Новина: САЩ раздадоха $5,5 млрд. на GM и Chrysler
(Категория: Важно)
Публикувано от Vesko1
сряда 22 април 2009 - 09:39:07

gm.jpgАмериканските автомобилни компании General Motors и Chrysler ще получат общо 5,5 млрд. долара от администрацията на американския президент Обама. 5 млрд. долара ще бъдат дадени на гиганта GM, а на останалите 500 млн. долара ще се радва конкурентът му Chrysler. Новината беше обявена чрез доклад на финансовото министерство на САЩ, предадоха международните агенции.

В същото време Обединеният съюз на работещите в автомобилния сектор призова членовете си да продължат да лобират пред Белия дом. Към момента в организацията са представени около 26 хил. служители на Chrysler и 62 хил. служители на GM.

Администрацията на американския държавен глава не е убедена обаче, че Chrysler ще може да оцелее сама. Тази седмица предстоят да бъдат проведени срещи във Вашингтон и Детройт, на които ще бъде проучено дали италианската компания Fiat е възможна опция за сделка. Властите обявиха, че имат готовност да отделят до 6 млрд. долара, за да финансират подобен алианс, който ще даде достъп на американския гигант до технологията за малки коли на италианския производител .

източник:monitor.bg

Новина от Деу - Шевролет Клуб България
( http://daewoo-chevrolet.com/news.php?extend.47 )