Имам проблем - (гуми, джанти - размер)
Re: Имам проблем - (гуми, джанти - размер)
Пружините са част от окачването на колата и влияят много за правилната и реакция при неравности и завои. Не си прави експерименти, отделно, че твърдата возия е неприятна...нали не искаш да вози като Голф? Просто си продай наличните гуми и си купи нископрофилни, съобразение с номиналният диамтър на колелото. Летите джанти, освен външен вид на автомобила допринасят и за динамичните качества, тъй като са по-леки и спомагат за по-доброто охлаждане на спирачните апарати и дискове/барабани. Когато мислиш за тунинг, мисли и за практическата част на нещата.
...и моля те, опитай се да пишеш по-грамотно!
...и моля те, опитай се да пишеш по-грамотно!
Хубаво,е че си мераклия! Сега по точките: Топките се пукат и не изкарват много, от тампоните се чупят пружините, за рязане на калниците влез във Фолксваген клуб, и виж къде си издуват калниците. Все,ще има някой от твоя край.mi6ko_pi написа:това че показва грешно не ми е проблем братми е полицаи, за в момента имам 3 идеи който незнам до какви последствия ще доведът
1-ви : Топки за тенис в средата на задните пружини ( незнам как да ги сложа вътре )
2-ри : Има гумени тампони който се слагат междо навивките на пружините ( обаче дали няма да се счупи пружината )
3-ти : Да се изрежат калниците( незнам каде биха могли да го направят без да си личи много )
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън
- mi6ko_pi
- Напреднал
- Регистриран: 01 авг 2008 23:35
- МПС: Mercedes 230 CE
- От: Стара Загора
- Име: Най-голямия !!!
- Контакти:
Днес си купих 6 тампона за пружините и резултатът беше невероятен
. Успях да мина на 4-та с 80 кл/ч през някои места в Стара Загора където до ония ден лазех на 1-ва с 10 кл/ч
. Нямаше и спомен от старгане и пърчета гума . Стана по стабилна и по висока ето вище сами :
ПРЕДИ ТАМПОНИТЕ : ТАМПОНИТЕ : С ТАМПОНИТЕ :

ПРЕДИ ТАМПОНИТЕ : ТАМПОНИТЕ : С ТАМПОНИТЕ :

Харесва ти да бъдеш с големи тарикати, които карат Ферари, Бентли или Богати. В главата ти са само ляти джанти от платина, злато и диаманти. Виждам те в скъпи коли, а в морето с яхти на които пияш ДЖИН, ЕГАТИ. Харесва ти да се правиш на ВИП-ПЕРСОНА и да си говориш два часа по телефона. В дискотеката разходчица, пак показваш походчица и искаш да те черпя водчица. От толкова мислене стана увисване. Влизам у кен***а и се чудя и се мая, д**ба мааму да сер***, пик*** или да чертая. Сам не е редно и от джоба скубе, знам че не е редно ама ми е убаво бе .... Поселедната ми каза МАЙСТОРЕ, БОГ ЛИ ТЕ ИЗПРАТИ ?
- mi6ko_pi
- Напреднал
- Регистриран: 01 авг 2008 23:35
- МПС: Mercedes 230 CE
- От: Стара Загора
- Име: Най-голямия !!!
- Контакти:
В интерес на истината сега ми се струва че вози по меко . Преди постоянно опираха гумите и пружините не играеха никъква роля в окачването а сега е с 3 праста по висока и се осеща че има пружини
. Опраделено и аз очаквах да друса , но не 

Последна промяна от mi6ko_pi на 06 ное 2008 00:09, променено общо 1 път.

Харесва ти да бъдеш с големи тарикати, които карат Ферари, Бентли или Богати. В главата ти са само ляти джанти от платина, злато и диаманти. Виждам те в скъпи коли, а в морето с яхти на които пияш ДЖИН, ЕГАТИ. Харесва ти да се правиш на ВИП-ПЕРСОНА и да си говориш два часа по телефона. В дискотеката разходчица, пак показваш походчица и искаш да те черпя водчица. От толкова мислене стана увисване. Влизам у кен***а и се чудя и се мая, д**ба мааму да сер***, пик*** или да чертая. Сам не е редно и от джоба скубе, знам че не е редно ама ми е убаво бе .... Поселедната ми каза МАЙСТОРЕ, БОГ ЛИ ТЕ ИЗПРАТИ ?
- desperado
- Напреднал
- Регистриран: 19 юни 2008 00:18
- МПС: Lanos 1.4 SEPlus 99г
- От: София
не вози кои знае колко по твъдо
има и др.подложки кръгли които се слагат под пружината
виждал съм също и как вдигат долните чашки на макферсоните
с цел повдигане на купето заради тежеста на метановите бутилки
има и др.подложки кръгли които се слагат под пружината
виждал съм също и как вдигат долните чашки на макферсоните
с цел повдигане на купето заради тежеста на метановите бутилки
Това,което си сложил чупи пружини. След време сам,ще се убедиш.
" При секса е, като при игра на карти. Ако,нямаш добър партньор, ти трябва силна ръка"-Уди Алън
- Don_Curleone
- Нов
- Регистриран: 14 сеп 2008 15:24
- МПС: Nexia 2.0 16v
- От: София, жк. Хиподрума
Според мен офсетът на джантите е по-малък от оргиналния на матиза и джантите излизат по-навън и опират във веждите, а не че гумите са толкова огромни.

Мога да го потвърдя от личен опит.авео написа:Това,което си сложил чупи пружини. След време сам,ще се убедиш.
- Liubo_V40
- Минаващ
- Регистриран: 07 ное 2008 16:40
- МПС: Chevloret Aveo 1.6 /16V
- От: Sofia
- Контакти:
Колеги, някой знае ли от къде могат да се намерят тези кръгли каучукови подложки, които се слагат под пружината, за да се компенсира омекването с 1-2 сантиметра?