Daewoo Veritas на базата на Holden Caprice


  вторник 21 октомври 2008 - 18:27:26 | Vassy

Австралийският Holden обяви, че неговият флагман Caprice ще се продава в Южна Корея под марката на Daewoo и ще се нарича Veritas.

Caprice е луксозна версия с удължена база на Commodore/Pontiac G8, и вече се изнася за Китай като Buick Park Avenue. Доскоро GM обмисляше да пусне нов флагман на Buick на базата на този модел, но новите норми за опазване на околната среда и за ефективността промениха тези планове.

Daewoo Veritas на базата на Holden Caprice

Veritas беше представен за първи път в Южна Корея на автомобилния салон в Сеул през 2007 г. като концепция L4X с двигател V6 с обем 3.6 литра и автоматична скоростна кутия с пет степени.

Daewoo Veritas на базата на Holden Caprice

Автомобилът е изключитeлно богато оборудван, да споменем само задните седалки с функция за масаж, автоматично регулирани облегалки за главите, LCD екран и слушалки за всяко място. В Корея този модел ще се продава със стартова цена от 41 500 долара, като за най-скъпите версии цената ще достига до 51 600 долара.

Daewoo Veritas на базата на Holden Caprice

Шефът на Daewoo Майкъл Грималди (Michael Grimaldi) заяви, че Veritas има за цел да се превърне във водещ модeл при луксозните седани в Корея. “Veritas представлява началото на нова ера за Daewoo, като започнахме да заменяме целия си сегашен моделен ред и тази замяна ще се осъществи до 2010 г.”, обяви Грималди.


Изночник: automedia.bg