Chevrolet Cruze получи пет звезди по безопасност


  четвъртък 26 ноември 2009 - 16:21:57 | Vesko1

thumb_18_14_cruize.jpgКомпактният седан Chevrolet Cruze получи максимална оценка от пет звезди в тестовете за безопасност на независимата организация European New Car Assessment Program (EuroNCAP), която обяви вчера резултатите от последните си изпитания.
Според критериите на EuroNCAP, Cruze постигна 79 от общо 100 точки, превръщайки се в един от най-безопасните модели в класа на леките автомобили. Cruze отбеляза и 96 процента по отношение на защитата на възрастни пасажери, което го направи подгласник в категорията тази година, побеждавайки всички тествани премиум марки.

Cruze е получил максималните 16 точки в оценката на безопасността при фронтален офсет-удар и максималните 8 точки в теста на страничен удар в движещо се деформируемо препятствие. С тези си постижения Cruze е първият лек автомобил, който получава максимални оценки в двата типа изпитания от момента, в който EuroNCAP започва своята тестова програма за оценка на безопасността през 1997 година.

Вижте видео

Независимата европейска организация за технически изпитания на автомобилната безопасност отличи новия компактен седан на Chevrolet и с високата оценка от 7,3 при 8 възможни точки за поведението му при тежкия тест на страничен сблъсък в стълб, което е доказателство за способността на усилената странична част на каросерията на Cruze да осигури надеждна защита на пътниците при евентуален страничен удар.

снимки

снимка 1
снимка 2

Облегалките за глава на Cruze са позиционирани оптимално с цел поглъщане на енергията и максимално намаляване на травмите вследствие на ефекта на камшичния удар, възникващ често при сблъсък в задната част на автомобила. Cruze получи високи оценки в тестовете и по отношение на защитата на пътуващите в автомобила деца, както и на безопасността на пешеходците при евентуален сблъсък.
източник:auto.dir.bg