Проверка за валидността на застраховката "Гр. отговорност"
- Fantomasss
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 окт 2008 15:27
- МПС: Lanos SеX-16v-106 куци катъра
- От: Сф братче център на просветата
- Име: Грозданов
Re: Проверка за валидността на застраховката "Гр. отговорност"
Не, на мен не ми го дава активно... странно...
Ако нямаш какво да правиш, не го прави тук...
- desperado
- Напреднал
- Регистриран: 19 юни 2008 00:18
- МПС: Lanos 1.4 SEPlus 99г
- От: София
dsuzunov написа:Какво значи това бе!?Не работи нещо сайтчетоили работи само за ПОЛИЦАИ
Какво като съм полицай?!
Ти като не си,какво търси стикер с емблемата на полицията на колата ти?
От какво да те пази? От санкции за ежедневните нарушения които извършваш ли?
защо се нервиш толкова сега като си с ниска заплата поне може да си проверяваш ГО Може пък да е за полицаи а

А сигурно знаеш Гол стикер какви главоболия носи

При мен всичко си е наред. В Булстрад съм.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън
- slowtraveler
- Глобален модератор
- Регистриран: 15 ное 2008 19:17
- МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
- От: Варна
Защо се заяждате кой бил полицай, а кой не?...
Сайта няма нищо общо с полицията, а колегата просто е споделил интересна и полезна информация...
За да се търси правилно номера трябва да се напише на ЛАТИНИЦА (пише го в упътването)....
При мен на две от колите не ми излиза нищо, но това най-вероятно е свързано с факта, че гражданската отговорност е платена преди регистрацията и автомобила все още е нямал номер...
Иначе на стария автомобил си излезе всичко (и историята от предходни години)...
Сайта няма нищо общо с полицията, а колегата просто е споделил интересна и полезна информация...
За да се търси правилно номера трябва да се напише на ЛАТИНИЦА (пише го в упътването)....
При мен на две от колите не ми излиза нищо, но това най-вероятно е свързано с факта, че гражданската отговорност е платена преди регистрацията и автомобила все още е нямал номер...
Иначе на стария автомобил си излезе всичко (и историята от предходни години)...
- Izparitel
- Глобален модератор
- Регистриран: 17 фев 2008 20:20
- МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
- От: Най-голямото село в БГ /София/
Понеже имах такъв проблем - трябва да се свържеш със застрахователя и да го уведомиш с какви номера е колата. Мисля, че го пишеше някъде по договора.slowtraveler написа: При мен на две от колите не ми излиза нищо, но това най-вероятно е свързано с факта, че гражданската отговорност е платена преди регистрацията и автомобила все още е нямал номер...
- vassy
- АДМИНИСТРАТОР
- Регистриран: 23 дек 2007 13:03
- МПС: Daewoo Lanos 1.5 SE
- От: Пловдив
- Име: Vassy
- Контакти:
Ползвам посочения сайт от години. Винаги всичко е било на ред. Каква беше изненадата ми като на нито една кола не ми излезе валидна ГО към днешна дата. Застраховките са в Български имоти. Досега години на ред са били в Булстрад и винаги са излизали, дори с валидност 1 г. при разсрочено плащане. Има нещо гнило, и то не в системата - там информацията е 100% актуална, а при самите застрахователи. Нещо си спестяват, но как се оправят като настъпи застрахователно събитие незнам. Понеже темата е много интересна и показателна за коректността на застрахователите ще пусна една анкета кой къде е и излиза ли му валидна застраховка при проверка.
- Izparitel
- Глобален модератор
Моя проблем беше със застраховка в Булстрад, но съм склонен да вярвам, че полицата не е била отчетена от брокера, защото брокера не ми беше оставил никакви координати. Нз проверяват ли ги преди да им дадат да правят застраховка от тяхно име. После се оказа, че брокера бил към друга голяма компания, която вдъхвала доверие та не признаваха гафа. Чак като стигнах до някакъв big boss анулираха за секунди старата полица.
Ако не Ви излиза застраховката проверете при застрахователната компания, но не чрез този брокер, който Ви е застраховал, защото ако той е набъркал нещо пак ще Ви изпързаля.
Ако не Ви излиза застраховката проверете при застрахователната компания, но не чрез този брокер, който Ви е застраховал, защото ако той е набъркал нещо пак ще Ви изпързаля.
- slowtraveler
- Глобален модератор
@Izparitel,
Не знам какъв е бил твоя случай, но не смятам да си губя времето с това и да ходя да се разправям със застраховател...
Полицата е платена, в нея е указан номера на рамата, има залепен номериран стикер от Гаранционен фонд, така-че не виждам къде може да е проблема.
В полицата не пише нищо за задължение да уведомяваш застрахователя, а е изписано изрично, че полицата се прехвърля автоматично в 24:00ч на деня, в който е извършено прехвърлянето, например ако продаваш колата (което често е свързано и със смяна на номер)...
Да му мислят тези, които не са платили застраховката.
Не знам какъв е бил твоя случай, но не смятам да си губя времето с това и да ходя да се разправям със застраховател...
Полицата е платена, в нея е указан номера на рамата, има залепен номериран стикер от Гаранционен фонд, така-че не виждам къде може да е проблема.
В полицата не пише нищо за задължение да уведомяваш застрахователя, а е изписано изрично, че полицата се прехвърля автоматично в 24:00ч на деня, в който е извършено прехвърлянето, например ако продаваш колата (което често е свързано и със смяна на номер)...
Да му мислят тези, които не са платили застраховката.
- Izparitel
- Глобален модератор
Вече имам един колега осъден да заплати щетите от ПТП и разноските по делото /уж отначало всичко беше точно с ГО/. Може да няма логика, но е факт.
- slowtraveler
- Глобален модератор
Да разбирам ли, че е имал всичко по ГО: стикер, полица, плащане, а не са признали ГО?Izparitel написа:Вече имам един колега осъден да заплати щетите от ПТП и разноските по делото /уж отначало всичко беше точно с ГО/. Може да няма логика, но е факт.
Това, че плаща щети по ПТП може да няма връзка с ГО, или пък тя да не е била валидна (разсрочено и пропуснато плащане?)...
- dsuzunov
- VIP потребител
- Регистриран: 25 яну 2008 17:52
- МПС: Опел Мерива 1.4 Z14XEP
- От: Пловдив
- Име: Димитър
Току що,проверих четири коли,паркирани до блока.
На всичките им излиза застраховката.
На всичките им излиза застраховката.
- Izparitel
- Глобален модератор
ГО е валидна, но застрахователя на другата компания предявява иска към него /и го спечелва/, а не към застрахователната в която му е ГО, защото шансовете да си вземе парите били по-големи. Ако това се случи, май проблема не е на застрахователя, а на застрахования, така, че според мен човек трябва да е сигурен, че всичко е точно, иначе могат да използват някоя вратичка и да се измъкнат.slowtraveler написа: Да разбирам ли, че е имал всичко по ГО: стикер, полица, плащане, а не са признали ГО?
Това, че плаща щети по ПТП може да няма връзка с ГО, или пък тя да не е била валидна (разсрочено и пропуснато плащане?)...