Концептуалните модели на "Chevrolet"-Sequel


  неделя 28 юни 2009 - 20:15:41 | Vesko1

Технологията с водородно гориво може значително да намали вредните емисии. Но тя няма да е готова за истинския свят, преди да е способна да отговори на всекидневните изисквания на едно обикновено семейство. Нашите дизайнери създадоха кросоувъра Sequel, за да изпробват на практика динамиката и капацитета му за превозване на пътници.

Sequel

thumb_conceptcars-sequel-2008-content-00.jpgТой е бърз. Гладък. И единственото, което излиза от ауспуха му, е безвредна пара. Клетката за водородно гориво определено е екологична, но за да бъде успешна, нашите дизайнери знаят, че тя трябва да притежава мощност да задвижва автомобил, способен да се справи с ежедневните ви изисквания. За да я тестват в ежедневието, те създадоха концептуалния модел Sequel — първия кросоувър SUV автомобил, задвижван от водород.

Нещо необикновено, маскирано като обикновено

conceptcars-sequel-2008-content-02.jpgОт климатика до сателитната навигация и задвижването 4х4 Sequel притежава цялото оборудване, което очаквате от един семеен SUV автомобил. Но истинското вълшебство се крие под пода. Там ще откриете отделението с клетката за гориво, която превръща водорода в електричество, въртейки електрическия мотор с максимална скорост 90 мили/час и ускорение 0- 100 км/час за едва 10 секунди. Sequel може да изглежда като типичен Chevrolet, но за дизайнерите, които работят по неговата концепция, най-големият триумф е да направят тази свръхмодерна технология да изглежда проста и обикновена.
източник:chevroletdesign.com/

sequel.jpg