Chevrolet разширява Volt във фамилия


  вторник 21 декември 2010 - 14:57:25 | Root Admin

Още от самото начало на проекта за електроавтомобил с увеличена автономност беше ясно, че успехът не може да се крепи на само един модел, а за него е нужна цяла фамилия автомобили, развити на базата на общата платформа Voltec. Замисълът на Боб Лутц засега върви добре, първият модел от електросемейството на GM - Chevrolet Volt, вече започна да достига до клиентите.

Босът на GM за Европа Ник Рейли сподели наскоро, че в Стария континент също се предвижда подобно семейство от цели три автомобила на базата на платформата Voltec - седан, хечбек и компактен кросовър, като за един от тях - Ampera вече е и известна цената - към 30 000 паунда в Англия и към 40 000 евро в останалата развита част от континента.


Следващият член на американското семейство,развито върху платформата Voltec, ще дебютира през следващия месец по време на автосалона в Детройт, където GM планира показването на нов електрически компактен кросовър или MPV модел, известен засега като Chevrolet Amp. Това се подтвърждава и от заявката на GM за патентоване на имената Chevrolet Amp и Chevrolet Strobe, което беше направено заедно със заявката за името Chevrolet Sonic, както ще се казва следващото поколение на Aveo.


GM потвърждава с още нещо намерението си за развитие на електросемейството - вече са регистрирани сайтовете ChevyAmp.com, ChevroletAmp.com, ChevroletAmp.net и ChevyAmp.net.

Източник:
www.auto-press.net