадар?

За втората "жена" - колата и всичко свързано с нея.
Съобщение
Автор
Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

Re: Спасявал ли Ви е антирадар?

#16 Непрочетено мнение от Izparitel » 22 сеп 2009 18:39

tosho_72 написа:Той пищи по различен начин на радари на полицията по един начин на други неща по друг начин.Не вярвам че полицейските радари засичат колата за части от секундата...
Той и моя пищи по различен начин в зависимост от банда /различен звук/ и силата на сигнала /с увеличаване на силата на сигнала започва да пищи по-ускорено/. По принцип при радар мисля, че изписваше лента "Х", а силата на сигнала му започва от "1" на километри, а в непосредствена близост силата е "5", /макар, че би трябвало да е "9"/. Само, че вчера при една от Астрите изпищя подобно на врата на бензиностанция - мисля, без да съм сигурен, че беше в лента "Ка" със сила "2" непосредствено до колата.
Ако не е било смущение, а колата - без включен радар, би трябвало да значи, че са били с бил радар от нов тип. До сега не обръщах внимание на този тип звук, но нещата може трябва да се променят.

Относно скоростта на засичане - при импулс ми писва за секунда. На самия радар-детектор му трябва време за да сработи, на човека време да го възприеме, време за да натисне спирачката, време за да започне реално спиране и не съм убеден, че можеш сериозно да намалиш скоростта при такова засичане, още по-малко промяната в скоростта да е такава, че радара да се обърка.
Впрочем имал съм случаи в които са ме засичали с десетина километра отгоре и не са ме спирали - може би през това време са говорели по телефона, почивали или просто са дебнели по-яки превишения на скоростта.
Аз ползвам руски процесорен радар-детектор Simicon. Много е малък, сравнително добро филтриране в града (Кобрата от Метро директно я подарих на един приятел - пищеше постоянно в града).
Надявам се филтрирането да не е за сметка на въпросния банд с клетките на вратите, който в Русия не се ползва, но пък може да се очаква, че постепенно и в Европа може да се "изпълни със съдържание" /ако вече не е започнало да става/.

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

#17 Непрочетено мнение от slowtraveler » 22 сеп 2009 19:14

Simicon си пищи на вратите, но си настройва чувствителността динамично в двата си обхвата (за това му е процесора)...
Относно превишението - неписано правило е да си настроят алармата на радара на 11км/ч над ограничението (и при моя случай бе настроен на 61км/ч)...
Имайте впредвид, че ако ви спрат с 61км/ч (71, 81 и т.н.), можете да пледирате за по-ниското наказание, защото ТР-4 има точност +/- 1км/ч.
Затова ако нещата отидат на съд, КАТ не може да обори тезата ти, че си се движил с 60км/ч (например - превишение до 10км/ч), а не с 61км/ч, а наказанието във втория случай е друго/тройно при превишение от 11 до 20км/ч...
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#18 Непрочетено мнение от Izparitel » 30 окт 2009 20:40

Някои вече са брали ядове в Гърция заради наличие на радар детектори по колите, у нас имаше призиви също да ги забранят. Бях доста изненадан, че в Русия вместо да ги забраняват - призовават водачите да си купуват радар детектори. И това е направил шефа на техния КАТ. Според него водачите с радардетектор карали по-внимателно и спазвали ограниченията. /Абе тия за какво тогава изобщо ги купуват в Русия?
Източник Гаишники призвали покупать антирадары

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#19 Непрочетено мнение от Izparitel » 23 яну 2010 00:15

Май има ново поколение антирадари.
Разработката е на френска компания и за сега не съм попаднал на технически подробности как точно детектира камерите. По принцип разпознава не само радари, а и камери за видеонаблюдение /от около 270 метра/. При засичане на камера или радар подава звуков и светлинен сигнал и извежда на дисплей текущата скорост, максимално допустимата скорост за движение на конкретния участък и разстояние до видеокамерата. Като капак на всичко устройството изпраща информацията и към сървъра на компанията от където тя се подава и към другите такива устройства.
По настоящем системата се ползвала на около 50 000 автомобила във Франция.

Като гледам възможностите й, едва ли става въпрос за евтино устройство, но едва ли ще може да се справи с алгоритъма на промяна на максималната разрешена скорост на Цариградско шосе в София. (haha)

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор

#20 Непрочетено мнение от slowtraveler » 23 яну 2010 00:37

Това и аз го имам в колата - GPS-а го прави това....
Дефакто има някои по-скъпи радар-детектори, които имат вграден GPS.
Но специално за БГ едва ли ще имат поддръжка за камерите (базата се смъква и обновява през интернет)...

P.S. предполагам, имаш впредвид нещо такова : http://www.radar-express.com/view_product.php?pid=21

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#21 Непрочетено мнение от Izparitel » 23 яну 2010 02:07

По-скоро това само дето нещо не виждам модул за детектиране на камери и радари за какъвто четох някъде на друго място, че би трябвало да има.
http://www.autonet.ru/autonews/10479.aspx?linkID=713

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор

#22 Непрочетено мнение от slowtraveler » 23 яну 2010 02:24

Като гледам е същия принцип...
Ето извадка от моя линк:
# AURA™ Camera & Driving Database – GPS технология с база данни, предупреждаваща за наличието на камери (стационарни, фиксирани за червен светофар, и възможни Полицейски засади) по пътя. В момента базата данни е само за САЩ и Канада. Cobra уверяват своите клиенти, че скоро ще покрият и цяла Европа.
Чакай ти да покрият и цяла България :yawn:

P.S. в руския сайт пишат точно за NOVUS, чиито радар-детектори имат и GPS функция..

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#23 Непрочетено мнение от Izparitel » 23 яну 2010 02:33

Койот днес е нарастващата общност от хора (над 120,000 във Франция, Великобритания и Чешката република), които се информират взаимно и получават информация в реално време за пътните условия.
Офтопик:
Сега чакам да се сетят да въведат вибриране на волана, ако превишиш скоростта /е не чрез небалансирани гуми де!/ . На по-късен етап нищо чудно, ако навлезеш в червената зона на оборотомера да започне сенника да те бие по главата. ddmuhaha

Потребителски аватар
papata
Напреднал
Напреднал
Регистриран: 05 сеп 2009 07:59
МПС: Lanos
От: Плевен
Име: Papata

#24 Непрочетено мнение от papata » 24 яну 2010 20:51

Моят е руски SAVERG-G 255 или нещо подобно беше. Никога не ме е подвел и досега си е избил поне 10-20 пъти цената от 40 лева. ;) И изобщо не ме тормози (като прехвалената и измислена Кобра) да пищи постоянно в града. Малък е и е железен. Не страдам от грандомания и не ми пречи, че имам руска техника.

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор

#25 Непрочетено мнение от Izparitel » 24 яну 2010 22:30

Офтопик:
И аз имах такъв, но спря да предупреждава. Опитах да го оправям и нищо не се получи. Помня че като видях монтажа бях ужасен - тип "в час по ръчен труд в 7-ми клас". Това беше преди доста време. Ако не беше сдал багажа сигурно още щях да съм с него. И той пищеше на автоматичните врати, :) така го и залових, че е сдал багажа - не се разпищя, когато спрях пред Фантастико.
Признавам му и друго предимство - беше лек и седеше закачен на сенника, та не се налагаше да го свалям, когато слизам /за разлика от Кобрата/.

Отговори

Върни се в “Общ форум за автомобилният свят”