Автосалон Женева-2010


  понеделник 22 март 2010 - 11:10:39 | Vesko1

Женева, Швейцария  

bmw-5-series-hibrid.jpgХибридите отдавна са модни в САЩ, но ето че шестваха гордо и на европейското автомобилно изложение в Женева, отбелязва GreenTech. Пазарните наблюдатели не са единодушни по въпроса дали колите с хибридно задвижване се приемат добре в Европа и някои от тях смятат, че като че ли дизелите са предизвикали повече интерес на авто-шоуто. И все пак в Женева хибридите бяха в центъра на вниманието.

Toyota показа два нови хечбек хибрида, един под собствената си марка и един Lexus, като и двата стъпват на успеха на емблематичния Prius и неговата технология. BMW и Audi пък демонстрираха луксозни хибридни седани – концептуални модели с функции, които подсказват, че возилата са готови да стъпят на производствената линия.

thumb_opel_ampera_a264252.jpgChevrolet потвърди, че интересът на компанията към новия тип автомобили се засилва и докара своя Volt на изложението. Неговият еквивалент от страна на Opel – моделът Ampera – направи фурор, като измина над 480 километра от Германия до Швейцария, за да докаже публично практическата приложимост на хибридния атомобил.
lamborgini.jpgПо-динамично, по-леко, по-мощно и съответно, по-впечатляващо. Това е новото Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera, което отбелязва своята световна премиера на международно изложение в Женева . Моделът е новото топ-предложение в гамата на Gallardo.

В сравнение с Gallardo LP 560-4, Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera е със 70 килограма по-леко (общо тегло 1340 килограма), което го прави най- лекият модел на марката, на който е разрешено да се движи свободно по улиците. Автомобилът разполага с множество олекотени елементи, като голяма част от екстериорните и интериорните му компоненти са направени от въглеродни нишки.

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera е оборудвано с V-образен, десетцилиндров задвижващ агрегат с работен обем от 5.2 литра и гарантира максимална мощност от 570 конс. сили. Суперспортният автомобил е в състояне да се ускори от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди и да достигне границата от 200 км/ч за 10.2 секунди. Максималната скорост на движение на Gallardo LP 570-4 Superleggera е 325 км/ч.
panamera_disigne.jpgLUMMA CLR 700 GT. Така се нарича интерпретацията на Panamera, дебютираща на щанда на LUMMA Design по време на международното изложение в Женева. Основният акцент при експоната попада върху дизайна, но от компанията споделят, че в момента работят върху пакет за оптимизация на двигателя, с крайна цел максимална мощност от 700 конски сили.

Основните новости при доработената версия на четиривратото купе на Porsche са свързани с разработката и вграждането на елементи от екстериора, направени от въглеродни нишки. От карбон са направени част от предния спойлер, прединят капак, страничните въздушни отвори, задният дифузьор и задните странични престилки.

Като цяло, инженерите и дизайнерите на LUMMA Design са оптимизирали аеродинамиката на автомобила и са го “накиприли” с 21- цолови джанти, на които са монтирани гуми с размери 265/30 отпред и 305/30 отзад. Акцент в екстериора е и новата изпускателна система с нейните четири накрайника, всеки един от които с диаметър от 10 сантиметра.
ИЗТОЧНИК:novsport.com