Седанът Aveo – новият пазарен „боец“ на Chevrolet


  неделя 10 април 2011 - 08:24:20 | Root Admin


aveo1.jpg

На Женевския автосалон компанията General Motors представи на европейската публика седанът си Chevrolet Aveo. Той дебютира първо в Щатите под името Chevrolet Sonic, който всъщност беше вариант седан на хечбека Chevrolet Aveo с пет врати, чието ново поколение видяхме миналата есен в Париж. Седанът ще излезе на пазара в Стария континент през лятото.


Chevrolet Aveoще се предлага с два нови мотора – 1,8 л, 135 к.с. бензинов, атмосферен и турбо 1,4 л. с мощност 138 к. с. Първият ще е на разположение с петстепенна механича или шестстепенна автоматична кутии, а турбовариантът ще има шестстепенна класическа механична кутия.

Вариантите седан на Chevrolet Aveo предлагат богато базово оборудване, като в новата кола има 10 предпазни въздушни възглавници, система за разпределение на спирачното усилие, елктросерво на волана и фирмена спътникова комуникационна система OnStar. Като опции ще се предлагат 17-цолови джанти, система за дистанционно пускане на мотора, електроподгрев на предните седалки, люк и USB-конектор.

Новият автомобил изглежда доста по-“сериозно“, пораснал е малко в габаритите, но остава на пазарното бойно поле, като непосредствен конкурент на бестселъра на Renault и Dacia - Logan.
В техническо отношение Aveo е много близък до „евробратовчеда“ си Opel Corsa и предлага аналогични мотори. Базов е бензиновият 1,2 - 71 и 83 к.с., следват 1,4 литра 101 к.с., 1,3-литров турбодизел - 76 и 96 к.с.

Продажбите на новото поколение седани и хечбеци Aveo тръгват едновременно в целия свят в началото на това лято и тогава ще станат ясни останалите технически подробности, цени и къде ще се правят колите.

Източник:
www.auto-press.net