Пазаруване от Интернет

Теми на всякаква тематика
Съобщение
Автор
dsn
Нов
Нов
Мнения: 61
Регистриран: 08 фев 2010 11:18
МПС: Chevrolet Captiva 2.0d
От: Бургас
Име: Митко

Re: Пазаруване от Интернет

#31 Непрочетено мнение от dsn » 05 фев 2014 08:56

Аз да чукна на дърво,засега нямам проблеми с китайските сайтове и ebay,не са пристигали разни неща ама са ми връщали парите да е жив и здрав тоя дето е измислил ''google translate" :D

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Мнения: 7110
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

Re: Пазаруване от Интернет

#32 Непрочетено мнение от ogi » 14 дек 2014 14:36

Преди няколко дни ненадейно получих неочаквано известие за пратка в митницата. Сгънах си мозъка да мисля кой от очакваните дузина артикули би могъл да е, като всичките са под 30лв (границата за налози)... Проверих внимателно пазаруваното в ибей и дори пратих тактично-разузнавателни писма на продавачите - кой какво е писал на пакетите - всеки твърдеше, че ми е изпратил подарък (Gift).
Шах с пешката...
Оня ден, в работно време се прежалих, палнах колата и се повозих 25км надлъж на разлигавената и позадръстена от полуснега и полушофьори София, до агенция "Митници". Напук на досегашния метод с разпечатката от Пейпал по Нагласьов и Нагоденко, реших да се явя там този път съвсем гол - само по бележка-известие и парфюм, за да видя какво следва. Естествено бях наказан за тази грешка, но пък и нямах много избор... Спрях ИЗотзадЗЕ, където винаги има свободни места и отидох до табелата за зона, да видя колко беше номера за СМС и слято, или разединено бяха цифрите и буквите на регистрацията, че все забравям...
======================
Гише 13 - подавам попълнената с лични данни "повиквателна" и се насочвам към...
Гише 12 - лелката вдясно ме привика - "дай си разпечатката", казвам - "така, тук е проблема" и стана като оня виц - "и така започна скандала"...
Лелката с пръст и тон на другарката в детската градина ме прати виновно на гише 24, където "всичко има - и принтери и факсове и компютри и каквот' си искаш'!"
Аз в тая заветна част не бях бил, ама тъй като не ми се обясняваше с респектиращата личност, която ми звънна на покорните нотки на подчинение по психологическа линия от детството, се евакуирах в полза на опашката и тръгнах да диря Зона 24. Направих 2 пълни кръга на залата, в опит да установя ред на номерацията към извеждащите коридори, ама тоя ред бе като на блоковете в Младост... Прежалих се на някакво странично гише, да ми се скарат къде се намира - ей там вдясно и после пак вдясно и после пак надясно.
Гише 24 - 2-3 жертви, освен мен, блуждаеха из стаята, а около тях гравитираха 2 лелки, с още по-неясни подбуди, но с желанието да обясняват нИщо. Най-сетне се добрах до единия компютър, седнах и някак си между лепнатите банери и преки пътища "изгодни дрехи" и онлайн пасианс" по браузъра, успях да намеря полето за набиране на адрес и написах "ebay.com" и ...ЗАЧАКАХ. Големите букви са всяка по 1 минута. Рових, рових в стоките, като натискането на всеки линк водеше до осезаемо усещане как расте брадата, косата и въобще изтичащо време и живот в поза "Диабло-2". Така и не намерих нищо съмнително и скъпо, за което вдигнах ръка в залата и поисках внимание, да съобщя крайният резултат - съответно бях скъсан и наказан на поправителен - да се върна в...
Гише 12. Отидох там и зачаках на малката опашка отново, дойде моят ред, попаднах на съседното бюро, където трябваше да излея текущата ситуация на новия ми събеседник - едричък митничар. Той без никакво трогване ме заплаши - "значи искаш да отваряме стоката", това отекна в стаята ярко и респектиращо, та чак се замислих дали ще оцелее сградата от това действие, или колко години ме очакват... Тръгнахме, митничаря прекоси дистанцията с крачка на току що спечелил приватизация на агенцията, спирайки и фамилиарничейки с всеки служител по пътя.
Гише 31 Атмосферата окончателно ми навя мисли за престъплението, което евентуално съм извършил. Донесоха малко пакетче и го сложиха на маса пред мен. Ако си бяха сложили ръкавици и дихателни маски, заклевам се щях да се изнеса със светлинна скорост.
Срязаха тиксото и отвориха капака. С върха на макетния нож, оператора на пакетчето повдигна платнени лентички с някакво парцалче, на което се виждаха нарисувани женски манга анимета, на които много им се спеше. Те тук вече се оцъклих. "Абе момче, какво си поръчвал ти?" Тук и аз се опитвах да си отговоря на тоя комлексен въпрос, ама китайски дамски прашки със сигурност не бях, официално съм си забранил след консумация на алкохол да отварям ибей. След 2-3 неудобни секунди се оказа, че нещото е всъщност лента за очи за спане - подаръче към основното съдържание, подобни бонус-глупости, като капачки за вентили на гуми и др., често съм получавал. Вътре в пакетчето се оказаха акумулаторни батерийки 14500, каквито наистина бях поръчвал. Пфу, тъкмо на всички ни стана интересно...
Гише 24 Бавно брадясвам пак, издирвайки артикула, за да му принтирам тотала на стойността от 16 долара.
Гише 12 За щастие пак попадам на едрия митничар, че ако трябваше да се падна при лелката отново и да обяснявам статуквото, щеше да има брутални сцени с химикал и много кръв. Последва подпис и печат на хартийката и към..
Гише 13 Плащам пощенска такса. Тук е мястото да спомена, че тия батерийки ми излязоха двойно с бензина, таксите, паркинга и загубеното време.
Точно в този момент получавам известие за изтичащо време на зелената зона.
Гише 31 (ама този път отвън на гишето за щастие) - следва търсене, търсене... Минават хора след мен и си заминават.... Най-накрая се провикнах през гишето - хорааа, търсете отворено пакетче на масата отляво!!!
Мушкам батерийките в якето и гледам телефона - времето за зона е изтекло - няма време за нов СМС, хуквам навън... Оглеждам се на паркинга и...колата я няма! Почнах да нареждам майката на столична община, майката на митницата, майката на китайците и майката на всичко, което влизаше в изречение с мамата и се сещам, че моята кола е от 1 седмица за пребоядисване и в хаоса на врътките съм изфирясал... Колицата, която ползвам временно, си седеше без скоба и чинно чакаше да се разкарам далеч, далеч, далеч от тук...до следващият път.

1. От цялата работа само, не ми стана ясно по какъв критерий са решили да ми спрат скромните батерийки и да ме мотаят за тях?
2. Не ходете без разпечатка! ;)
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Потребителски аватар
miroki
VIP потребител
VIP потребител
Мнения: 3096
Регистриран: 19 май 2010 08:32
МПС: lanos 1.6 16V
От: varna
Име: miroki

Re: Пазаруване от Интернет

#33 Непрочетено мнение от miroki » 14 дек 2014 15:09

От време на време има кампании и всичко (целия чувал) отива за преглед от митница.
Ако пък случайно е попълнена бърза доставка - винаги в митница.
При нас митницата е на 100 метра от мен и 2 те лелки в пощенския клон ме познават вече и не съм имал проблем.
Уеб дизайн и изработка на сайт!
Изображение

Daewoo - Lanos LPG Изображение
http://www.sitemiroki.net/

milenboikov
Минаващ
Минаващ
Мнения: 42
Регистриран: 10 окт 2015 19:03
МПС: chevrolet
От: Sofia

Re: Пазаруване от Интернет

#34 Непрочетено мнение от milenboikov » 22 май 2017 23:10

В работата ми често се налага да водя важни разговори с фирми за сделки, възлизащи на големи суми. Вече на пазара има всякакви джаджи, с които може да те подслушват или да извлечат данните от твоя телефон. Това беше една от причините да си купя сейф за телефона от https://diversant.bg/bug-detektori/" onclick="window.open(this.href);return false; . Доста скъпа джаджа, но в моят случай инвестицията си заслужава. Надявам се, че няма да има злоупотреби с важна информация, след като вече имам този сейф.

Потребителски аватар
slowtraveler
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 6340
Регистриран: 15 ное 2008 19:17
МПС: Qashqai 2008/140hp 4x4
От: Варна

Re: Пазаруване от Интернет

#35 Непрочетено мнение от slowtraveler » 22 май 2017 23:43

В работата ми често се налага да водя важни разговори включително и по телефон... И знам, че никакъв сейф няма да ми помогне...
Просто с годините се изгражда култура за водене на разговора...
До момента разхода на: ***** Нисан Кашкай 2.0 / 4х4 : Изображение
ex Jeep Grand Cherokee 3.0crd/250к.с./2014:Изображение

Потребителски аватар
Izparitel
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 10311
Регистриран: 17 фев 2008 20:20
МПС: Деу Нубира-1 вагон, 1.6V, LPG
От: Най-голямото село в БГ /София/

Re: Пазаруване от Интернет

#36 Непрочетено мнение от Izparitel » 23 май 2017 12:34

Офтопик:
За доста по-малко пари един китайски настолен часовник с вградено радио за 20 лева вършеше нещо подобно. Преди още да звънне мобилен телефон в стаята радиото започваше да пука и бръмчи, докато се говореше по телефона радиото виеше отвратително. Дори без да се водят разговори от време навреме припукваше - предполагам, когато телефона се регистираше в клетката.

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Мнения: 7110
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

Re: Пазаруване от Интернет

#37 Непрочетено мнение от ogi » 08 юни 2017 23:21

slowtraveler написа:В работата ми често се налага да водя важни разговори включително и по телефон... И знам, че никакъв сейф няма да ми помогне...
Просто с годините се изгражда култура за водене на разговора...
Точно така.
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

bakandjiev
Минаващ
Минаващ
Мнения: 16
Регистриран: 12 окт 2015 22:51
МПС: chevrolet
От: Sofia
Име: georgi

Re: Пазаруване от Интернет

#38 Непрочетено мнение от bakandjiev » 17 юли 2017 16:37

За пореден път поръчвам авточасти от Интернет. Доверих се на новия каталог на***************** и успях лесно да се справя с избора на авточасти. Всичко с поръчката мина гладко и останах доволен.

Потребителски аватар
ogi
АДМИНИСТРАТОР
АДМИНИСТРАТОР
Мнения: 7110
Регистриран: 04 авг 2007 20:43
МПС: А6 quattro
От: София
Име: Оги

Re: Пазаруване от Интернет

#39 Непрочетено мнение от ogi » 18 юли 2017 15:24

bakandjiev написа:За пореден път поръчвам авточасти от Интернет. Доверих се на новия каталог на***************** и успях лесно да се справя с избора на авточасти. Всичко с поръчката мина гладко и останах доволен.
На следващият такъв пост ще бъдете отстранен от форума. Едно е лично мнение, друго е тънък опит за реклама на предлаган продукт в различни теми.
Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател.
Изображение
ex A6 AKN MTИзображение
__.A6 BAU ATИзображение

Отговори

Върни се в “За общи теми от живота”