Новият Chevrolet Spark ще дебютира в Женева през март


  събота 24 януари 2009 - 10:39:09 | Vesko1

2009chevrolet_spark.pngВ Детройт стана ясно, че новият Chevrolet Spark ще чества световната си премиера на автомобилното изложение в Женева през март 2009 година. Напълно новото попълнение в сегмент A ще излезе на европейските пазари в началото на 2010 г.  Този модел ще бъде добавен и към портфолиото на Chevrolet за Съединените Щати през четвъртото тримесечие на 2011 година. Това съобщи Трой Кларк, Президент на GM Северна Америка, по време на пресконференцията на Chevrolet на Североамериканското международно автомобилно изложение в Детройт.
"Chevrolet Spark ще внесе страхотен стил, вътрешен простор и многофункционалност в сегмента на изключително икономичните малки автомобили в САЩ," заяви Кларк. "Решението за добавянето на Spark към Североамериканското потфолио на Chevrolet отразява ангажимента на марката да стане лидер по икономичност в автомобилната индустрия на САЩ." В същото време, Трой Кларк обяви, че експонатът Chevrolet Orlando, показан на изложението в Париж през октомври 2008 година, ще влезе в серийно производство през 2010 година и ще се предлага както в Северна Америка, така и в Европа.
Появилият се първоначално като концептуалния Chevrolet Beat, Chevrolet Spark е с пет врати и ще осигури комбинация на многофункционалност със свеж, младежки вътрешен и външен дизайн, който намира отражение в избора на материали и цветове. Chevrolet Spark ще чества световната си премиера като готов за производство модел на автомобилното изложение в Женева през март 2009 година. Продажбите ще започнат в Европа през първото тримесечие на 2010, а по-късно и на други пазари по земното кълбо.цялата статия в  topcars.bg/news